Klaipėdos jaunimas sprendžia beglobių gyvūnų problemas

Švietimas

Šią savaitę vykusiuose „Startuoliai, keičiantys visuomenę” hakatonuose Klaipėdoje komandos bandė rasti sprendimą, padėsiantį paprasčiau susirasti keturkojį draugą.

Hakatono dalyviai

Projekto „Prisijungusi Lietuva” iniciatyvos „Startuoliai, keičiantys visuomenę” tikslas yra suburti entuziastingus ir technologijų potencialą matančius jaunuolius regionuose,  padėti jiems sugeneruoti bei įkūnyti idėją, kuri spręstų konkrečią problemą, o galbūt sukurti ir startuolį, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Prisijungusi Lietuva” projekto veiklų koordinatorės Simonos Gogelytės teigimu, 2019 m., palyginus su 2017 m., startuolių skaičius Lietuvoje ūgtelėjo net 47 proc., o kartu pritraukė ir rekordinį skaičių investicijų: „Pastebime tendenciją, kad moksleiviai nori bandyti, mokytis arba net kurti verslą. Praeitų metų tyrimo duomenimis, net kas ketvirtas verslo idėjų turintis jaunuolis ją yra ir įgyvendinęs ir praktiškai. Nors hakatonų iniciatyvos daugiau dėmesio sulaukia didmiesčiuose, ir regionų jaunuoliai bando kurti savo startuolius ar jų idėjas pasitikrinti hakatonų metu. Visgi pastebime, kad mažesniuose miestuose dažnai trūksta profesionalų pagalbos ir mentorystės”, – teigia S. Gogelytė.

Gyvūnų globos problemos

Praeitą savaitę galimybių pasitikrinti savo startuolių idėjas turėjo ir Klaipėdos moksleiviai. Kartu su profesionaliais mentoriais klaipėdiečiai „Shiza-Team” vystė internetinę svetainę, kuri sujungtų visas Lietuvos gyvūnų prieglaudas, reitinguotų jas. Taip būtų ne tik lengviau susigrąžinti dingusį gyvūną, bet ir surasti naują keturkojį draugą.

„Mūsų idėja neapsiriboja tik Lietuva. Pradžiai turime minčių sujungti mūsų šalies prieglaudas, o vėliau – ir kitų. Tokia platforma sutaupytų daug laiko tiek prieglaudų darbuotojams, tiek ir žmonėms, ieškantiems keturkojo”, – sako „Shiza-Team” narys Michail Petriakov.

Jo nuomone, tokie renginiai yra puiki galimybė ne tik smagiai ir kokybiškai praleisti laiką su draugais, bet ir įveikti tam tikras baimes, priimti iššūkį ir jį įveikti. Klaipėdiečių komanda regioninėse kūrybinėse dirbtuvėse nugalėjo ir laimėjo ne tik galimybę dalyvauti nacionaliniame hakatone, bet ir rėmėjų „Hostinger” domeną metams. Tad tai dar viena motyvuojanti priežastis savo idėją plėtoti toliau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Verslas

„Portathon“ telkia pajėgas inovacijų šturmui

Spalio 6-8 dienomis Klaipėdoje vyks jau penktasis tarptautinis hakatonas „Portathon“ – pažangių technologinių sprendimų ir būsimų jūrinių startuolių „kalvė“. Pagrindiniai ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

Verslas

„Ocean hackathon“ finale – Klaipėdoje sugeneruotas inovatyvus sprendimas

Invatoriai iš viso pasaulio jau šį ketvortadienį, vasario 9 d., susitiks Prancūzijoje, Breste, susikauti didžiajame „Ocean Hackathon“ finale. Hakatono išskirtinumas ...
2023-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This