Dramos teatre – Agniaus Jankevičiaus spektaklis „Mari Kardona”

Kultūra

Spalio 28 d. 18 val. Klaipėdos dramos teatro Kamerinėje salėje vyks dviem Auksiniams scenos kryžiams nominuotas spektaklis „Mari Kardona”.

Mari vaidmenį atlieka Gabrielė Ladygaitė

Albero Kamiu romane „Svetimas“ fragmentiškai pasirodanti Mari Kardona, kaip ir kiekvienas mūsų gyvenime probėgšmais išnyrantis žmogus, turi savą istoriją. Anot pranešimo žiniasklaidai, Mari Kardona – nuo mažens kitokia, visą gyvenimą dėl savo kitoniškumo pakliūvanti į netikėtas, dažnai net tragiškas situacijas. Save įvardija kaip tą, kuri neturi jausmų. Dar kitaip – „žvėris“. Jai patikdavo žiūrėti į žmones, ir už tai ji gaudavo į galvą. Tačiau Mari nori pritapti, nori turėti jausmus. Tų jausmų ji ieško visos istorijos metu.

Dažnai atsitinka tai, ko labiausiai bijai: „Tik prieš atsitinkant kažkam gero, mes esame bandomi kažkuo labai blogu“. Herojė gyvena baimės pilną gyvenimą. Baimės, kad neturi jausmų, baimės gauti į galvą, baimės būti savimi. Tačiau siaubingos, tragiškos situacijos tampa beveik komiškomis ir baimės nelieka.

Mari Kardona atskleis gausybę konfliktų. Tarp Mari ir duodančiųjų jai į galvą, tarp Mari ir jos mamos, tarp Mari ir jos vidaus. Kiekvienas trumpas pasakojimas, ateinantis iš Mari lūpų, – keistas, nejaukus ir gana tragiškas, sukuria provokuojantį Mari Kardonos gyvenimo liudijimą.

Aktorė Gabrielė Ladygaitė už Mari vaidmenį, o režisierius Agnius Jankevičius už spektaklio dramaturgiją  2018 m. nominuoti Auksiniams scenos kryžiams.

Režisierius: Agnius JANKEVIČIUS

Autorė: Eleonora Baker

Aktorė: Gabrielė LADYGAITĖ

Vizualinis apipavidalinimas: Total Strangers Ltd

Garsinis apipavidalinimas: Mighty God Records.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Ruošiantis spektakliui -nardymo pamokos ir konsultacijos su kaskadininku 

Spektaklį „Fragmentas“ Klaipėdos dramos teatre jau sukūręs režisierius Dmitrijus Krymovas į pajūrį grįžo ir antram darbui. Po pirmojo repeticijų etapo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This