Klaipėdos kamerinis orkestras su obojininku A. Puskunigiu išleis kompaktinę plokštelę ir koncertuos

Kultūra

Šią savaitę Klaipėdos koncertų salėje galima pasijusti tarsi įrašų studijoje. Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus, ir solistas obojininkas Andrius Puskunigis (Lietuva–Prancūzija) įrašinėja Georgo Friedricho Händelio kūrinių kompaktinę plokštelę.

Pranešama, kad orkestro sudėtis buvo papildyta iš Prancūzijos atvykusiais menininkais: Celine Scibetta–Puskunigis (klavesinas), Vincent Bernardt  (klavesinas, vargonai) irParsival Castro (teorba, barokine gitara). 

Kodėl pasirinkta išleisti būtent  baroko kompozitoriaus G. F. Händelio kūrinių kompaktinę plokštelę? Jau du dešimtmečius gyvenantis ir dirbantis Prancūzijoje obojininkas A. Puskunigis atsako, kad jaučiasi labai artimas šiam kompozitoriui. „Esu labai panašus į Händelį ne tik muzikine prasme, bet ir mūsų gyvenimai panašiai susiklostė. Ir jis, ir aš esame dideli savo šalies patriotai. Be kita ko, Händelis taip pat buvo genialus obojininkas. Jis parašė unikalius koncertus vienam instrumentui – vargonams ir obojui“.

Intensyviai dirbdamas su Klaipėdos kameriniu orkestru, A. Puskunigis mato ryškius skirtumus tarp Lietuvos ir vakarų orkestrų. Pasak muziko, vakarų Prancūzijos orkestruose jau yra susiformavusi tvirta nuomonė, kurią sunku išjudinti. Orkestrantai puikiai išmano savo darbą ir daugiau niekuo nebesidomi.

„Kas man yra įdomu čia, Klaipėdoje, kad orkestrantai yra atviresni, jie labai reaguoja į tai, ką mes jiems sakome. Jie tiesiog „geria“ visą informaciją, greitai apdoroja ją ir tuomet gaunasi labai geras rezultatas. Manau, kad su Klaipėdos kameriniu orkestrus galima vystyti daug didesnius projektus nei Vakaruose“.

Kartu projekte dirbantis ir klavesininkas bei vargonininkas  V. Bernardt taip pat negaili gražių žodžių Klaipėdos kameriniam orkestrui: „Mes jaučiam tuos žmones, jaučiame vieni kitus. Mano emocijos šiuo metu yra fantastiškos. Labai džiaugiuosi būdamas čia“.

Kompaktinę plokštelę įrašinėja garso režisierius Arūnas Zujus. Plokštelę išleis šiandienos klasikinės muzikos pasaulyje lyderiaujanti Nyderlandų įrašų kompanija „Brilliant Classics“.

INFORMACIJA

Spalio 30 dieną, penktadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje A. Puskunigis su Klaipėdos kameriniu orkestru atliks programą „Šarmingasis oboe d’amore“. Koncerte taip pat dalyvaus du klavesinai, vargonais ir teorba, kurie praturtins styginių orkestro skambesį, o jais gros iš Prancūzijos atvyksiantys atlikėjai Celine Scibetta-Puskunigis (klavesinas), Vincent Bernardt (klavesinas, vargonai) ir Parsival Castro (teorba, barokine gitara).Barokinės G. F. Händelio garsų girliandos obojui, vargonams, klavesinui, teorbai bei styginiams koncerte bus supintos su šiuolaikinių autorių AlfredoSchnittke’s ir Krzysztofo Pendereckio kūriniais styginių orkestrui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This