Artėja tako palei Taikos pr. sutvarkymo pabaigtuvės

Miestas

Pėstieji ir dviratininkai jau neilgai trukus galės naudotis šiuolaikiškai sutvarkytu taku palei uostamiesčio Taikos prospektą. Atnaujinimo darbai vyksta ruože nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės. Darbai vykdomi sparčiau nei planuota, tad pabaigtuvių tikimasi sulaukti per artimiausius kelis mėnesius, skelbiama Klaipėdos savivaldybės pranešime.

Savivaldybės nuotr.

Rekonstruojamo tako palei Taikos pr. ilgis – 1, 170 km, plotis ~ 30 m., bendras tvarkomas plotas – 34 875 m2. Pasak Savivaldybės administracijos vyr. patarėjos Ingos Kubilienės, nors pagal sutartį su rangovais projektas turi būti įgyvendintas iki 2021 metų gegužės su galimybe terminą pratęsti dar dviem mėnesiams, šiuo metu jau yra atlikta didžioji dalis darbų.

„Ši viešoji erdvė formuota apie 1965-uosius metus, kai buvo statomi šalia esantys daugiabučiai, tad natūralu, jog visa infrastruktūra buvo nusidėvėjusi. Vykdant atnaujinimo projektą, daugelyje vietų jau yra įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, taip pat takai, skirti priėjimui prie daugiabučių namų. Palei takus įrengiamos poilsio aikštelės su suoliukais, dviračių laikikliais, šiukšliadėžėmis, visų poilsio aikštelių parametrai parinkti taip, kad būtų užtikrinti žmonių su negalia poreikiai. Taip pat įrengtos 4 tipų betoninės konstrukcijos, kur bus sukurtos poilsio aikštelės su „ZIG ZAG“ ir „O“ formos gėlynų kompozicijomis. Teritorijoje įrengiamas ir LED apšvietimas, įgyvendinti paviršinių nuotekų surinkimo sprendiniai, atsiras du saulės energetikos moduliai, ties sankryža su Sausio 15-osios gatve bei palei naujai įrengtas automobilių parkavimo vietas įrengtos šiuolaikiškos metalinės apsauginės tvorelės“, – cituojama I. Kubilienė.

Įrengta ir dalis numatytų automobilių stovėjimo aikštelių. Darbai atlikti ties Taikos pr. 19-21 bei Taikos pr. 23-29 namais – čia esančiomis aikštelėmis jau naudojasi vairuotojai. Iš viso teritorijose palei taką numatyta 170 vietų automobiliams, šiuo metu ypač intensyviai darbai vyksta ties Paryžiaus Komunos g. 2, kur bus didžiausia, 66 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Šioje vietoje įsilieja ir kitas projektas – viešosios erdvės prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro sutvarkymas.

Projekto vertė daugiau kaip 2,8 mln. eurų, darbai buvo pradėti šių metų pradžioje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Išsirinko laikinus šaligatvių, aikščių ir skverų valytojus

Klaipėdos savivaldybė sudarė dvi trumpalaikes sutartis su dėl bendro naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, skverų ir kt.) sanitarinio ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vienur tęs pradėtus darbus, kitur - tvarkys broką

Atšilus orams, toliau bus tęsiami praėjusiais metais savivaldybės užsakymu pradėti įvairių miesto viešųjų erdvių sutvarkymo darbai. Tuo pat metu aiškėja, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This