Pasidalinti su nepasiturinčiais kvies „Maisto banko“ akcija

Miestas

Jau šį penktadienį ir šeštadienį daugelyje šalies prekybos centrų su pirkėjais sveikinsis „Maisto banko“ akcijos savanoriai, kurie geros valios žmones kvies nupirkti ir su stokojančiais pasidalinti ilgiau galiojančiais maisto produktais.

Planuojama, jog rudeninė „Maisto banko“ akcija vyks 69 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, joje dalyvaus daugiau nei 300 nevyriausybinių organizacijų.

„Dėl netikėtai pasaulį užklupusios pandemijos netekome galimybės surengti pavasarinės „Maisto banko“ akcijos, kurios metu surinkdavome apie 240 tonų ilgiau galiojančių maisto produktų. Todėl ši akcija tampa kaip niekada svarbi – jos dėka vaikų dienos centrai, labdaros valgyklos, neįgaliuosius, senjorus, gausias šeimas globojančios organizacijos turi galimybę surinkti taip reikalingų maisto produktų, iš kurių, suformavusios maisto krepšelius,  perduoda stokojantiems. Ne paslaptis, kad didžioji dalis paramos gavėjų – ligoti ar senyvo amžiaus žmonės, kuriems šis laikotarpis ypač pavojingas. Dažnai jie bijo išeiti iš namų, o savanorių atneštas maisto krepšelis  tėra vienintelis kelių dienų maistas. Todėl labai prašome visų, kurie penktadienį ir šeštadienį užsuks į prekybos tinklus, pagalvoti ir pasidalinti maistu su tais, kurie šiandien neturi ko padėti ant savo pietų ar vakarienės stalo,“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Vis didėjantis COVID-19 atvejų skaičius šiek tiek pakoreagavo ir šios „Maisto banko“ akcijos mastą.

„Vietovėse, kuriose plyti pandemijos židiniai, mūsų akcija nevyks. Tačiau dedame visas pastangas, kad ten dirbančios organizacijos neliktų be maisto – jį surinksime ir atvešime iš kitų miestų. Kiekvieną dieną sekame su pandemija susijusias naujienas ir tiksliname, atnaujiname „Maisto banko“ akcijos vietas. Su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais suderinome saugumo priemones,  lyginant su praėjusiais metais, sumažinome akcijoje dalyvaujančių savanorių skaičių, papildomai juos instruktuojame saugumo klausimais, visus savanorius aprūpinsime apsauginėmis kaukėmis bei pirštinėmis,“ – pasakoja S. Gurevičius.

„Maisto bankas“ informuoja, kad akcijos metu skirtingose parduotuvėse paramą maistu renka skirtingos vietos organizacijos, kurių globojamiems žmonėms ir atiteks paaukotas maistas. Kiekvienos organizacijos pavadinimą pirkėjai gali rasti parašytą maisto produktų surinkimo punktuose ar paklausę akcijos savanorių. O pirkinių krepšelį įdėti nepasiturintiems skirtų maisto produktų pamiršusieji, dalyje prekybos centrų, gali nuskenuoti akcijos skrajutę ar paskambinti trumpuoju numeriu 1343 ir „Maisto banko“ veiklai paaukoti tris eurus.

Pernai pavasarinės ir rudeninės „Maisto banko“ akcijų metu buvo paaukota 490 tonų ilgiau galiojančių maisto produktų. Pavasarinės akcijos metu surinkta parama išdalinta 45 492, o rudens akcijos metu surinkta parama išdalinta 43 812 nepasiturinčių asmenų. „Maisto bankas“ nuoširdžiai dėkoja visiems, aukojantiems produktus,  padedantiems savanoriška veikla ar aukojantiems lėšų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dalins paramą maistu ir higienos prekėmis

Klaipėdos miesto Socialinės paramos skyrius ir labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ informuoja, kad nuo rugpjūčio 14 d. iki rugpjūčio 24 ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Rugsėjo 1-ąją vietoje gėlių kviečia atnešti maisto produktų

Šiemet Klaipėdos licėjus naujus mokslo metus nusprendė pradėti prasminga ir praktiška paramos akcija. Rugsėjo 1-ąją licėjaus bendruomenės nariai kviečiami vietoje ...
2022-08-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos

„Maisto bankas“ kviečia prisidėti prie paramos teikimo Ukrainos žmonėms

„Maisto bankas“ kviečia fizinius ir juridinius asmenis prisidėti prie pagalbos teikimo nuo karo nukentėjusiems Ukrainos piliečiams – tai padaryti galima ...
2022-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This