„Žaliakalnio” gimnazijos remonto istorija: dar vienas teismas

Švietimas

Klaipėdos savivaldybei rugsėjo pabaigoje nutraukus sutartį dėl „Žaliakalnio” gimnazijos remonto, su tokiu jos sprendimu nesutinkantis rangovas – UAB „Išskirtinio būsto statyba“ – apskundė šį sprendimą teismui.

Pasak įmonės vadovo Mindaugo Citavičiaus, tokį žingsnį teko žengti, nes savivaldybė visiškai ignoravo siūlymus bendradarbiauti, kad remonto darbai būtų užbaigti laiku.

„Iki sutarties pabaigos buvo likę daugiau kaip 2 mėnesiai, per kuriuos būtume atlikę darbus, bet nuo pat spalio 1 dienos mūsų į mokyklą  nebeįleido. Prašėme leisti bent jau pajungti šildymo sistemą, kad šildymo sezono metu pastatas nebūtų paliktas be šildymo ir būtų išvengta galimų nuostolių, tačiau užsakovas nebendradarbiavo”, – sakė M. Citavičius.

Jo vadovaujamos bendrovės ieškinyje, kuris penktadienį buvo pateiktas Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams, prašoma pripažinti sprendimą nutraukti sutartį neteistų ir pripažinti, jog ji buvo nutraukta ne dėl UAB „Išskirtinio būsto statyba“ kaltės.

Beveik 1,2 mln. eurų vertės sutarties nutraukimą savivaldybė aiškino esą smarkiai vėluojančiais darbais ir galimai bloga jau atliktų darbų kokybe.

Bendrovė taip pat prašo, jog teismas taikytų laikinąsias apsaugos priemones ir įpareigotų savivaldybę leisti įmonės atstovams su pasirinkti antstoliu patekti į mokyklą, kad būtų galima užfiksuoti faktines aplinkybes. Ieškinyje taip pat pateikiamas prašymas priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis sako, jog šią savaitę jau turėtų būti išrinkta įmonė, kuri užbaigs darbus gimnazijoje. Buvo įvertinta, jog „Išskirtinio būsto statyba“ atliko 56 proc. sutartyje numatytų darbų.

Pasak A. Dobranskio, savivaldybė yra pasitvirtinusi įkainius, pagal kuriuos švietimo įstaigose darbus atlieka penkios įmonės. Kuri iš jų šio konkurso metu pateiks geriausią pasiūlymą, ta ir gaus šį užsakymą. Ar dėl to bendros išlaidos nebus didesnės nei kontraktas su „Išskirtinio būsto statyba“, pasak A. Dobranskio, paaiškės tik įvykus konkursui.

Prieš porą savaičių „Išskirtinio būsto statyba“ prisiteisė iš savivaldybės jai esą nesumokėtus 25 tūkst. eurų, tačiau, A. Dobranskio teigimu, tai bus ginčijama, nes apie 18 tūkst. eurų iš šios sumos pagal trišalę sutartį buvo sumokėta tiesiai subrangovui, atlikusiam konkrečius darbus, o likusia suma įvertinti darbai esą yra neužaktuoti.

„Išskirtinio būsto statybai“ problemų dėl rangos darbų buvo kilę ir Klaipėdos rajone –  šį pavasarį apie tai rašė „Banga”. Konfliktų įmonė turėjo ir su Šilalės bei Akmenės rajonų savivaldybėmis. Pasak M. Citavičiaus, visi buvę nesutarimai su kitomis savivaldybėmis jau yra išspręsti – su Akmenės rajono savivaldybė sudaryta taikos sutartis ir pinigai jau pervesti įmonei, Šilalės rajono savivaldybė įvykdė teismo sprendimą sumokėdama pinigus, o Klaipėdos rajono savivaldybėje iškilusios problemas dėl projektų netikslumų esą yra sprendžiamos.

2 Comments

  1. Liudininke

    Apie ka cia kalboma? Koki sildima norejo pajungti ? P Citavicius asmeniskai uzdraude dirbti subrangovams. Patvirtins visi. Ir elektrikai, ir durininkai o ipac santehnikai. Jis pastovei stabdidovo darbus. O virsune buvo kai pasiule santehnikams pinigus uz nuotraukos padaritos viduje. Santehnikai prisipazino pre savivaldybes atatovo ir gymnazijos darbotojus.

    Reply
  2. Bendromenes nare

    Ib. statyba varo lauk per duris…o je liando per langus…slikstu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This