Nurodė iš Šimkų išvežti pelenus ir šlaką

Regionas

Aplinkosaugininkai, reaguodami į daugkartinius gyventojų skundus dėl galimo aplinkos teršimo Klaipėdos rajono Šimkų kaime, atliko neplaninį patikrinimą ir nurodė iki lapkričio 20 d. įmonei „Raguvilė” išvežti 1455,44 t pelenų bei šlako į regiono atliekų tvarkymo centro sąvartyną.

Per patikrinimą nustatyta, kad, įmonei vykdant pakrovimo ir iškrovimo darbus į orą išsiskiria kietųjų dalelių teršalai. Sustiprėjus vėjui jie gali išsiskirti ir dėl to, kad medžiagų kaupai laikomi neuždengti.

„Patikrinimo metu įmonės direktorius žodžiu paaiškino, kad bendrovės ūkinės veiklos vykdymo teritorijoje sandėliuojama 1457,44 t pelenų ir šlako, vadinamų mineraline medžiaga. Taip pat paaiškino, kad ši medžiaga bus naudojama eksperimentiniame tyrime. Tikrinant nustatyta, kad įmonė priėmė ir sandėliuoja pelenus ir šlaką (mineralines medžiagas) neturėdama medžiagos registracijos dokumentų”, – rašoma AAD pranešime.

Anot jo, buvo nustatyta, kad sandėliuojamuose pelenuose ir šlake yra sunkiųjų metalų (bendrojo chromo ir vario) ir cheminių medžiagų (chloridų ir sulfatų). O jos gali užteršti gruntą ir paviršinus bei požeminius vandenis.

Pareigūnai per patikrinimą taip pat nustatė, kad įmonė savo ūkinės veiklos vykdymo teritorijoje nėra įrengusi paviršinių nuotekų ir buities – gamybinių nuotekų surinkimo tinklų, nuotekų valymo įrenginių, nors sandėliuoja neužterštas taršias medžiagas, iš kurių lyjant išplauti teršalai kartu su paviršinėmis nuotekomis išteka į įmonės teritorijos bei šalia esančių sklypų gruntą, o vėliau pasiekia paviršinius bei požeminius vandenis.

Tačiau minėtasis privalomasis nurodymas dar gali būti skundžiamas.

„Aplinkosaugininkai šiaip ne taip nustatė akivaizdžius pažeidimus. Tačiau spėkite, ar Klaipėdos regione dirbantys aplinkosaugininkai? Ogi ne, tai rotuojami pareigūnai iš kito Lietuvos pakraščio. Klaipėdos aplinkos apsaugos valdybos viršininkas Alfredas Šepštas, Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos departamento viršininkas Nerijus Pocius prisispyrę įrodinėjo, kad ši įmonė visai ne sudegintų atliekų šlaką ir pelenus atvežė žmonėms po langais, o mineralines medžiagas…. Klaipėdos rajono AAD viršininkas, netgi padaręs patikrinimą, pažeidimų nerado!!!!!!! Ir jeigu ne gyventojų užsispyrimas, filmuota medžiaga, iš kur visa tai atvežta, kreipimasis į premjerą, prezidentūrą, prokuratūrą, įmonės perpatikrinimas atvykusių iš kitur pareigūnų, akivaizdu, jog būtų buvę „vsio zakonno”, – taip šį pranešimą socialiniame tinkle komentuoja aktyvi visuomenininkė Raimonda Zaborė.

4 Comments

  1. Anonimas

    Ar čia tik ne Brazauskiukas nuo Raguviškių žmonėms šikt po langais sugalvojo. Jau labai panašus braižas. Visas susireikšmines, deklaruojantis koks jis sažiningas, išmokęs frazę koks jis socialiai atsakingas, tik jaučiasi, kad nesuvokiantis minėtos frazės reikšmės! Oi, nepavydžiu Šimkų gyvenvietės žmonėms, oi kaip nepavydžiu. Juk jis kaip erkė isikabiną ir nukrapštyti jį be galo sunku. Jaučiu dar ilgai nuodys gyventojus ir dar daug kraujo jiems išgers. Net ir patarti kažką gyventojams sunku, kaip su tokiu kovoti. Nes tas veikėjas įsivaizduoja esas pats gudriausis!

    Reply
  2. Šimkų kaimo bendruomenės

    Ačiū Atvira Klaipėda, kad viešinate tokius dalykus. Susidaro įspūdįs, kad ekologija Klaipėdos regione rūpi tik gyventojams ir sąžiningiems žurnalistams.

    Reply
  3. Jonas

    Čia gi taspats „sąžiningas ir atsakingas” verslininkas kuris nori Šimkuose padangas perdirbinėti. Štai ir aiškėja ant kiek šis „verslas” atsakingas.

    Reply
  4. Trūksta žodžių

    Ir dėl vietinių ” aplinkosaugininkų ” ir dėl ” atsakingo ” verslo …Nei leidimų , nei uždengia …o ponai vietiniai aplinkosaugininkai kodėl tokie ” akli ” ? Per tokius ir dingsta pasitikėjimas institucijomis . Jūs , esate ypatingai pavojingi valstybei .ir tokius reikia šluoti iš visų tarnybų , o verslą – uždaryti . Gal taip pavyktų apsivalyti nuo tokių, kuriems Lietuvos įstatymai negalioja arba jie juos supranta skirtingai . Aš tik taip manau .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Vyks medžioklės egzaminai

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gegužės mėn. įvairiuose šalies regionuose organizuos medžioklės egzaminus. Klaipėdoje egzaminai bus organizuojami gegužės 8 d. Teorijos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Už degusias atliekas – beveik 20 tūkst. eurų sąskaita

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad aplinkosaugininkai pagrįstai paskyrė beveik poros dešimčių tūkstančių baudą atliekas Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime, tvarkančiai bendrovei ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Atliekas prie konteinerių renkantys tvarkytojai susilaukė sankcijos

Daugiau nei pusės milijono eurų metinį kontraktą su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centru (KRATC) dėl bešeimininkėmis vadinamų atliekų surinkimo iš ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This