„Viesulo SC-Dragūnas” sezoną pradėjo ambicingai

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šeštadienį startavo atsinaujinusi Lietuvos moterų rankinio lyga, kurioje varžosi ir Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno” merginų ekipa. Pirmosiose rungtynėse namuose klaipėdietėms teko kauniečių „ACME-Žalgirio” išbandymas. Uostamiesčio ekipa sezoną pradėjo ambicingai, vos keturiais įvarčiais nusileidusios tituluotoms varžovėms – 23:27 (11:11).

rkdragunas.lt nuotr.

Pirmajame kėlinyje abi komandos bandė išsiveržti į priekį, tačiau sėkmė labiau lydėjo aikštelės šeimininkes – 2:2, 6:4, 8:5, 11:9. Tik paskutinėmis minutėmis kaunietės išlygino rezultatą – 11:11.

Po pertraukos kova vėl prasidėjo iš naujo ir kurį laiką komandos žaidė tolygiai. Lūžis įvyko antrojo kėlinio viduryje, kai žalgirietės pelnė 5 įvarčius iš eilės, nesulaukusios klaipėdiečių atsako – 16:19.

„Viesulo SC-Dragūno” merginoms kėliniui baigiantis pavyko priartėti (22:23), bet galiausiai turėjo pripažinti kauniečių pranašumą – 23:27.

„Turėčiau pagirti merginas už tokį kovingumą – kovojo viena už kitą, žaidė kartu, tikra komanda. Džiaugiuosi, nors buvo ir klaidų, o mūsų meistriškumas šiek tiek žemesnis negu varžovių. Mums pritrūko šiek tiek fizinių duomenų. Esame šiek tiek lėtesnės, šiek tiek silpnesnės. Reikia daugiau dirbti treniruotėse, kad galėtume kovoti stipriau”, – po rungtynių komentavo „Viesulo SC-Dragūno” trenerė Auksuolė Stropienė.

„Šiek tiek nerimavome, nes treniruotėse tarsi sekėsi, bet neturėjome kontrolinių rungtynių, todėl žaidėjos tarsi negalėjo viena kitos surasti, šiek tiek trūksta žaidybinės patirties. Prieš rungtynes merginoms sakiau, kad mūsų laukia labai sunkios rungtynės ir kad Klaipėdos žaidėjas reikia tinkamai įvertinti. Ir iš tikrųjų varžovės mus nustebino savo brandžiu žaidimu, tik mūsų atletinis pasirengimas geresnis, joms pritrūko jėgų ir mums pavyko laimėti”, – kalbėjo Kauno „ACME-Žalgirio” treneris Antanas Skarbalius.

Nuo šių metų nebeliko dviejų pagal stiprumą Lietuvos moterų rankinio divizionų, o 9 komandos varžysis vienoje lygoje. Čempionate susitiks gerai pažįstamos komandos: Kauno „ACME-Žalgiris“, Kauno rajono „Cascada-HC Garliava SM“, Vilniaus „Eglė“, Vilniaus SM „Tauras“, Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūnas“, SK „Molėtai“, Alytaus SRC „Margiris“, Šiaulių „SC Dubysa-ŠSG“ ir Lietuvos jaunių rinktinė.

Dar viena naujovė šių metų čempionate yra jaunių rinktinės dalyvavimas. Praėjusių metų sezone panaši praktika buvo taikoma su vaikinų rinktine, kuri varžėsi LRF I lygos varžybose. Dabar geresnė galimybė pasiruošti Europos čempionatui suteikiama jaunių merginų rinktinei, kuri susirinkusi per savaitgalį žais po kelis mačus.

Reguliariajame sezone visos komandos tarpusavyje susitiks po 2 kartus, o pirmąją vietą užėmusi komanda įgaus ne tik namų pranašumą prieš visas varžoves atkrintamosiose varžybose, bet ir keliaus tiesiai į pusfinalio etapą. 2–7 vietas užėmusios komandos santykius aiškinsis ketvirtfinalio etape, o paskutinės dvi ekipos savo pasirodymą baigs po reguliaraus sezono.

STATISTIKA

„Viesulo SC-Dragūnui” 8 įvarčius (3 iš 7 m) įmetė Austėja Rimkutė, 7 – Ugnė Kavalenkaitė, 5 – Aušra Stroputė, 2 – Vanesa Grišmanauskaitė, 1 – Mireta Rutytė.

„ACME-Žalgirio” gretose rezultatyviausios buvo po 8 įvarčius pelniusios Audinga Kniubaitė (2 iš 7 m) ir Viltė Lubytė, 5 įmetė Deimantė Baranauskaitė, 3 – Martyna Vaitkutė, po 1 – Austėja Narauskaitė, Neringa Gudaitytė ir Greta Burkaitė.

rkdragunas.lt nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”160287,160288,160289,160290,160291,160292,160293,160294,160295,160296,160297,160298,160284,160299,160300,160301,160302″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Dragūno“ moterys ir dubleriai įveikė Molėtų komandas

Šeštadienį Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūnas“ rankininkės savoje aikštelėje nukovė varžoves iš Molėtų. Lietuvos moterų rankinio lygos rungtynės baigėsi rezultatu 42:23 (18:10). ...
2022-02-19
Skaityti daugiau

Sportas

Lietuvos rankinio lygoje – raudonomis kortelėmis pažymėta „Dragūno-Viesulo“ pergalė

Šeštadienį Klaipėdoje vykusiose „Dragūno-Viesulo“ ir „Šiaulių“ rungtynėse aikštelės šeimininkai savo dominavimą įrodė jau pirmame kėlinyje – į pertrauką išėjo pirmaudamas ...
2021-10-16
Skaityti daugiau

Sportas

Geriausiųjų rankininkų sąraše - klaipėdiečių pavardės

Ketvirtadienį Birštone vyko Lietuvos vyrų ir moterų rankinio sezono uždarymas. Renginio metu pagerbtos prizines vietas užėmusios komandos ir geriausi žaidėjai. Čempionų ...
2019-05-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This