Rengia kūrybines dirbtuves

Kultūra

Lapričio 9 d., nuo 12 val., uostamiesčio Tautinių kultūrų centre (K. Donelaičio g. 6B) vyks kūrybinės dirbtuvės „Klaipėdos tapatybės paieškos: mažosios miesto istorijos“.

„Ar prisimenate savo pirmąją dieną Klaipėdoje? O pirmąjį butą, kuriame gyvenote Klaipėdoje, ar atsimenate kaip čia atsikraustėte? O gal čia gimėte? Baigėte mokyklą? Sukūrėte šeimą? Jūsų istorijos sudaro bendrą miesto istoriją, o kad jos būtų išgirstos, svarbu mokėti įdomiai papasakoti. Kviečiame į Klaipėdos istorijų pasakojimo dirbtuves”, – rašo renginio organizatoriai iš Goethe’s instituto Vilniuje.

Dirbtuves ves profesionali istorijų pasakotoja Milda Varnauskaitė.

Dirbtuvių metu gavę skirtingas, aktyvias užduotis išmoksite, kokia turėtų būti pasakojimo struktūra, kad kiti jus gerai suprastų; ką reikia paimti „iš gyvenimo“, kad jūsų istorijos būtų įdomu klausyti; kokią įtaką jūsų pasakojamam siužetui daro auditorija ir kaip į ją atsižvelgti.

„Kviečiame dalintis savo patirtimis, išmokti jas papasakoti, būti išgirstiems ir tokiu būdu kurti vieningą ir įdomią Klaipėdą!”, – ragina organizatoriai.

Registracija į renginį: www.goethe.de/klaipeda/registracija

Kūrybinės dirbtuvės Klaipėdoje yra projekto „Išplėstinė Lietuva” dalis.

Goethe‘s instituto Vilniuje kartu su Atviros Lietuvos fondu (ALF) rengiamas projektas „Išplėstinė Lietuva“ siekia įtraukti ir aktyvinti Lietuvos regionų bendruomenes ir nevyriausybines organizacijas. Kviesdami vietos gyventojus analizuoti savo aplinką ir kultūrinę tapatybę projekto iniciatoriai nori užmegzti bendradarbiavimą, skatinti domėjimąsi ir pasididžiavimą savo gyvenama vieta, stiprinti dialogą tarp skirtingų bendruomenių.
 
Renginio partneriai: Atviros Lietuvos fondas, Klaipėdos m. savivaldybės Tautinių kultūrų centras, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, Simono Dacho Namai, AtviraKlaipėda.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kai kurie kultūros veteranai vadovaus ir toliau (atnaujinta)

„Eilinį kartą pratęsta Mažosios Lietuvos istorijos muziejus vadovo kadencija. Pasibaigus šiai kadencijai vadovui bus 73(!) Jaunų nėra? Ar jų nenorima? ...
2023-05-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Valdžia vizitavo tvarkomą Skulptūrų parką

Klaipėdos miesto vadovai, antradienį gausiai sugužėję į Skulptūrų parką, kurį šio mėnesio pradžioje pagal architektės Margaritos Ramanauskienės projektą pradėjo tvarkyti ...
2022-05-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This