Konservatorių kandidatai izoliuojasi po kontakto su susirgusiu COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Šeštadienio vakarą į antrąjį Seimo rinkimų turą Klaipėdos apygardose patekę konservatoriai pranešė, jog izoliuojasi, nes turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu.

Izoliavosi visi keturi Klaipėdos konservatorių kandidatai (iš kairės): Audrius Petršius, Arvydas Pocius, Kęstutis Navickas ir Arūnas Barbšys. Egidijaus Jankausko nuotr.

„Rinkimų kampanijos laikotarpiu, man visada atrodė keisti žmonės, netikintys virusu. Lankelius pakėlę debatuose, iki debatų salės ateinantys be apsaugos priemonių, nors eidami sutinka, spaudžia rankas daugybei žmonių. Matydamas „rekordus” mušančius viruso rodiklius, visą savaitę stengiausi susitikimus organizuoti tik nuotoliniu būdu, taip sumažindamas kontaktų kiekį ir atsisakiau daugelio susitikimų, tačiau visgi kampanija vyksta, todėl su artimiausiais kampanijos žmonėmis neišvengiamai teko susitikti. O vieno iš tokių susitikimų metu dalyvavo žmogus, kaip dabar paaiškėjo, sergantis #covid_19. Nors buvo laikomasi visų saugumo rekomendacijų, saugių atstumų, tačiau taisyklės visiems vienodos – keliauju į saviizoliaciją. Artimiausiu metu atlikus testą tikrai informuosiu, apie jo rezultatus”, – savo socialinio tinklo paskyroje parašė Baltijos rinkimų apygardoje toliau dėl Seimo nario mandato kovojantis Klaipėdos miesto tarybos narys Audrius Petrošius, dirbantis Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre.

„Deja, ką tik sužinojau, kad žmogui, su kuriuo dalyvavau susitikime buvo diagnozuotas COVID-19. Taigi, saugodamas Jūsų sveikatą atšaukiu visus savo susitikimus, būsiu pasiekiamas nuotoliniu būdu. Informuosiu visuomenę, jeigu man bus diagnozuotas teigiamas testas. Nuo šiandien esu saviizoliacijoje”, – informavo ir Pajūrio apygardos kandidatas, Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys, atostogaujantis nuo spalio 14 d.

„Ką tik sužinojau, kad dalyvavau susitikime su žmogumi, kuriam diagnozuotas COVID-19, saviizoliuojuosiu, atšaukiu visus gyvus susitikimus ir pranešiu jei pajusiu ligos simptomus, ar testas bus teigiamas”, – rašo ir Marių apygardoje kandidatuojantis Kęstutis Navickas, dirbantis elektrobusus „Dancer” gaminančioje bendrovėje „Vėjo projektai”.

Tokio turinio pranešimu ilgiausiai nepasidalino tik Danės apygardos kandidatas Arvydas Pocius. Paskutinė pastarojo žinutė socialiniame tinkle buvo apie tai, kad kandidatas penktadienį Klaipėdoje aplankė savo pirmąjį laisvųjų imtynių trenerį Arsenijų Jefišovą, dziudo trenerį Joną Tilviką ir kitus imtynių sporto veteranus.

Prieš vidurnaktį apie saviizoliaciją galiausiai pranešė ir jis.

„Pirmadienį turėjau dalyvauti rinkimų į LRS antro turo debatuose Lietuvos Televizijoje, o antradienį iš spaustuvės pasiėmęs rinkėjams skirtas skrajutes ketinau grįžti į Klaipėdą. Deja… Šį vakarą mane pasiekė žinia, kad Klaipėdoje, vieno susitikimo metu turėjome kontaktą su asmeniu, kuriam nustatytas COVID-19 virusas. Pagal SAM nustatytą tvarką, saugodamas kitus, privalau saviizoliuotis. Atšaukiu savo visus kitą savaitę numatytus susitikimus. Kur bus įmanoma, susitikimuose dalyvausiu virtualioje erdvėje. Telefonu taip pat būsiu pasiekiamas. <…> Šiuo metu esu saviizoliacijoje Vilniuje”, – parašė A. Pocius.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, koronavirusu užkrėtęs asmuo, dėl kurio izoliuojasi konservatoriai, dirba Klaipėdos universiteto administracijoje. Visi keturi konservatorių kandidatai savaitės pradžioje dalyvavo susitikime šioje švietimo įstaigoje.

Nuotrauka iš Kęstučio Navicko „Facebook”

A. Petrošius, su kuriuo pavyko susisiekti šeštadienio vakarą, sakė, jog negali komentuoti, kas yra susirgęs kontaktinis asmuo.

Klaipėdos universiteto atstovė Dalia Grikšaitė patvirtino, kad penktadienio vakarą vienas iš administracijos darbuotojų, nejaučiantis jokių simptomų, sulaukė teigiamo atsakymo dėl COVID-19. Dėl to buvo susisiekta su visais asmenimis, turėjusiais kontaktą su šiuo žmogumi, kad jie izoliuotųsi ir pasitikrintų, ar nėra užsikrėtę.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, susirgo ne universiteto rektorius Artūras Razbadauskas, matomas nuotraukoje, padarytoje susitikimo su konservatorių kandidatais metu.

9 Comments

  1. klaipėdietė,rinkėja

    Ar tik nebus Karbauskis su Veryga Koronę atsiuntęs konservatoriams ?? Nelabai didelis nuostolis klaipėdiečiams ,jei šie žmonės ir nepateks į Seimą ! Pakanka konservatorių ir po pirmojo rinkimų turo . Ką buvęs Aplinkos apsaugos ministras padarė ,kad klaipėdiečiai gyventų žymiai švaresnėje aplinkoje ,kokius darbus nudirbo seniai taryboje dirbantis p.A. Barbšys ,kad GRIGEO ir kiti teršėjai NETERŠTŲ aplinkos ? O p.Audrius Petrošius ir kojų taryboje nespėjo apšilti ! P.A. Pocius kažin KIEK žino miestiečių problemų ? Svarbiausia , DALYVAUTI RINKIMUOSE ir pasirinkti tinkamiausius žmones ATSTOVAUTI VISŲ Lietuvos Respublikos piliečių interesus !

    Reply
    • Už teisybę

      Ko tik konservai nepadarys dėl savo reitingų, net ir korona ale užsikrėtė, matai universitete apsilankė, o ten kažkoks atvejis, o iš tikro nei su tuo žmogum bendravo nei ką… svarbu rinkiminė reklama eina, nesuprantu žmonių kurie apakę konservatorių… turėtume vieną kartą domėtis kandidatais, o ne klausyti ale jų lopomomis gatvėmis kaip ypatingais darbais, KURIOS LOPOMOS UŽ MŪSŲ PINIGUS NE PETROŠIAUS, ir aikčiot koks jis fainas…

  2. Pavyzdys neatsakingumo

    Nuotraukoje visi sėdi šalia vienas kito. O kur kaukės gerbiami politikai?

    Reply
    • klaipėdietė,rinkėja

      VIENA kaukė PENKIEMS padėta ant stalo ?!

  3. Izoliuoti nuo visuomenės

    Izoliuoti reptilijas visam laikui

    Reply
  4. Kregzdes

    Matyt gerai užgėrė kartu kazkur

    Reply
  5. Studentas

    Klaipedos universitetas vos ne kasdien reklamuojasi priiminejantis visokio plauko politikieriu grupes, kaip ir siuos konservatorius. Ten po kiekvienos grupes priemimo dezinfekuojamos patalpos turetu buti!

    Reply
  6. prašymas

    Izoliuokit juos visam laikui išveždami į negyvenamą salą. Klaipėdiečiai padėkos.

    Reply
  7. Dyglys

    Saugus atstumas, juokaujat, jie gi sedi visi viens kitam ant keliu…
    Ir dar fb paskyrose raso kokie jie padorus…
    Kregzdutes kaip visada…skrenda ir pasika

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This