„Mars Lietuva“: Covid-19 atvejai įmonėje valdomi

Koronavirusas, Svarbu

Pandemijai įgavus naują pagreitį, keturis ligos atvejus įmonėje užfiksavo ir Gargžduose įsikūrusi maisto gyvūnams augintiniams gamintoja „Mars Lietuva“. Tai pirmieji viruso atvejai bendrovėje nuo pandemijos pradžios.

Įmonė teigia, jog imasi papildomų saugumo priemonių ir pertvarko procesus siekiant, kad maisto augintiniams gamyba ir toliau vyktų nenutrūkstamai.

„Mūsų įmonėje jau nuo vasario mėnesio, kai dar nebuvo paskelbta pasaulinė pandemija, laikomasi itin griežtų saugumo reikalavimų – atskiriami darbuotojų srautai per darbo pertraukas, valgykloje, poilsio zonose, gamybos vietose įrengtos pertvaros arba laikomasi reikalaujamo atstumo. „Mars Lietuva“ darbuotojai ir įprastai laikosi išskirtinių higienos reikalavimų, kadangi esame maisto pramonės įmonė – dėvimi šalmai, apsauginiai akiniai, speciali apranga. Vis dėlto įmonėje dirba 800 žmonių, jie turi savo socialinius ryšius už įmonės ribų ir apsisaugoti nuo viruso patekimo iš išorės – labai sunku, tad didžiausias mūsų darbas – užtikrinti viruso plitimo prevenciją įmonės viduje. Pavasarį įmonėje nebuvo nė vieno atvejo, tačiau nauja banga palietė ir mus – dar vienas įrodymas, kad šis užkratas itin pavojingas ir sunkiai sustabdomas. Laimei, susirgę mūsų darbuotojai jaučiasi neblogai“, – pranešime spaudai cituojama Aušra Žemaitienė, „Mars Lietuva“ generalinė direktorė.

Pasak jos, du atvejai įmonėje – išoriniai. Susirgę darbuotojai jaučiasi pakankamai gerai, ligos pradžioje šiek tiek karščiavo. Visi darbuotojai, turėję kontaktų su simptomų turinčiais kolegomis, šiuo metu yra saviizoliacijoje, o keliems rizikos grupėje esantiems žmonėms pasiūlyta apmokamų atostogų šiam laikotarpiui įveikti.

„Darbas vyksta įprastai, gamybos procesas nesustojo – kasdien pagaminame po maždaug 300 tonų maisto gyvūnams augintiniams, ir už tai galime tik padėkoti savo darbuotojams, kurie nepraranda motyvacijos, laikosi tvirtai ir griežtai paiso visų saugumo reikalavimų“, – teigia „Mars Lietuva“ gamybos vadovas Paulius Žitinevičius.

Siekdama užkirsti kelią viruso plitimui, įmonė dar vasario mėnesį ėmėsi priemonių papildomai dezinfekuoti patalpas, griežčiau reguliuoti srautus. Ties įėjimu į bendrovę įrengtas termovizorius, leidžiantis greitai ir patogiai įvertinti darbuotojų kūno temperatūrą.

„Mars Lietuva“ administracijos biuras nuo pat pandemijos pradžios dirba daugiausia nuotoliniu būdu, vienu metu administracijoje gali būti ne daugiau nei 30 žmonių. Visus renginius ir anksčiau įprastas praktikas, tokias kaip susitikimai su moksleiviais, studentais ar kitais bendruomenės nariais, „Mars Lietuva“ atšaukė jau pavasarį, taip pat buvo griežtai apriboti vidiniai susitikimai – dauguma jų perkelti į virtualią erdvę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This