Teismas nepatikėjo versija, jog lemtingus smūgius žuvusiajai sudavė kita moteris

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad savo kaltę tik iš dalies pripažinęs vyras vis dėlto yra kaltas dėl bičiulės nužudymo, ir skyrė vyrui 11 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. Vyras teigė, kad sudavė moteriai tik vieną smūgį – antausį, tačiau byloje surinkti įrodymai liudijo priešingai, – skelbiama šio teismo pranešime žiniasklaidai.

 Bylą išnagrinėjęs apygardos teismas nustatė, jog gyvenamajame name vyko išgertuvės, po kurių, išsiskirsčius daliai svečių, bute liko kaltinamasis, žuvusioji bei dar du vyrai. Kaltinamasis tvirtino, kad sudavė antausį žuvusiajai, tačiau žuvusiąją pastūmė ir gulinčią pradėjo spardyti kita kartu buvusi moteris, kuri mirė iki bylos nagrinėjimo teisme.

Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus, nepatikėjo kaltinamojo parodymais, jog jis sudavė tik vieną smūgį nukentėjusiajai delnu per veidą.

Teisme liudytojai, tiesiogiai dalyvavę įvykio vietoje, patvirtino, kad kaltinamasis nukentėjusiajai sudavė smūgius kumščiu į galvą ir į šonus, patraukė nukentėjusiąją už kojų ir ši iškrito iš lovos ant grindų, tačiau jos galvos ir kūno niekas neprilaikė. Tokie duomenys tik patvirtino, kad smurtas prieš nukentėjusiąją buvo daug intensyvesnis, negu pripažįsta kaltinamasis, o moters mirties priežastis buvo galvos sumušimas.

Teismas įvertino ir tai, kad liudytojai savo pirminius parodymus pakeitė, nes bijojo kaltinamojo, kuris prieš liudytojus smurtavo – buvo sulaužęs jiems šonkaulius.  Dėl to kaltinamojo versiją tik dėl vieno smūgio sudavimo teismas vertino kaip bandymą išvengti baudžiamosios atsakomybės dėl inkriminuoto tyčinio nužudymo.

Atsakomybę lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė, sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad nusikaltimą kaltinamasis padarė apsvaigęs nuo alkoholio.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į padaryto nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį bei tyčinį pobūdį, padarytas labai sunkus nusikaltimas, sukėlęs negrįžtamas pasekmes – žmogaus mirtį, į kaltinamojo asmenybę – neteistas, galiojančių administracinių nuobaudų neturi, tačiau pažymėta, jog anksčiau kaltinamojo padaryti nusikaltimai, už kuriuos teistumas išnykęs, buvo susiję su smurto pavartojimu.

Žuvusiosios dukrai teismas priteisė 10 tūkst. Eur neturtinės ir 594 Eur turtinės žalos atlyginimą, nes konstatavo, kad dėl motinos mirties ji neabejotinai patyrė didelius dvasinius išgyvenimus ir sukrėtimą, ilgalaikį emocinį stresą, sielvartą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This