„Meridianą“ plukdys apžiūrai ir remontui

Uostas ir jūra

Ateinančią savaitę, preliminariai spalio 21 d., trečiadienį, burlaivis „Meridianas“ bus plukdomas į UAB „Klaipėdos laivų remontas“ doką, kur bus atliekama privalomoji laivo dokinė techninė apžiūra ir būtinieji remonto darbai.

Pasak „Meridiano“ savininko Aloyzo Kuzmarskio, po to, kai, ėmus gelbėti skęstantį miesto simbolį, laivas buvo atstatytas ir nuleistas į vandenį, jau praėjo septyneri metai. Todėl jo iškėlimas į doką yra būtinas pagal laivų registro reikalavimus, o taip pat siekiant užtikrinti šio istorinio burlaivio tolesnį išsaugojimą ir jo ilgaamžiškumą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu yra derinamos „Meridiano“ plukdymo į doką techninės detalės ir tiksli diena, kuri labiausiai priklausys nuo oro sąlygų. Kad laivas galėtų būti saugiai ištemptas iš Dangės upės pro Biržos ir Pilies tiltus, vėjo greitis turėtų būti ne didesnis nei 8-10 m/s. Kitu atveju bus laukiama palankesnio oro.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, problemų dėl Biržos ir Pilies tiltų neturėtų kilti, juolab kad spalio 14-osios naktį abu tiltai buvo profilaktiškai pakelti ir išbandyti.

Siekiant maksimalaus saugumo, „Meridianą“ plukdyti yra numatyta šviesiu paros metu, tad tą dieną bus atitinkamai koreguojamas eismas Pilies ir Tiltų gatvėmis, kurį laiką kitomis gatvėmis bus nukreiptas ir viešasis transportas.

Preliminariai planuojama, kad „Meridiano“ tempimo dieną, apie 9 val. ryto, trumpam bus pakeltas Pilies tiltas, kad pro jį praplauktų vilkikai, tuomet nuo 9.30 val. maždaug valandą-pusantros bus pakeltas Biržos tiltas, kol pro jį bus pratemptas „Meridianas“, ir galiausiai apie vidurdienį dar kartą trumpam bus pakeltas Pilies tiltas, išleisiantis burlaivį iš Dangės upės.

Atkreipti dėmesį į „Meridiano“ plukdymo operaciją prašoma ir Dangėje švartuojamų laivelių savininkų, kad jie pagal galimybes būtų savo laivuose ir prireikus galėtų atlikti reikiamus veiksmus saugumui užtikrinti.

Pakėlus „Meridianą“ į doką, planuojama nuplauti, nuvalyti povandeninę laivo dalį, įvertinti dugno, balastinių konstrukcijų būklę, išmatuoti korpuso storį ir pagal poreikį atlikti remonto, sutvirtinimo bei kitus darbus, perdažyti. Sykiu doke bus užbaigti dar vasarą pradėti medinės bortų apkalos atnaujinimo darbai, ypač tose vietose, kur, laivui esant vandenyje, to padaryti neįmanoma.

„Meridiano“ dokavimas ir remontas bus finansuojami iš A. Kuzmarskio vadovaujamos Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ skirtos tikslinės paramos šiems darbams, dalis išlaidų bus dengiama ir iš asmeninių A. Kuzmarskio šeimos lėšų.

Planuojama, kad remonto darbai doke užtruks iki 2 savaičių, po kurių laivas bus grąžintas į savo vietą ir toliau tęs savo veiklą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This