Prisiekė Butigeidžio dragūnų bataliono kariai

Miestas

Penktadienį Klaipėdos centriniame stadione įvyko Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados (MPB) „Žemaitija” Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių iškilminga priesaikos ceremonija.

Monikos Zabinaitės nuotr.

Lietuvos Respublikai prisiekė beveik penki šimtai jaunųjų karių, kuriems suteiktas jaunesniojo eilinio laipsnis. Priesaikos tekstą skaityti ir visų prisiekiančiųjų karių vardu garbė bučiuoti Dragūnų bataliono kovinę vėliavą buvo suteikta Sunkiosios ginkluotės kuopos jaunesniajam eiliniui Dainiui Berui.

„Teisingumas, drąsa, garbė ir ištikimybė –  tai svarbiausios vertybės, kurias tarnybos batalione metu linkiu išsiugdyti“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas MPB „Žemaitija“ vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius.

Sveikindamas prisiekusius karius ir jų artimuosius, Dragūnų bataliono vadas majoras Tomas Auželis priminė, kad kario priesaika – tai įsipareigojimas be išlygų ginti savo šalį.

Klaipėdos įgulos diakonas Nerijus Čapas, laimindamas jaunuosius karius, linkėjo jiems niekad nebūti drungnais, bet žingeidžiais, budriais ir pasirengusiais veikti, lenktyniaujančiais tarpusavio pagarba, ištikimybe ir pasiaukojimu.

Po priesaikos karių laukia tolimesni baziniai kario įgūdžių kursai, kuriuose šauktiniai mokysis karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis, taip pat atliks ir pirmuosius kovinius šūvius.

1 Comment

  1. Budulis

    Kažin ar savo šalį? Ar UAB Lietuva dar yra šalis?…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Karinius įgūdžius atnaujino 300 rezervo karių

Apie 300 rezervo karių baigė tris savaites trukusius kartotinius mokymus PB „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje. Atlikus ...
2023-02-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dragūnų batalione mokymus pradėjo per 300 rezervo karių

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono gretas papildė per 300 aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių, praneša Lietuvos kariuomenė. Tris savaites ...
2023-02-07
Skaityti daugiau

Politika

Pasitiks iš Irako grįžusius karius

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje spalio 20 d., ketvirtadienį, 11.30 val., vyks karių, grįžusių iš misijos Irake, pasitikimo ...
2022-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This