Rungsis neįgaliųjų vežimėliuose sėdintys krepšininkai

Sportas

Kova krepšinio aikštelėje dėl atkovotų kamuolių ir pelnytų taškų dažniausiai asocijuojasi su aukštais, atletiškais sportininkais, bėgiojančiais ant parketo.

Tačiau krepšinį žaidžia ir žmonės, kuriems gyvenime tenka sėdėti neįgaliojo vežimėlyje. Būtent į tokią krepšinio kovą penktadienį Klaipėdoje kviečia LCC tarptautinio universiteto „Moose“ krepšinio komanda drauge su Vilniaus neįgaliųjų sporto klubo „Atrama“ sportininkais.

Šios krepšinio rungtynės yra sudedamoji Tarptautinio savanorystės ir solidarumo festivalio, kurį organizuoja „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“, LCC tarptautinis universitetas ir Asmenybės ugdymo kultūros centras, dalis.

Festivalio tikslas – aktyvinti jaunimo pilietiškumą, atvirumą ir solidarumą, bendradarbiavimą, mažinant atskirtį ir diskriminaciją. Būtent dėl to klaipėdiečių komandos žaidėjai solidariai atsisės į neįgaliojo vežimėlį, kad galėtų drauge su Vilniaus neįgaliųjų sporto klubo „Atrama“ sportininkais sužaisti krepšinio varžybas.

„Džiaugiuosi, kad mano komanda turės galimybę žaidimą pajusti ir iš turinčių fizinę negalią perspektyvos. Niekas nesame apsaugotas, niekada nežinai, kada gali tekti atsisėsti į neįgaliojo vėžimėlį. Šios varžybos tik parodo, kad neįgaliojo vėžimėlis nėra gyvenimo pabaiga, kad net ir nevaikštant žmogus gali turėti pomėgių, užsiimti sportu, aktyviai leisti laisvalaikį“, – teigia LCC tarptautinio universiteto „Moose“ krepšinio komandos treneris Marius Tamolis.

Renginys penktadienį, spalio 23 d., vyks LCC tarptautinio universiteto Michealsen centre 16 val.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

LCC krepšininkių sėkmė - ir dėl bendruomenės palaikymo

Du pirmieji sezonai ir vos trys pergalės. Toks sunkus startas buvo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto moterų komandai, kuri sparčiu tempu ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Klaipėdos krepšininkėms – mero padėka

Penktadienio popietę Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pasveikino „Neptūno“ moterų krepšinio ir LCC tarptautinio universiteto moterų krepšinio komandas, iškovojusias aukščiausiosios Lietuvos ...
2023-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This