Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai – ir sodų bendrijoms

Regionas

AB „Klaipėdos vanduo“ gerina sodininkų gyvenimą – į šalia Gargždų esančias sodų bendrijas pradėti tiesti vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai. Numatoma pakloti 36 kilometrus tinklų. Iš jų vandentiekio – 17,3 km., nuotekų – 18,7 km.

Naujų buitinių nuotekų ir vandentiekio tinklų sulauks 4 sodų bendrijos – „Žilvitis“, „Dobilas“, „Obelėlė“, „Laisvė“. Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų plėtra vykdoma Kulių kaime, Dovilų seniūnijoje. Statyba vykdoma 8 etapais. Jau nutiesta daugiau nei 4,5 kilometro vandentiekio tinklų ir 4,8 km. buitinių nuotekų tinklų. Atlikta darbų už daugiau nei 972 tūkst. eurų.

„Tai didelės apimties projektas pagerinsiantis sodų bendrijų gyventojų gyvenimo kokybę. Dažnai gyventojai, kurie vartoja vandenį iš nuosavų šulinių, galimai geria kenksmingą vandenį, kuriame randama toksinių medžiagų – nitritų, nitratų. O mūsų įmonės vandenvietėse yra įrengti vandens gerinimo įrenginiai, nuolat tikrinama vandens kokybė, todėl vanduo yra saugus vartoti. Siekiama, kad ir sodų bendrijų gyventojai gertų kokybišką vandenį, o nuotekas tvarkytų taip, kad nebūtų teršiama gamta, todėl nuolat investuojame į geriamojo vandens ir buitinių nuotekų tinklų plėtrą smarkiai besiplečiančiose teritorijose“, – pranešime spaudai pažymi AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Pradėti darbai – tiesiant tinklus, kasant žemes, ardant gatves – sukelia tam tikrų nemalonumų gyventojams, todėl „Klaipėdos vanduo“ prašo gyventojų supratingumo. Gyventojams keliami nepatogumai, išardytos kelio dangos bus paklotos įgyvendinus visą projektą.

Projektas finansuojamas iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų programos. Darbams skirta beveik 2,2 mln. eurų. Geriamojo vandens ir buitinių nuotekų tinklų tiesimo darbus planuojama baigti 2021 metų rugsėjį.

1 Comment

  1. Hmm

    Plečiasi, o poto šaukia kad nebepajėgia susitvatkyti su nuotekomis, tai gal pirmą susitvarkykite Dumpiuose valymo įrenginius o tada plėskites?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This