Klaipėdoje koncertuos talentingi ir ryžtingi

Kultūra

Jauni koncerto „Talentingi ir ryžtingi“ atlikėjai  – pianistė Lina Žutautaitė ir fortepijoninis trio META –  šį ketvirtadienį, spalio 15 d., 18.30 val. kviečia jų muzikavimo pasiklausyti į Klaipėdos koncertų salės I a. fojė. Dviejų dalių vakaro programoje skambės įvairių kompozitorių muzika – nuo impresionizmo genijaus Claude‘o Debussy iki lietuvių pasididžiavimo Broniaus Kutavičiaus.

Koncerto pirmojoje dalyje savitu tautiniu koloritu pasižyminčius įvairius muzikinius siužetus fortepijono garsais pasakos pianistė Lina Žutautaitė. Prancūzų kompozitorius Claude’as Debussy pjesę „Auksinės žuvelės“ iš ciklo „Vaizdai“ sukūrė įkvėptas japoniško paveikslėlio, kuriame vaizduojamos dvi žuvelės tamsiame vandens fone. Ne išimtis ir kiti koncerte skambėsiantys kūriniai – kupini įvairiausių spalvų, emocijų ir istorijų.

L. Žutautaitė prieš kelis metus baigė Klaipėdos S. Šimkaus konservatoriją, o dabar studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Jurgio Karnavičiaus klasėje. Jos koncertų geografija jau gana plati – pasirodyta ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Italijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Neatsiejama pianistės gyvenimo dalis – meistriškumo pamokos pas žymius profesionalus, įvertinimai konkursuose. 2019 metų vasarą atlikėja tapo uostamiestyje vykusios akademijos „Klaipeda Piano Masters“ laureate, o VIII tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų konkurse jai buvo įteikti net du specialieji prizai. Tais pačiais metais įvyko ir pirmasis Linos koncertas su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

Antroji koncerto „Talentingi ir ryžtingi“ dalis sugretins skirtingų epochų genijus – Ludwigą van Beethoveną ir Bronių Kutavičių. Nors šių autorių kūrybą skiria keli šimtai metų, tačiau juos vienija tai, kad abu savo kompozicijomis yra įkvėpę daug už save jaunesnių kūrėjų. Koncerte skambės L. van Beethoveno fortepijoninis trio Es-dur ir Broniaus Kutavičiaus  „Aštuonios Stasio miniatiūros“, sukurtos pagal Stasio Eidrigevičiaus paveiklus.

Kūrinius atliks fortepijoninis trio META, kurį sudaro Marija Pranskutė (smuikas), Deividas Dumčius (violončelė) ir Julija Bagdonavičiūtė (fortepijonas). Jie taip pat studijuoja Lietuvos muzikų kalvėje LMTA. Nors trio susibūrė tik prieš porą metų, tačiau visi jo nariai jau yra sukaupę nemažą koncertinę patirtį kaip kamerinės muzikos atlikėjai ir solistai, pasirodę įvairiose Lietuvos, Vokietijos, Italijos, Suomijos, Vengrijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kinijos, Rusijos, Pietų Amerikos scenose.

2019 m. META atstovavo šaliai tarptautiniame kamerinės muzikos festivalyje Harmos Portugalijoje, dalyvavo International Summer Academy – ISA Austrijoje, kur buvo apdovanoti publikos simpatijų prizu. 2020 m. trio debiutavo Vokietijoje, Tangobrücke koncertų salėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdoje - „Radiohead Rewrite“

„Festivaliui „Klaipėdos muzikos pavasaris“ gaivos ir šviežumo suteiks Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO su intriguojančia programa „Radiohead Rewrite“. Ji pirmiausia ...
2019-04-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

"Laukiantiems bilietams" - 2425 eurai

„Laukiančio bilieto“ iniciatyvos, kuriai buvo dedikuotas specialus Kovo 11-osios koncertas „Nubusk pasikeitęs“, organizatoriai pranešė, kad šiemet buvo paaukoti 2425 eurai (1985 eurai papildė aukų dėžutę, 440 eurų paaukota internetu).
2018-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This