Izoliavęsi rinkėjai pakartotinio balsavimo metu kviečiami registruotis balsuoti namuose

Politika

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kviečia rinkėjus, kurie dėl COVID-19 pandemijos yra izoliavęsi ir kurių saviizoliacija truks iki spalio 25 d. (imtinai), registruotis balsuoti namuose.

Prašymus balsuoti namuose galima pateikti skambinant trumpuoju informacijos apie rinkimus teikimo numeriu 1855 arba užpildžius specialią prašymo formą siunčiant ją el. paštu balsuok@vrk.lt. Prašymo balsuoti namuose formą galima parsisiųsti ČIA.

Registruojantis balsavimui namuose prašoma pateikti tikslius asmens ir buvimo izoliacijoje vietos duomenis: vardą, pavardę, asmens kodą, tikslų saviizoliacijos adresą bei savo telefono numerį.

Jeigu žmogus izoliuojasi ne tuose namuose, kuriuose yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą, prašymo balsuoti namuose formą prašoma pateikti iki spalio 20 d. (imtinai).

Jeigu izoliacija yra tuose pačiuose namuose, kuriuose ir deklaruota gyvenamoji vieta, prašymą balsuoti namuose galima pateikti iki spalio 21 d. (imtinai).

Balsavimo vietų sąrašas tik izoliacijoje esantiems rinkėjams žadama paskelbti artimiausiu metu.

Saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, grįžusiems iš užsienio arba turėjusiems kontaktą su COVID-19 sergančiais asmenimis, bus suteiktas leidimas iki 2 val. palikti izoliacijos vietą ir bus sudarytos galimybės atvykti į išankstinio balsavimo vietą.

Norintiems balsuoti šiose vietose, skirtose išimtinai saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, išankstinės registracijos nereikia – pakaks su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį. Atvykstant į šias balsavimo vietas nebus svarbi ir rinkėjo deklaruota gyvenamoji vieta.

Kilus klausimų, VRK prašo skambinti trumpuoju informacijos teikimo numeriu 1855.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje - antra iš eilės para su COVID-19 aukomis, nebeliks privalomos izoliacijos

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje patvirtinta 6812 koronavirusinės infekcijos atvejų:  975 žmonės užsikrėtė antrą, septyni – trečią kartą, skelbia Statistikos ...
2022-02-22
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Naujų COVID-19 atvejų skaičius mažėja, keičiasi izoliavimosi tvarka

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje patvirtinti 5205 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 1454 atvejais mažiau nei ketvirtadienį. Klaipėdoje penktadienį fiksuoti ...
2022-01-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

COVID-19 sirgusi ir izoliacijos taisykles pažeidusi gydytoja lieka nuteista

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo konstatavo, jog gydytojos ...
2021-11-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This