Pirmasis COVID-19 atvejis – ir „Neptūne“: komanda privalo izoliuotis (papildyta)

Sportas, Svarbu

Koronavirusas neaplenkė ir Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“. Penktadienį priešpiet paaiškėjo, kad COVID-19 liga susirgo vienas iš krepšininkų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kol kas nenorime viešinti, kas yra užsikrėtęs, bet tai yra žmogus iš komandos. Visi išsitirsime ir tada žiūrėsime, kas ir kaip“, – „Atvirai Klaipėdai“ teigė „Neptūno“ komunikacijos vadovė Agnė Žilevičiūtė.

Ji vėliau patikslino, jog krepšininkas jautė gripui būdingus simptomus – pakilo temperatūra, skaudėjo gerklė, laužė kaulus. „LKL yra pateikusi nurodymu, kad simptomus jaučiantis asmuo tyri išsitirti. Mūsų komandos žmogus pasidarė koronaviuso tyrimą ir atsakymas buvo teigiamas”, – pasakojo A. Žilevičiūtė

Visa krepšinio komanda – tiek krepšininkai, tiek žaidėjai penktadienį priešpiet vyko į „Antėjos“ kliniką, kad jiems būtų atliktas koronaviruso testas. Išsitirti vyko ir „Neptūno“ komunikacijos vadovė bei specialistė iš Marketingo skyriaus, nes abi jos ketvirtadienį kontaktavo su užsikrėtusiu asmeniu.

„Savo iniciatyva važiuojame tirtis privačiai, kad viskas vyktų kuo greičiau, kad visa susidariusi situacija kuo greičiau paaiškėtų. Testų rezultatus tikimės gauti per parą. Kitą savaitę darysimės pakartotinius testus. Tokia yra tvarka, kad reikia atlikti ne vieną testą. Tikėtina, kad visi dvi savaites būsime saviizoliacijoje. Viskas priklausys nuo pirmojo testo rezultatų, nes dabar lyg yra kažkokios naujos saviizoliacijos tvarkos. Tiesą sakant, viskas taip nauja ir šviežia, kad šiokia tokia suirutė pas mus. Bet pirmiausia visiems reikia išsitirti“, – kalbėjo A. Žilevičiūtė.

„Neptūnas“ šeštadienį išvykoje turėjo žaisti LKL rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Šios rungtynės nukeliamos. Veikiausiai kol kas neįvyks ir rungtynės su „Žalgiriu“, nes LKL protokole numatyta, kad visa komanda, kurioje nustatomas koronavirusas, turi 14 dienų būti izoliacijoje.

„Taip, LKL nurodymai ir tokie ir mes privalome jų laikytis. Tačiau norime sulaukti visos komandos tyrimo rezultatų. Jei jie bus geri, su LKL bandysime derėtis, kad komandai bent treniruotis leistų. Visai komandai iškristi iš gyvenimo 14 dienų yra labai daug, todėl su LKL bandysime ieškoti kompromiso”, – teigė „Neptūno” komunikacijos vadovė.

Penktadienio vakare LRT pranešė, jog koronvirusas patvirtintas ir antram „Neptūno” krepšininkui.

1 Comment

  1. vsd

    tai jis gripu ir susirgo, bet nurašys ant koronos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This