Prestižinėse lenktynėse Lietuvai atstovaus du Klaipėdos universiteto laivai

Uostas ir jūra

Kitų metų birželį Klaipėdoje startuojančiose prestižinėse burlaivių lenktynėse „The Tall Ships Races 2021“ uostamiesčio ir Lietuvos garbę gins net du Klaipėdos universiteto laivai – didžiausias plaukiojantis šalies burlaivis „Brabander“ ir mokomoji jūrinė jachta „Odisėja“.

Burlaivis „Brabander”

Lenktynių organizatoriai jau patvirtino jų paraiškas. Kitų lenktynėms registruotų laivų iš Lietuvos dalyvių sąraše kol kas nėra. „Mums garbė atstovauti Lietuvai – jūrinei valstybei tokio masto tarptautiniame renginyje. Didžiuojamės, kad gausų laivyną iš įvairių pasaulio valstybių sutraukiančių lenktynių panoramoje plevėsuos ir Lietuvos, ir Klaipėdos universiteto simboliai“,- pranešime žiniasklaidai sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“ kitų metų birželio 30-ąją su visa flotile startuos Lietuvos uostamiestyje ir plauks pirmąjį lenktyninį etapą iki Turku (Suomija), iš čia – į Taliną (Estija). Nuo Estijos sostinės iki Mariehamno (Alandų salos) drieksis antrasis lenktyninis burlaivio „Brabander“ etapas. Šį etapą planuoja įveikti ir Universitetui priklausanti mokomoji jūrinė jachta „Odisėja“ su komanda.

Jeigu burlaivis „Brabander“ yra patyręs prestižinių lenktynių „The Tall Ships Races“ dalyvis, lenktyniavęs ir Baltijos, ir Šiaurės jūrose, tai jachta „Odisėja“ šį iššūkį priima pirmą kartą. Lenktyninis maršrutas jachtai parinktas neatsitiktinai – galutinis šio etapo taškas Mariehamno  uostas Alandų salose ir jame veikiantis

Taikomųjų mokslų universitetas (Åland University of Applied Sciences), su kuriuo Klaipėdos Alma Mater sieja bendradarbiavimo ryšiai. Tad dviejų Klaipėdos universiteto laivų viešnagės programa Mariehamne bus papildyta susitikimais su akademinės bendruomenės atstovais.

„The Tall Ships Races“ išskirtinumas – didelis dėmesys jaunosios buriuotojų kartos edukacijai. Visi lenktynių dalyviai, norintys įsilieti į šią bendruomenę, privalo paisyti sąlygos, kad pusę laivo komandos sudarytų jauni, buriavimo dar tik besimokantys žmonės. Klaipėdos universitetas planuoja rengti jaunųjų jūrininkų-praktikantų atrankas bei kviesti jose dalyvauti Klaipėdos kadetų, Aukštosios jūreivystės mokyklos buriavimo entuziastus, verslo atstovus.

Faktai
  • Didžiosios burlaivių lenktynės Baltijos jūroje vyksta kas ketverius metus, jose įprastai dalyvauja apie 100 burinių laivų.
  • 2021-ųjų lenktynės vyks birželio 26 – rugpjūčio 3 dienomis. Lenktynes Klaipėdoje pradėjusi burinių laivų flotilė per šešias savaites apsilankys Turku (Suomija), Talino (Estija), Mariehamno (Alandų salos) ir Ščecino (Lenkija) miestuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Spręs dėl lengvatų prekybininkams burlaivių viešnagės metu

Šių metų birželio 27-30 dienomis į Klaipėdą suplauks didieji burlaiviai, jų viešnagės metu bus organizuojama šventinė mugė. Jos dalyvius siūloma ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This