Parengtos žemės mokesčio deklaracijos, jau galima sumokėti

Konsultacijos

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) informuoja, kad jau apskaičiuotas mokėtinas žemės mokestis už 2020 m. Klaipėdos m. privačios žemės savininkams.

 Išsamias deklaracijas galima rasti VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje deklaravimas.vmi.lt. Mokesčio sumas gyventojai taip pat gali sužinoti ir prisijungę prie „Mano VMI“ sistemos www.vmi.lt/manovmi ar paskambinę 1882. Žemės mokestį reikia sumokėti iki š. m. lapkričio 16 d.

„Klaipėdos mieste yra 37,1 tūkst. žemės savininkų, tačiau ne visiems šį mokestį šiemet reikės sumokėti. Įvairios lengvatos pritaikytos beveik 12,5 tūkst. mokesčio mokėtojų, todėl žemės mokesčio deklaracijos pasieks apie 24,6 tūkst. žemės savininkų“, – sako Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė. Registruoti „Mano VMI“ ir EDS naudotojai, kurie yra nurodę savo e. pašto adresą sistemose, pranešimus apie suformuotą deklaraciją gaus e. paštu, o žemės savininkai, kurie nėra VMI e. paslaugų naudotojai, deklaracijų artimiausiu metu sulauks klasikiniu paštu.

Planuojama, jog į Klaipėdos m. savivaldybės biudžetą šiemet bus sumokėta apie 975 tūkst. eurų: apie 759,6 tūkst. eurų sumokės gyventojai ir apie 215,9 tūkst. eurų – įmonės. Žemės mokestis yra mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje užsodintas miškas. Pažymėtina, kad VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus.

Žemės mokestį galima sumokėti ne tik bankuose, kur daugelyje yra atidaryta atsiskaitomoji VMI sąskaita, bet ir pašto skyriuose, MAXIMA LT kasose, „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančiose įstaigose. Mokant žemės mokestį už kitą asmenį, mokėjimo dokumente svarbu nurodyti žemės savininko vardą, pavardę, asmens kodą bei žemės mokesčio įmokos kodą 3011. Nauji žemės savininkai mokestį moka, jei žemę įsigijo iki birželio 30 d., įsigijusieji vėliau jį pradės mokėti kitąmet.

Visą aktualią informaciją apie žemės mokestį gyventojai gali sužinoti VMI interneto svetainėje, taip pat išklausę VMI seminarą Kaip sužinoti savo žemės mokestį? „Youtube“ kanale. Į dažniausiai užduodamus klausimus atsakymai patalpinti ir VMI „Spotify“ tinklalaidėje, kurią rasite čia. Kilus papildomų klausimų, galima kreiptis  į deklaracijoje nurodytą specialistą, parašyti žinutę per „Mano VMI“ ar į VMI Facebook, paskambinti 1882 (+370 5 260 5060 skambinant iš užsienio).

Gyventojai, kurie yra identifikuoti „Mano VMI“ naudotojai, informaciją apie mokėtiną žemės mokesčio sumą, įmokos kodą ir sumokėjimo terminą galės gauti automatiniu pranešimu, paskambinę 1882 (arba +370 5 260 5060) ir pasirinkę žemės mokesčio temą. Ši paslauga veiks ir ne darbo metu, ji leis sužinoti norimą informaciją nelaukiant, kol konsultantas atsilieps.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Riebiausios buvo Klaipėdos vandentiekininkų Kalėdos*

AB „Klaipėdos vanduo” prieš Kalėdas nušluostė nosį AB „Klaipėdos energija”, kuri tradiciškai laikoma turtingiausia savivaldybės įmone. Mat vandentiekininkams ir valdininkams ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Klaipėdiečiams grąžino 5,6 mln. eurų

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad 14 tūkst. Klaipėdos gyventojų iš viso jau grąžino per 5,6 mln. eurų gyventojų ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdiečiai už praėjusius metus dar nesumokėjo 1,2 mln. eurų GPM

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (KAVMI) informuoja, kad apie 3,2 tūkst. Klaipėdos gyventojų gegužės ir birželio mėnesiais sulauks pranešimų apie ...
2022-05-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This