Europos saugaus eismo dieną dalijo atšvaitus

Transportas

Šiandien, spalio 13 d., minima Europos saugaus eismo diena. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į keliuose slypinčius pavojus, skatinama atsargiau elgtis keliuose.

Ta proga Klaipėdos apskrities pareigūnai prie ugdymo įstaigų nuo ankstyvo ryto dalijo atšvaitus, stebėjo, ar vaikai į mokyklas vežami saugiai – prisegti saugos diržais specialiose kėdutėse, ar dviračiais ir paspirtukais važiuojantys moksleiviai dėvi šalmus, laikosi kitų kelių eismo taisyklių reikalavimų. Lopšeliuose ir darželiuose susitikę su pačiais mažiausiais eismo dalyviais pareigūnai jiems aiškino, kaip tinkamai dėvėti atšvaitus, kaip saugiai pereiti gatvę.

Kretingoje pareigūnai 26 atšvaitų neturėjusiems moksleiviams priminė, kad tamsiu paros metu juos dėvėti būtina, įspėjo 6 kelių eismo taisykles pažeidusius dviratininkus ir 3 motociklininkus.

Palangoje užfiksuoti penki dviračiais ir paspirtuku be šalmų važiavę moksleiviai. Prevencijos skyriaus pareigūnai anksti ryte dar kartą lankėsi Kalotėje. Čia žiemą buvo dalijami atšvaitai, nes per kelią į neapšviestą autobusų stotelę skubėdavo daug moksleivių ir atšvaitus turėdavo toli gražu ne visi. Šį kartą į stotelę atėjo vos trys suaugusieji, kurie paaiškino, kad po skaudžių eismo įvykių apskrityje tėvai vaikus iki mokyklų ar saugesnių stotelių mieste pavėžėja patys. Priemones eismo saugumui užtikrinti Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai antradienį vykdys visą dieną.

INFORMACIJA

Per devynis šių metų mėnesius Klaipėdos apskrityje užregistruoti 309 eismo įvykiai, kuriuos nukentėjo žmonės. Per šį laikotarpį žuvo 14, sužeisti 342 žmonės. Pernai tuo pačiu laikotarpiu registruota trim įvykiais mažiau, bet žuvusiųjų ir sužeistųjų buvo daugiau – atitinkamai 15 ir 385. Uostamiesčio gatvėse per devynis šių metų mėnesius užregistruoti 128 įskaitiniai eismo įvykiai (2019 m. -124), žuvo 6 (2019 m. -5), sužeisti 133 (2019 m.-140) žmonės.

Skaudūs eismo įvykiai dažniausiai įvyksta dėl viršijamo leistino greičio, kai neatsakingai manevruojama, nepaisoma šviesoforo signalų, nenaudojamos saugos priemonės, neleistinai naudojamasi mobiliojo ryšio priemonėmis, nesilaikoma kelio ženklų reikalavimų, prie vairo sėdama išgėrus. Klaipėdos apskrityje šiemet per devynis mėnesius neblaivūs vairuotojai jau sukėlė 19 įskaitinių eismo įvykių. Pernai per tą patį laikotarpį tokių buvo net 10-čia mažiau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Tamsioje „Šviesos loftų“ istorijoje bando ieškoti teisybės 

Prieš porą metų prasidėjusi, „Atviros Klaipėdos“ ir 15min.lt aprašyta istorija, kaip nusvilo žmonės, susigundę verslininkų planais šalia bendrovės „Regseda“ (buvusio ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės rajone - itin įžūli vagystė

Šilutės policija informavo, jog ketvirtadienio rytą gavo pranešimą, kad trečiadienio popietę Šyšgirių kaimo pievoje buvo pastebėta, jog nuversta ir apgadinta ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sportas

Dviženklį deficitą nubraukęs „Neptūnas-Amberton“ išsikapstė pirmame bronziniame mače

Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ ketvirtadienio vakarą namų tvirtovėje rezultatu 66:64 (14:17, 11:17, 18:16, 23:14) dramatiškai įveikė „Šiaulių-Vilmers“ ekipą. Antrajame kėlinyje šiaulietės surengė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This