Geriausia metų seklė – klaipėdietė pareigūnė

Kriminalai ir nelaimės

Kasmet, minint Kriminalinės policijos dieną, vyksta konkursas „Metų seklys“.

Šiemet, antrus metus iš eilės, pirmosios vietos laureatais tapo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos Klaipėdos (AVPK KPONTV) pareigūnai, skelbiama policijos pranešime.

Jie kurie kartu su Imuniteto valdybos kolegomis atliko keletą sudėtingų, daugiaepizodinių tyrimų dėl organizuotos nusikalstamos grupuotės narių ir kitų asmenų įvykdytų rezonansinių nusikalstamų veikų. Pareigūnai, tirdami bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jau pradiniame ikiteisminio tyrimo etape gavo duomenų, jog dėl galimai neteisėtų tam tikrų asmenų veiksmų ateityje už šio nusikaltimo padarymą bus nuteistas nekaltas asmuo.

Iš klaipėdiečių kriminalistų, Specialiųjų tyrimų tarnybos bei Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų buvo sudaryta tyrimo grupė, taip pat glaudžiai bendradarbiauta su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais.

Nuoseklus ir profesionalus tyrimo grupės pareigūnų darbas lėmė, kad ikiteisminis tyrimas, pradėtas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, išaugo į didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl teisėsaugos darbuotojų padarytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų. Bylos įrodymų klastojimas, fiktyvūs liudytojai, korupcija rankas susitepę advokatai, sudėtingos aukšto rango teisėjų papirkinėjimo schemos – tik dalis iššūkių, su kuriais teko susidurti tyrimo grupės pareigūnams. Keletas tyrimų dėl kai kurių nusikalstamų veikų tęsiami iki šiol.

Geriausiu „Metų sekliu“ trečią kartą konkurso istorijoje buvo pripažinta moteris pareigūnė. Garbingas 2020 metų geriausio „Metų seklio“ titulas ir simbolinė Šerloko Holmso pypkė atiteko Rasai Bružienei, Klaipėdos AVPK KPONTV 4-ojo skyriaus viršininkei.

2 Comments

  1. nu labai idomiai

    Advokatų korupcijos byloje – narkomano žodžiai, po kurių teismas liko be žado
    Mane sulaikė gatvėje ir liepė vykti į nuovadą duoti parodymų. Blogai jaučiausi ir paprašiau, kad pareigūnai prieš apklausą leistų „susitvarkyti“ – suvartoti narkotikų. Man leido“, – šių metų lapkritį Panevėžio apygardos teisme tą apklausą prisiminė D.Kovalčikas. Panevėžietis aiškino, kad beveik nieko neprisimena, ką tada kalbėjo: „Buvau toks apsvaigęs, kad skraidžiojau kosmose, galėjau bet ką piešti.“ Nors vyras buvo apsvaigęs nuo narkotikų, tyrėja jį apklausė. Klausimus narkomanui uždavinėjo Klaipėdos policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos skyriaus viršininkė Rasa Bružienė. Beje, po kelių mėnesių ši pareigūnė už tą esą ištirtą bylą gavo Metų seklio titulą.
    Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/kriminalai/2022/11/17/news/advokatu-korupcijos-byloje-narkomano-zodziai-po-kuriu-teismas-liko-be-zado-25168566

    Reply
  2. Miestietis

    Didžiausia pagarba .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos teismas narplios organizuotos tarptautinės gaujos nusikaltimus

Generalinė prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai padarius labai sunkias ir sunkias nusikalstamas veikas pareikšti 6-iems Lietuvos ...
2020-02-28
Skaityti daugiau

Veidai

Metų seklys - klaipėdietis Altautas Jokubauskas

Tradicinio, nuo 1993-iųjų vykstančio Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnų konkurso „Metų seklys“ laurai šiemet atiteko Altautui Jokubauskui (nuotr.- centre)  – Klaipėdos apskrities vyriausiojo ...
2019-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This