Rinkėjai jų matyti Seime nebenori: ką veiks bedarbiais tapę klaipėdiečiai parlamentarai

Politika, Svarbu

Šiuose Seimo rinkimuose rinkėjai duris parodė net šešiems klaipėdiečiams parlamentarams. Jie rinkimų rezultatus priėmė skirtingomis nuotaikomis, tačiau prisipažino, kad plano B neturėjo, tad dar nė nenumano, kokios veiklos griebsis, kai teks atsisveikinti su Seimo nario kėde.

Galima konstatuoti, kad Klaipėdos rinkėjai nori permainų, pageidauja Seime matyti kuo daugiau naujų veidų, tad jau besibaigianti kadencija šešiems klaipėdiečiams parlamentarams bus ir paskutinė. Į naujos sudėties Seimą nebepateko Gintaras Vaičekauskas, Dainius Kepenis, Algimantas Kirkutis, Irina Rozova, Naglis Puteikis ir Irena Šiaulienė.

Iš nuotraukoje užfiksuotų penkių dabartinių Klaipėdos parlamentarų naujai kadencijai perrinktas tik Simonas Gentvilas (antras iš kairės). Martyno Vainoriaus nuotr.

Gali dirbti ir taksistu

G. Vaičekauskas 2016 metas buvo išrinktas Pajūrio vienmandatėje apygardoje, o šiemet jis laimę bandė Baltijos apygardoje. Liberalų sąjūdžio atstovas klaipėdiečių nesužavėjo. Jis gavo 1188 balsus ir liko šeštoje vietoje. G. Vaičekauskas nebeturi galimybių į Seimą patekti ir daugiamandatėje apygardoje, nes iš 19 priešrinkiminės vietos partijos sąraše buvo nureitinguotas į 21-ąją.

Plano B neturėjau nei 2016 metais, kai pirmą kartą dalyvavau rinkimuose, neturiu jo ir dabar. 2016 metais nutraukiau sutartį su televiziją, atsisakiau etato, atsisakiau laidos „Reidas“ ir ėjau į rinkimus. Ir dabar jokio plano B nėra, bet nebijau jokio darbo. Galiu dirbti taksistu, galiu gyvulius ganykloje perkelti. „Reidas“ feisbuke turi 70 tūkstančių sekėjų, pats administruoju šį puslapį, gal iš to sugalvosiu kokią veiklą. Turiu rankas, kojas, akis, nesu paliegęs deputatas, gyvenimas tęsiasi“, – kalbėjo G. Vaičekauskas.

Prieš ketverius metus vienmandatėje apygardoje triumfavusiam G. Vaičekauskui šįkart pakartoti tokios sėkmės nepavyko. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis neslėpė, kad tikėjosi patekti į antrą rinkimų turą, tačiau esą sutrukdė itin sėkmingai rinkimuose pasirodžiusi Laisvės partija.

„Ji atėmė iš manęs balsus, kurių būtų pakakę, kad būčiau antrame ture. Tačiau džiaugiuosi rinkimų rezultatais dėl to, kad nepasisekė populistams. Nėra didelės tragedijos, kad nesu išrinktas į Seimą. Per tuos ketverius metus labai daug patirčių turėjau, buvo fantastika, man labai patiko. Vien tai, kad dirbau viename komitete su Ingrida Šimonyte yra fantastika. O toliau? Gyvensiu“, – praėjusiais ketveriais metais pasidžiaugė G. Vaičekauskas.

Seime – lyg pragare

Tačiau kiti kalbinti jau beveik buvę parlamentarai patirtį Seime vadino pragaru ir džiaugėsi, kad jame dirbti nebereikės.

Ketverius metus gyvenau pragaro sąlygomis, o dabar tenka laimė grįžti į rojų“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Dainius Kepenis.

Prieš ketverius metus jis į Seimą buvo išrinktas Marių vienmandatėje apygardoje, o šiemet bandė pelnyti Pajūrio apygardos rinkėjų pasitikėjimą. Jis surinko 1362 balsus ir liko ketvirtas. Tiesa, D. Kepenis dar turi teorinę galimybę patekti į Seimą daugiamandatėje apygardoje, nes rinkėjai partijos sąraše jį kilstelėjo iš 32 į 22 vietą, partija jau yra iškovojusi 16 mandatų, tad viską lems antrojo turo rezultatai.

Pajūrio apygardoje tikėjausi bent į antrą turą patekti, bet yra kitaip. Taip, dar yra galimybė man patekti į Seimą, bet kažkaip jau gyvenu ta nuotaika, kad manęs ten nebebus. Žmona surikiavo darbus, kurių nenuveikiau per ketverius metus, nes dirbau parlamentaru, ir taip ramu, gera pasidarė. Aš jau seniai esu radęs savo pašaukimą, tad žinau, ką veiksiu, viskas man gerai“, – aiškino D. Kepenis.

Iki Seimo jis buvo Palangos sveikatos mokyklos vadovas bei Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas.

Tikėjausi, kad šitai valstybei reikia mano patirties, bet pasirodė, kad dar ne laikas. Dar reikia gerokai pasisirgti, pasigydyti, pagerti daug vaistų, kol ateis suvokimas, kad galima gyventi ir kitaip. Šiek tiek gaila, nes ketveri metai Seime buvo tik pradžia, savo idėjų realizavimas, o dabar jau turėjo prasidėti kontrolė, kaip jos įgyvendinamos“, – kalbėjo D. Kepenis.

Prieš ketverius metus A. Kirkutis (kairėje) ir D. Kepenis pergalę šventė vienmandatėse apygardose, tačiau šįkart rinkėjai nuo jų nusisuko. Martyno Vainoriaus nuotr.

Algimantas Kirkutis, kuris Seime taip pat dirbo tik vieną kadenciją, rinkimų rezultatus pavadino sėkmė, o ne nesėkme. Jis prieš ketverius metus kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas buvo išrinktas Baltijos vienmandatėje apygardoje, tačiau šios partijos frakciją paliko ir šįkart rinkimuose dalyvavo su Krikščionių sąjunga. A. Kirkutis laimę bandė Marių apygardoje ir surinkęs vos 221 vieną balsą liko 12-as, priešpaskutinis. Į Seimą A. Kirkutis nepateks ir su partijos sąrašu, nes Krikščionių sąjunga neperžengė 5 poc. barjero ir neiškovojo nė vieno mandato.

Rinkimų rezultatai man nebuvo nei staigmena, nei sukrėtimas. Man tikrai pasisekė, kad dar ketverius metus nebereikės irkluoti toje didžiojoje valtyje. Tiesą sakant, buvau nusprendęs rinkimuose nebedalyvauti, tačiau Klaipėdos universiteto rektorius, bendruomenė įkalbėjo dar kartą pabandyti. Pasirinkau Krikščionių sąjungą, nes man artimos jos vertybės. Ir rinkimų rezultatai manęs nenustebino. Grįšiu ten, iš kur atėjau – į Klaipėdos universitetą, į gydytojo praktiką“, – teigė A. Kirkutis.

Planas – prižiūrėti anūkus

Pastaruosius aštuonerius metus Seime dirbusiai klaipėdietei Irinai Rozovai taip pat reikės ieškoti naujos veiklos ir pajamų šaltinio. Surinkusi 1348 balsus ji Marių apygardoje liko ketvirta, o Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, kurios sąraše politikė buvo antra, neperžengė 5 proc. kartelės, nors labai nedaug trūko, tad neiškovojo nė vieno mandato.

I. Rozova Seime nepertraukiamai dirbo pastaruosius aštuonerius metus.

Prieš rinkimus tikrai nesvarsčiau, ką darysiu, jei Seime nebeteks dirbti, neturėjau atsarginio varianto. Tačiau dabar jau galvosiu, kaip toliau gyventi, kuo užsiimti. Man iki pensijos nedaug liko, bet dar norėčiau kur nors įsidarbinti. Šeima yra, anūkai yra, tad veiklos tikrai netrūksta“, – kalbėjo I. Rozova.

Ji pripažino, kad rinkimų rezultatai jai nebuvo netikėti, tačiau apmaudu, kad partijai pritrūko vos pusės procento.

„Visada sakiau, kad žmonės į Seimą ateina ne visiems laikams, o reikia suprasti, kad kadencija yra ketveri metai ir turi būti viskam pasiruošta. Todėl man gyvenimas tikrai nesibaigia“, – pabrėžė jau beveik buvusi parlamentarė.

Seime kitą kadenciją nebebus ir parlamento mohikane vadinamos Irenos Šiaulienės. Ji Seimo nare nepertraukiamai dirbo nuo 1992 metų. Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovė Baltijos apygardoje šįkart surinko 471 balsą ir liko devintoje vietoje, o partija daugiamandatėje apygardoje neiškovojo nė vieno mandato, nes neperžengė 5 proc. ribos.

Sužinoti, kokie I. Šiaulienės ateities planai nepavyko, nes parlamentarė visą pirmadienį neatsiliepė mobiliuoju telefonu ir neperskambino. Aišku tik tai, kad I. Šiaulienė jau yra pensinio amžiaus.

Atvirai Klaipėdai“ nepavyko sužinoti ir fiasko rinkimuose patyrusio Naglio Puteikio ateities planų, nes jis pirmadienį mobiliuoju telefonu taip pat buvo nepasiekiamas.

Dvi su puse kadencijas Seime dirbantis N. Puteikis, tris kartus rinkimus laimėjęs Danės apygardoje, šįkart joje liko vos ketvirtas, gavęs 1681 balsą. Lietuvos centro partija-tautininkai, kurių sąrašo lyderiu N. Puteikis buvo, neperžengė 5 proc. barjero daugiamandatėje apygardoje, tad Seimo durys neatsivers.

N. Puteikis pirmadienį žiniasklaidos paklaustas, ką veiks po tokių nesėkmingų rinkimų, teigė, kad partija leis mėnesinį laikraštį ir žmonėms aiškins, kad išsirinko „biudžeto vagis ir didžiąją korupciją“, o jis pats ketina būti to leidinio redaktoriumi.

27 Comments

  1. rinkėjas

    balsuosim,tik ne už Ligitą G.

    Reply
    • klaipėdietė rinkėja

      JEIGU daugiau tokių žmonių būtų kaip gerb. Ligita Girskienė ,tai Klaipėda seniai nebedvoktų ir miestiečiai gyventų žymiai švaresnėje aplinkoje ! Žmogus SAVO DARBU ,o ne tuščiais pažadais ir plepalais nusipelnė būti Seimo nare .! Tūkstančiai žmonių palaikė jos ir bendraminčių organizuojamas akcijas prieš miesto teršėjus ! Jos nekenčia tie ,kuriems gerai užmynė ant uodegos ! Likimo ironija :jai tenka kovoti su tuo (buvęs Aplinkos apsaugos ministras valstiečių-žaliųjų vyriausybėje ,o atleistas iš pareigų perbėgo pas visus perbėgelius priimančius konservatorius p. K. Navickas ) ,kuriam mažai rūpėjo ar visai nerūpėjo. Klaipėdos kvapai ! Sėkmės p.Ligitai Girskienei rinkimuose !

  2. šiaip skaitytoja

    labai džiuagiamės,kad nepateko Kepemis,Irinos2, Puteikių šeimyna,liuks..dar reikai,kad nepatektų ta Ligita,kuri ir ardėsi tik dėl seimo kėdės

    Reply
    • Klaipėdietis

      Specialiai nerašau žodžio,,poniai” Irenai Šiaulienei,praradusiai gėdą ir savigarbą gaunant penciją norėt dar ir rentos.Tamsta darot gėdą su savo kiauliškom svajonėm.

  3. Loni

    Po pragariško darbo galima pailsėti. Į darbo biržą nėr ko skubėti, milijonai ,,sąžiningai,, uždirbti. Bėda ta, kad nebeturės lengvatų ir man neišrinktųjų išties tapo gaila. Seimas pragaras, o seimūnai tamsiosios jėgos!

    Reply
  4. Se

    Tiesą sakant, ir antrajame rinkimų ture Klaipėdoje nematau ką rinkti.

    Reply
  5. Artiomas

    Tik ne už Petrošių, kuris vienintelis iš savivaldybės narių slepia telefoną, nes juo gali paskambinti ir naktį. Ar sunku naktį telefoną palikti be garso. Jei nesugeba, tai ko lenda į Seimą. Baltijos apygarda turi pasakyti Petrošiui NE

    Reply
    • tomas

      Už klachoznika iš principo nebalsuosiu, o Perošiaus tai bus pirma ir paskutinė kadencija kaip nevykėliui Vaičekauskui.

  6. Yra kaip yra

    Gerai vien tai, kai pagaliau nebeliko „senosios komunistės Irinos Šiaulienės, visai atitrūkusios nuo realybės, nebeliko kitos Irinos- Rozovos, skubos tvarka atsiųstos į Lietuvą iš Maskvos, kai tik iškovojome Nepriklausomybę. O dėl susenusios Gintaro Vaičekausko, tai ne jam, o jo (ntelektualiai, žaviai žmonai Giedrei reiktų būti politike. Neliūdėkime ir dėl istoriko Naglio Puteikio. Jis nemoka dirbti komandoje ( kaip ir žmona Nina), susipyksta su visais, buvo nutolęs nuo Klaipėdos. Kada tų mažiučių partijų lyderiukai suvoks, kad JIE- jokie LYDERIAI? Tik kunigaikštukai, panorę žinomumo. Siūlau: balsuojame už Girskienę, Bastakį. Tik ne už dažytais plaukais poną Barbšį, seime pas konservatorius tų dažytais plaukais vyrų pilna. Matulas, Šedbaras, Povilionis…

    Reply
    • Kita nuomonė

      Tai čia tik Tamstos nuomonė ir nemokama reklama Girskienei, Bastakiui. Balsuosim, tik ne už Tamstos siūlomus Girskienę ir Co……

    • MAKE LITHUANIA GREAT AGAIN

      Tikrai nesiūlau balsuoti už moterį su spuogu aant kaktos. ka ji gero nuveikė? rado kur smirda? ir? NIEKO…
      ka ji veikia taryboje? NIEKO
      kokie jos darbai? NIEKO tik ai Vitkui (nepamenu pavardės) visur su juo fotkinuosi.
      Jau geriau miegantis briedis girioj nei šarkutė prie lovio (su visais valstiečiais Lietuvą įvarys į dar didesnį skurdą).
      LAIKAS ŠALĮ VALDYTI NE POPULISTAMS, LAIKAS DARBAMS
      MAKE LITHUANIA GREAT AGAIN

    • Vladas

      Tiek Puteikienė, tiek Puteikis puikia dirba su žmonėmis. Tuo jie tikrai išsiskiria iš kitų.

    • Tam make ...

      Gaila nesimato ar žmogus turi smegenų , o tu imi ir pademonstruoji komentuodamas – visiškai tuščia …Matai spuogus ant kito galvos , o savo tuščios puodynės nematai …vai vai …

    • Hansas

      Smarvė ir šūdai virsta raudonu kilimėliu į Seimą?

  7. Mantė

    Labai džiaugiuosi, kad neisrinko Vaicekausko, juk daužyti mikrofoną seime kaskart yra toks „sunkus” darbas, o Puteikis… tik ant bačkos rėkti, bet tik rėkti, konstruktyvumo nebuvo.

    Reply
  8. Alvydas

    Ir Reide P. Vaičekauskas nelabai pasirodė. Įvykus avarijai tik padangų protektorių sugebėdavo pamatuoti ir pasišaipyti po to.

    Reply
  9. Jonas

    „idomiausias” buvo seime Vaičekauskas ir dabar su savo atsakymais apie ateitį – parodo kad buvo ir yra nevykėlis…. Užsiaugino…pilvą seime, padidino savo piniginę, prarado paskutinį protelį… Na gal ir tiktų pvz. zoologijos sode prižiūrėti gyvūnus…
    Dieve, Dieve, koks TU teisingas . AČIŪ TAU… Sykį „pasodinai „Šaulienę ,kad mažiau kenktų …Ji jau nusenusi , o Rozovai būtų geriau pvz. į Baltarusiją nuvažiuoti ir padėti ten…
    Gaila, kad kardiologas, savo pasyvumu seime visai surambėjo… Kažin ar atsiras pacientų pas šį daktarą ?, kuris vėl veržėsi ne prie daktaro balto chalato, bet prie seimo skanaus lovio….

    Reply
  10. ezys

    Laikrastis irgi gerai – tinka prakuroms 😉

    Reply
  11. tomas

    Labai džiaugiuosi už klaipėdiškius, išmete lauk diletantus iš seimo.Puikus darbas!

    Reply
  12. Ilona

    Petrosiaus, Vaicekausko, Galdiko, Puteikienes kampanija buvo matoma, nuomone galima buvo susidaryti. O stai kas cia per gandras-kapitonas Bastakis neaisku. Todel balsuosiu uz Petrosiu. Is esmes Vaicekauskas, Kirkutis nieko nepavare Seime, Puteikis apskritai destruktorius kazkoks. Tik Simonas Gentvilas matomas Seime. O isrinksit Barbsi, bus patogiau miegoti jam Seime.

    Reply
    • Klokit kelią karjeristui

      Petrošius – visiškas karjeristas, nepritapęs liberaluose, perbėgęs į Grubliausko komitetą ir aprašęs 2 duobes Danės gatvėje prie rotušės. Vėliau patapęs konservatoriumi žaibiškai buvo įdarbintas KRATC. Atlyginimas eina, vaikinas tik su rinkimais dirba. Štai ir viskas su Petrošiumi. Galit balsuot.

    • klaipedskas

      Petrošius visą savo kampaniją darė vakarais po darbo, taip kad neinkškit. Mačiau senamiesty, nusibaigęs visas, gerai kad buvo pora dienų poilsiui prieš pat rinkimus. Gali nemėgt, bet jis darbštus ir aktyvus Klaipėdoj politikas

  13. SS

    „Tikėjausi, kad šitai valstybei reikia mano patirties, bet pasirodė, kad dar ne laikas. Dar reikia gerokai pasisirgti, pasigydyti, pagerti daug vaistų, kol ateis suvokimas, kad galima gyventi ir kitaip. Šiek tiek gaila, nes ketveri metai Seime buvo tik pradžia, savo idėjų realizavimas, o dabar jau turėjo prasidėti kontrolė, kaip jos įgyvendinamos“, – kalbėjo D. Kepenis.
    Ir cia taip kalba normalus sveikas zmogus????

    Reply
    • ezys

      yra skirtumas tarp sveiko zmogaus ir sveikuolio 😉

    • Pritariu

      Pritariu!!!

  14. SS

    „Jeigu bobute butu su kiausiniais, tai butu senelis”…..cia pagal vaicekauska…Liaudis jau suprato,kas yra bezdielnikai seime

    Reply
  15. Dziaugiuosi !

    Ar jus neisrinkti mulkiai nesuprantot kodel neisrinko jusu??? Todel, kad esat visiski nuliai, nepadare nieko gero per tuos 4 metus nei Lietuvai, o tuo labiau Klaipedai. Dirbkit taksistais dabar !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Sausio 1-ąją į jūros bangas vėl nėrė ir pirtininkai, ir sveikuoliai

Nemažai į II Melnragės paplūdimį pirmosios 2024-ųjų dienos popietę išsiruošusių klaipėdiečių ir stebėjo, ir mobiliaisiais telefonais įamžino, kaip į jūros ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This