Pradėtas antrasis „Baltic Tech Park” statybų etapas

Fotoreportažai, Verslas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Antradienį popiet į būsimo naujo Socialinių mokslų kolegijos (SMK) studijų komplekso pamatų bloką Liepų gatvėje įleista laiko kapsulė – taip simboliškai pradėtas antrasis komplekso „Baltic Tech Park” plėtros etapas.

Kapsulę pašventino Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Mindaugas Šlautas, o į ją įdėtą laišką ateities kartoms pasirašė SMK kanclerė Gabija Skučaitė, „Baltic Tech Park” vadovas Šarūnas Butkus ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, pavadinęs šį kompleksą Klaipėdos silicio slėniu. Martyno Vainoriaus nuotr.

SMK, „Baltic Tech Park ir „Lighthouse Innovation Infrastructure Fund” vysto jungtinę iniciatyvą, skirtą Klaipėdos miesto proveržiui, jaunų talentų pritraukimui ir ugdymui bei verslumo skatinimui.

Šalia „Light House” bendradarbystės centro 2021 m. rugsėjį turėtų įsikurs naujas SMK studijų kompleksas ir pirmasis Vakarų Lietuvos regione Skaitmeninių inovacijų centras. Čia numatoma išvystyti modernią infrastruktūrą, kuri skatintų steigtis į inovacijų kūrimą orientuotas įmones, puoselėtų bendradarbystės kultūrą, augintų talentus.

Pasak Šarūno Butkaus, „Baltic Tech Park” vadovo, šio projekto etapo vertė – apie 1,5 mln. eurų. SMK investavo į fondą, o vėliau nuomosis patalpas naujajame pastate.

„SMK įsikūrimas „Baltic Tech Park” erdvėse yra strateginė mūsų veiklos kryptis, siekiant integruotis į aukštos pridėtinės vertės kūrimo grandines. Matome didžiulį potencialą vystyti technologines ir socialines inovacijas, bendradarbiaujant su verslu, ir kurti naujas studijų ir mokymo programas atliepiant verslo poreikius. Tikime, kad „Baltic Tech Park” taps išskirtiniu traukos centru Klaipėdos mieste, tad Socialinių mokslų kolegijos buvimas šioje infrastruktūroje ženkliai prisidės prie studentų verslumo skatinimo, bendrų mokslo-verslo projektų išvystymo,” – teigia SMK kanclerė Gabija Skučaitė.

Pasak jos, įgyvendinus šį projektą SMK apleis dabartines patalpas Nemuno gatvėje.

G. Skučaitė taip pat užsiminė, kad šios įstaigos planuose yra ir holistinio tobulėjimo centro statybos Klaipėdoje, Šiaurės prospekte.

„Baltic Tech Park” siekia tapti traukos centru, pritraukiančiu į Klaipėdos miestą jaunus žmones, investuotojus, antreprenerius, patyrusius ekspertus, norinčius dalintis savo žiniomis ir prisidėti prie miesto ekonominės plėtros. Pagrindinės parko veiklos bus orientuotos į žiedinės ekonomikos principus, integralumą, antrinį išteklių panaudojimą.

Pasak projektą rengusio „2L Architects” vadovo Pauliaus Latako, projekto išskirtinumas yra tas, kad nors sklypas yra industrinėje miesto dalyje, jame vystomos visuomeninės, inovacijų, tvarumo idėjos.

„Projektuodami jau antrą šio komplekso pastatą, kūrėme konkrečių technologijų mokymuisi pritaikytas erdves bei auditorijas. Fasadų medžiagos pasirinktos kuriant vientisą ir įsimintiną komplekso charakterį bei atsižvelgiant į bendrą Klaipėdos kontekstą”, – teigė jis, kartu pasidžiaugęs, jog tenka kurti objektą gimtajam miestui.

„Lighthouse Innovation Infrastructure Fund” numato tolesnę tokių parkų plėtrą Baltijos jūros regione, siekdamas tapti greitai augančiu, bendradarbystės kultūrą puoselėjančiu tinklu, kuriame verslo įmonės, mokslo institucijos ir paslaugų verslui teikėjai kurs darnią pažangaus ekonominio ir socialinio vystymosi ekosistemą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”162837,162838,162839,162840,162841,162842,162843,162844,162845,162846,162847,162848,162849,162850,162834,162835,162836,162833″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

8 Comments

  1. Anonimas

    SMK, kai bus pastatytas naujas pastatas, anot rašytojo, dabartines patalpas Nemuno gatvėje apleis. Ko ten pridarys: prišiukšlins, išgriaus, prišnerkš?

    Reply
  2. Valius

    Kad jau tų čepo išverktų lietuviškų pavadinimų Klaipėdoje beveik nebėra, kaip ir bobiškų pavardžiu gi visos dabar visokios dziundzės, vilkės, padės. Klaikoka juk kai viskas griaunama, o lieka tik iš-si pi si nė ji mas.

    Reply
  3. Pelningasis

    Niekas negalioja, tik pelnas. Ar tau aišku?

    Reply
  4. Joana Eidukaitė

    Mandri pavadinimai ir tuščias puodas. Nieko apčiuopiamo išskyrus troškimą atrodyti vakarietiškai, kaip tas Čepas parašė ” su kaliošais ir fraku”. Tikrai GĖDA

    Reply
  5. Pilietis

    Norėtusi pasidžiaugti, kad vyksta pokyčiai, bet realiai tai jokie pokyčiai ir joks proveržis, o labiau plaukimas pasroviui „investuojant” eilinį kartą į betoną, metalą ir stiklą… Galbūt Šarūnas galėtų pristatyti mums, ką jo vadovaujama įstaiga nuveikė ir kiek pritraukė talentų, inovatyvių verslų ir t.t. į savo valdomas erdves „Light House”. Neteko girdėti, nors šiaip seku naujienas, kad būtų kuo džiaugtis. Angliškas pavadinimas ir deja bet jokio turinio… Galbūt aš klystu

    Reply
  6. Vytautas Čepas

    Jau nebesuprantu kam Jūs dar lietuviškai rašote jei „angliškai statote”? Liekite viską kokia nors užsienio kalba ir nebereikės maivytis, laužyti liežuvį dėl sunkios lietuvių kalbos, be to būsite akivaizdžiai XXI amžiaus produktai, t. y. asmenys pamažu atsisakantys savo gimtosios kalbos, tradicijų, kitų vertybių… Dabar koktu skaityti – du žodžiai angliškai, trys (kol kas) – lietuviškai… Nepriekaištauju redakcijai, juk reikia kaip nors aprašyti, bet negaliu suprasti tų veikėjų kuriuos švelniausia forma galiu apibūdinti kaip „provincijos jonelius įsispyrusius į pusgilius kaliošus prieš veidrodį besimatuojančius frakus”.

    Reply
    • Vytautas

      Nu, daktare tu čia ir pavarei, bet teisingai. ten mačiau ir merą, ar jam tokie dalykai do lampočki. (čia rusiškai, lietuviškai būtų pochui).

    • Jolanta B.

      Ar dar Lietuvoje galioja Lietuvos Konstitucija ir Valstybinės kalbos įstatymas?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje duris atvers Skaitmeninių inovacijų centras

Klaipėdoje, buvusios faneros fabriko katilinės vietoje Liepų gatvėje, birželio 2 dieną duris oficialiai atvers Skaitmeninių inovacijų centras (SIC). Atidarymo metu ...
2023-05-23
Skaityti daugiau

Švietimas

Socialinių mokslų kolegija keičia pavadinimą

Socialinių mokslų kolegija, veikianti Klaipėdoje ir kitose didmiesčiuose, keičia savo pavadinimą. Siekdama visapusiškai atspindėti išsiplėtusį veiklos profilį, SMK žengdama į ...
2023-01-09
Skaityti daugiau

Miestas

Diskusija: miestas - kaip prasmingų jungčių reiškinys

Naujame Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos (SMK) pastate, įsikūrusiame „LightHouse“ inovacijų parke, įvyko miesto plėtros aptarimui skirtas renginys, kuriame pristatyti infrastruktūros ...
2022-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This