Klaipėdos apskrityje – 43 nauji COVID-19 atvejai, iš jų 9 – Palangos reabilitacijos ligoninėje

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 252 koronavirusinės infekcijos atvejai. 97 iš jų registruoti Vilniaus, 43 Klaipėdos, 39 Kauno, 23 Šiaulių apskrityse. Dar 20 atvejų fiksuota Panevėžio, 10 Tauragės, 9 Telšių, 6 Alytaus ir 5 Marijampolės apskrityse.

Po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, epidemiologų vertinimu, pagal šiuo metu turimus duomenis, praėjusią parą užsikrėtė 154 asmenys. Be to, registruoti 5 įvežtiniai atvejai: 2 iš Belgijos, po 1 iš Lenkijos, Ukrainos ir Rusijos. Tuo metu, 62 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Spalio 12 d. duomenims, Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinių ligų korpuse buvo gydoma 18 sergančiųjų koronavirusine infekcija pacientų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Daugiausia židinių Klaipėdos apskrity aptikta gydymo ir mokymo įstaigose.

9 infekcijos atvejai, vertinama, yra susiję su židiniu Palangos reabilitacijos ligoninėje. Dar du atvejai Klaipėdoje siejami su protrūkiu „Rotary klube“, po 1 atvejį – su protrūkiais Gilijos pradinėje mokykloje, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre, Klaipėdos krepšinio mokykloje, Lietuvos aukštoje jūreivystės mokykloje. Taip pat vienas atvejis siejamas su protrūkiu Klaipėdos jūrininkų ligoninės Psichiatrijos departamente Švėkšnoje.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso patvirtinti 7521 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4276 asmenys, 3097 – pasveiko.

Spalio 12 d. duomenims, Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) infekcinių ligų korpuse buvo gydoma 18 sergančiųjų koronavirusine infekcija pacientų.

14 iš jų gydomi skyriuje, 6 taikoma deguonies terapija. Skelbiama, kad visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos. Keturi pacientai gydomi reanimacijos skyriuje, vienam taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Profilaktiškai ištirti 435 KUL darbuotojai, jiems koronavirusas nenustatytas.

Ateinančią savaitę į posėdį rinksis Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos nariai, kurie žada spęsti dėl griežtesnių ribojimų uostamiestyje, čia kasdien fiksuojant augantį susirgimų koronavirusine infekcija skaičių.

10 Comments

  1. Klaipėdietis

    Vežkyte dar į Palangos reabilitaciją netikrintus o paskui užsikrėte

    Reply
  2. Pilietis

    Daug kartu buvo rasyta apie problemas viesajame transporte. Niekas nesikeicia. Nera kontroles. Mazai kas devi taisiklingai kaukes.

    Reply
    • Pensininkas

      Kol autobusuose važiniesis visuokie apsimuturiavę įvairiais neskalbtais autais tol tos ligos bus platinamos turi būti griežtai baudžiama už įvairių savo gamybos kaukių nešiojimą .

  3. KasYra

    Iš 43 šiandieninių atvejų tik 16 yra paminėta kokiose įstaigose patvirtintos coronos. O likę asmenys įdomu kokiose įstaigose dirba? Kodėl ši informacija nėra pateikiama? Informuojama tik tada, kai jau atsiranda protrūkis. Apie tai, kur lankėsi ir pan.šie patvirtinti asmenys irgi Klaipėda beveik nepateikia jokios info. Kodėl kiti miestai sugeba smulkiai tai aprašyti. Kuo toliau, tuo labiau manau, jog daug kas yra nuslepiama.

    Reply
    • Too

      Butent. Nieko konkreciai nera parasoma, kas ir kur serga- paslaptis. Manau, specialiai yra slepiama ir imones/istaigos neleidzia skelbti, kad likusiems darbuotojams nekeltu panikos.

  4. Klaipėdietė

    Informaciją iš nvsc galime perskaityti ir delfyje, o iš Atvira Klaipėda tikimės informacijos apie konkrečius Klaipėdos įvykius, o ne gauti perspausdintą tekstą. Visada laukiu straipsnio iš klaipėdiečių ir kas kart nusiviliu

    Reply
    • KasYra

      Būtent, labai prastai matyt dirba Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos skyrius, nes beveik dauguma atvejų lieka nenustatyti, nes visi miestai gan konkrečiai pateikia info, tik ne Klaipėda. Kasdien seku informaciją ir kas kart nusiviliu Klaipėdos specialistais. O žurnalistai turėtų pakalbinti būtent Klaipėdos skyriaus atstovus, o ne bendrą info pateikti kur tik skaičiukai akcentuojami.

  5. Klaipėdietė

    Kodėl slepiama informacija apie židinius Klaipėdoje? Straipsnyje paminėti tik 4 židiniai mokyklose, tai čia yra dauguma?

    Reply
  6. KasYra

    Kas per protrūkis Gilijos mokykloje? Kur minimas naujas 1 atvejis, bet taip pat ir minima, kad jis susijęs su protrūkiu. Kiek man žinoma, tai niekas jau nebesirgo iš šios mokyklos, buvo tik 1 atvejis rugsėjo gale. Ar vėl kažkas yra nuslėpta iš mokyklos pusės? Įdomu kiek iš viso yra sergančių būtent Gilijos mokykloje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

KU AULA MAGNA AUDITORIJŲ KOMPLEKSAS (PC „STUDLENDAS“, HERKAUS MANTO G. 90-2) 10.30 val.  Mokslinė-praktinė konferencija „100 metų Lietuvos olimpiniam sąjūdžiui”. Lietuvos ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sportas

Išskirtinių dviračių varžybų etapai - Klaipėdoje ir Gargžduose

Šią vasarą pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje bus rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios sukvies daugiau nei 150 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This