Prasidėjo pakartotinis balsavimas iš anksto

Politika, Svarbu

Pirmadienį, nuo 7 val. ryto, šalyje prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture.

Kaip prieš dvi savaites, taip ir dabar, balsuoti iš anksto bus galima net keturias dienas – spalio 19-22 dienomis nuo 7 iki 20 valandos.

Rinkėjai, dėl įvairių priežasčių negalintys balsuoti spalio 25 d., turi galimybę balsuoti iš anksto bet kurioje šalies savivaldybėje. Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Klaipėdoje toks balsavimas vyksta Žvejų rūmuose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Spalio 21, 22 ir 23 dienomis balsavimas vyks specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.

Spalio 23 ir 24 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Komisijos aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis ir rinkėjus, esančius saviizoliacijoje dėl Covid19.

Pagrindinę pakartotinio balsavimo dieną – spalio 25-ąją rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Pakartotinio balsavimo metu iš kiekvienoje apygardoje dviejų daugiausiai balsų sulaukusių kandidatų bus renkami 68 Seimo nariai – trys parlamentarai vienmandatėse apygardose buvo išrinkti jau pirmame ture, nes atėjus reikiamam rinkėjų skaičiui sulaukė daugiau nei pusės jų balsų.

Danės apygardoje antrajame ture rinkėjai turės rinktis iš konservatoriaus Arvydo Pociaus ir liberalo Sauliaus Budino, atitinkamai sulaukusių 26 ir 14,1 proc. balsų (4150 ir 2258 biuleteniai).

Saulius Budinas ir Arvydas Pocius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Baltijos apygardoje į antrą rikimų turą pateko konservatorius Audrius Petrošius su 21,74 proc. balsų ir valstietis Mindaugas Bastakis (12,49 proc.). Juos atitinkamai palaikė 2981 ir 1713 klaipėdiečių.

Audrius Petrošius ir Mindaugas Bastakis.

Marių apygardoje į antrąjį turą rinkėjai delegavo Klaipėdos miesto tarybos narę valstietę Ligitą Girskienę su 23,1 proc. balsų (3019 biuletenių) ir konservatorių, buvusį aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, sulaukusį 2088 balsų (16 proc. nuo galiojančių biuletenių).

Kęstutis Navickas ir Ligita Girskienė

Ir Neringą apimančioje Pajūrio apygardoje daugiausia balsų sulaukė į Seimą pagal partijos sąrašą perrinktas liberalas Simonas Gentvilas (19,55 proc.), antras čia – konservatorius, Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys (17,48 proc.). Jiedu atitinkamai sulaukė 2710 ir 2423 balsų.

Simonas Gentvilas ir Arūnas Barbšys.

Naujai suformuotoje ir Klaipėdos priemiesčiais vaidinamą teritoriją apimančioje Mėguvos apygardoje antrame ture po poros savaičių kovos konservatorius Mindaugas Skritulskas (26,85 proc.) ir valstiečių kandidatas Romandas Žiubrys (13,27 proc.).

Mindaugas Skritulskas ir Romandas Žiubrys

Gargždų apygardoje daugiausia balsų sulaukė pats save išsikėlęs parlamentaras Petras Gražulis (21,36 proc.) ir vėl į Seimą irgi norinti būti perrinkta konservatorė Rasa Petrauskienė (20,16 proc.).

Rasa Petrauskienė ir Petras Gražulis

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Tarptautinei teatro dienai – premjera ir žiūrovų pamėgti spektakliai

Pasitinkant tarptautinę teatro dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose kovas buvo paskelbtas teatro mėnesiu. Renginių afiša skelbia net dvylika spektaklių, kuriuos rodė ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Kovo 11-ajai skirti renginiai

1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriuo Lietuva paskelbta nepriklausoma valstybe. Šiemet ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This