Spręs, kada Klaipėdoje pradėti šildymo sezoną

Miestas

Ilgai lepinę šilti ir rudeniui nebūdingi orai pasitraukė, ir, regis, nebegrįš, todėl Klaipėdoje jau šią savaitę gali būti pradėtas šildymo sezonas.

Radiatoriai klaipėdiečių butuose šilti pradės veikiausiai šią savaitę. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis oficialiai pradedamas tuomet, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šią savaitę Klaipėdoje naktimis oro temperatūra sieks vos 4-9 laipsnius šilumos, o dienomis termometrai stulpeliai pakils iki 10-12 laipsnių, tačiau bus lietinga ir drėgna.

Šildymo sezono pradžia uostamiestyje turi būti paskelbta Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Tačiau jo projektas dar nėra parengtas.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, sprendimas, kada uostamiestyje pradėti šildymo sezoną, bus priimtas rytoj, antradienį, vyksiančiame pasitarime.

Tačiau panašu, kad šildymas bus įjungtas artimiausiomis dienomis, nes pirmadienį apie šildymo sezono pradžią nuo spalio 12 dienos paskelbė ir Kretingos rajono savivaldybė.

Daugiabučių namų šildymo sistemų prižiūrėtojai turi užtikrinti, jog šiluma žmonių butus pasiektų per tris dienas nuo oficialios šildymo pradžios. Tačiau įprastai radiatoriai ima šilti tą pačią arba kitą dieną.

Pabrėžiama, jog gyventojai patys gali susitarti, ar pradėti šildymo sezoną. Jei daugiau nei pusė namo gyventojų jo nepageidauja, šildymas gali būti pradedamas vėliau, tačiau butuose privalo būti higienos normas atitinkanti temperatūra.

Įsakymas dėl šildymo sezono pradžios labiausiai yra aktualus darželiams, mokykloms, ligoninėms bei asmenims, kurie gauna kompensacijas.

Pernai Klaipėdoje šildymo sezonas pradėtas rekordiškai anksti – spalio 7 dieną, o baigtas buvo šiemet balandžio 30-ąją.

Šildymo sezono pradžia Klaipėdoje:

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

2019 m. – spalio 7 d.

7 Comments

  1. Anonimas

    Tikrai baisu!
    Valdyninkai jau seniai sidosi nuosavose namuose!
    Jiem nesalta.
    O dabar savaite laiko rasys isakyma

    Reply
  2. Vlada

    Esu pensininkė. Jau įpratau taupyti, bet sveikatos sąskaitą taupyti nelinkusi. Kovido fone delsti su šidymu – tai marinti senesnio amžiaus žmones, kurie ir taip rizikos grupėje. Greičiau įjunkite šildymą!!!!!

    Reply
  3. Sučka

    Koks velnias yra pasedes, kad kiekvienais metais reikia šalti su mažais vaikais. Dar nori kad už juos žmonės balsuotų. Nėra už ką balsuot, nes jiems nerūpi mūsų vaikai. Nedėjau ir neleisiu už tokias kirmėlės balsuot. Jie nenusipelnė.

    Reply
  4. Alvydas

    Ar tai reiškia, kad šildymą reikia baigti balandžio pabaigoje, kai vidutinė temperatūra lauke 15 laipsnių šilumos, ir langai atidaryti ištisą parą nuo balandžio vidurio. Kažkoks nonsensas.

    Reply
  5. Se

    Baikyte žaisti su tais skaičiais. Butuose, kur neužšviečia saulė jau šalta ir yra realūs peršalimo ligų šaltiniai. Bet kuriuo atveju buvimas nuolatiniame šaltyje silpnina imunitetą, o tai labai palanku plisti Covid infekcijai. Mąstykite ponai biurokratai.

    Reply
    • Jonas

      Grūdinkitės ir vaikus grūdinkit !

    • Janike

      Tris dienas reik įsakymą rašyt

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėda tęs šildymo sezoną

Vilniui paskelbus apie šildymo sezono pabaigą, Klaipėda šią savaitę dar planuoja šildyti gyventojų namus ir valstybines įstaigas. Kaip Eltą informavo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This