Ragina mobilius punktus steigti visose regiono savivaldybėse

Koronavirusas

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministrą dėl mobilių punktų steigimo visose savivaldybėse.

Šiuo metu Klaipėdos miesto mobilus punktas aptarnauja ir didžiąją dalį regiono savivaldybių, tačiau blogėjant epidemiologinei situacijai, staigiai didėja ir Klaipėdos mobilaus punkto darbo apkrovos – punktas jau dirba pilnu pajėgumu, tyrimai imami sutankintu dažnumu, tačiau vis tiek ne visi asmenys, kuriems reikia atlikti tyrimą, gali greitai užsiregistruoti į mobilų punktą, laukti tenka ir po dvi dienas. Anot mero, įsteigus punktus ir kitose savivaldybėse, situacija pagerėtų visur.

Teigiama, jog jau išseko Klaipėdos mobiliojo tyrimo punkto žmogiškieji resursai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Įsteigus mobilius punktus kiekvienoje savivaldybėje, palengvėtų darbas ne tik Klaipėdos mobiliajame punkte. Gerokai patogiau būtų ir tų savivaldybių gyventojams, kuriems dabar dažnu atveju dėl tyrimo tenka važiuoti iki Klaipėdos. Kad kitose savivaldybėse šie punktai reikalingi, rodo ir Klaipėdos punkte aptarnautų asmenų statistika – tik 50 procentų čia apsilankiusių asmenų yra klaipėdiečiai. Be to, tikėtina, kad dėl nemažo atstumo dar ne visi aplinkinių rajonų gyventojai turi galimybę atvykti į Klaipėdos mobilų punktą, todėl rajonuose didėja COVID-19 ligos plitimo rizika. Kitas aspektas – punkto išlaikymo kaštai, kurie dabar gula vien ant klaipėdiečių pečių, nors punktas aptarnauja ir kitų savivaldybių gyventojus“, – pranešime spaudai pažymi V. Grubliauskas.

Mero kreipimesi į Sveikatos apsaugos ministrą nurodoma, kad daugiau didinti mobilaus punkto pamainų skaičiaus Klaipėdos miestas neturi galimybių, nes jau išseko mobiliame punkte dirbantys žmogiškieji resursai. Anot mero, akivaizdu, kad mobilūs punktai savo veiklą turės vykdyti dar ilgai, o veiklos apimtys tik didės, todėl būtina skubos tvarka spręsti, kaip efektyvinti punktų veiklą.

Klaipėdos miesto siūlomos alternatyvos –  teisės aktais įpareigoti kiekvieną savivaldybę įsteigti savo mobilų punktą ir aptarnauti savo savivaldybės gyventojus arba teisės aktais įpareigoti regioniniam punktui priskirtas savivaldybes pasirašyti bendradarbiavimo sutartis, įsipareigojant prisidėti prie punkto veiklos žmogiškaisiais ir kitais resursais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This