Šilutiškiui – švelni bausmė už kūdikio mirtį

Kriminalai ir nelaimės

Nors prokuratūra siekė, kad šilutiškis būtų nuteistas už savo 1,5 mėn. sūnaus nužudymą, Klaipėdos apygardos teismas praneša tėvą pripažinęs kaltu tik dėl neatsargumo atėmus kūdikiui gyvybę.

Teismas skyrė vyrui 2 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant atvirojoje kolonijoje. Nukentėjusiajai kūdikio motinai priteistas 10 000 eurų neturtinės žalos atlyginimas.

Virginijui Tautrimui kaltinimai buvo pareikšti dėl šeimos nario nužudymo, tačiau bylą išnagrinėjęs apygardos teismas nustatė, jog jaunas vyras, kuriam nustatytas sunkus 3,01 promilės girtumas, ne tyčia, o dėl neatsargumo uždėjo ranką ant šalia jo ant šono gulinčio ir verkiančio savo sūnaus, apvertė jį ant pilvo ir prispaudė kūdikio veidą į patalynę, dėl to kūdikis užduso ir mirė.

„Bylos nagrinėjimo metu kaltinamasis teigė, kad vaikas buvo iškritęs iš lovos, tačiau teisėjų kolegija, ištyrusi ir įvertinusi byloje surinktus įrodymus, padarė išvadą, jog kūdikio mirties priežastis – ne iškritimas iš lovos, o neatsargūs kaltinamojo veiksmai”, – rašoma teismo pranešime.

Jame teigiama, jog nukentėjusioji kūdikio motina visą laiką nuosekliai aiškino, kad buvo palikusi kūdikį prižiūrėti kaltinamajam, kol virtuvėje padarė kūdikio maistelį, o sugrįžusi į kambarį rado kūdikį prispaustą šalia gulėjusio kaltinamojo. Tokie nukentėjusiosios parodymai sutapo ir su specialisto išvada, kad kūdikis mirė nuo uždusimo.

Teisėjų kolegija, įvertinusi įvykio situaciją ir atsižvelgusi į byloje nustatytas reikšmingas aplinkybes, kaltinamojo veiksmuose tyčios nenustatė ir padarė išvadą, jog vaiko mirties priežastis yra kaltinamojo nerūpestingumo, neapdairumo pasekmė.

Jis privalėjo ir galėjo numatyti, kad, apvertus kūdikį ant pilvo ir uždėjus ranką jam ant galvos, jis gali uždusti ir mirti, tačiau dėl itin didelio girtumo to nenumatė.

Atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino rizikingą pačios nukentėjusiosios elgesį,  kai ji dėl neapdairumo kūdikį, nors ir trumpam, paliko prižiūrėti neblaiviam tėvui. Sunkinančia aplinkybe pripažintas kaltinamojo neblaivumas.

Skirdamas realią laisvės atėmimo bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis, nors ir padarė neatsargų nusikaltimą, tačiau yra teistas keturis kartus, teistumas neišnykęs, piktnaudžiauja alkoholiu, baustas administracine tvarka, baudų nesumoka.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This