Verčia dirbti sergančius COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Nuotolinės Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmams skirtos konsultacijos metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas informavo, kad uostamiestyje fiksuota atvejų, kai darbdaviai verčia dirbti sergančius ar izoliuotis turinčius darbuotojus.

Pasak R. Grigaliūno, tai įrodžius, už viruso platinimą darbdaviui gresia baudžiamoji atsakomybė.

pixnio.com nuotr.

Prieš dešimt dienų uostamiestyje ir Klaipėdos apskrityje COVID-19 susirgimų atvejų rodiklis buvo mažesnis negu Lietuvos vidurkis, tačiau nuo spalio 15–16 dienomis situacija ėmė sparčiai blogėti. Šiuo metu apskrityje per dieną fiksuojama 150-170 užsikrėtimo atvejų.

Pasak R. Grigaliūno, per spalį įvežtinių COVID-19 ligos atvejų Klaipėdos apskrityje buvo 14, daugiausia – iš Belgijos, Prancūzijos, D. Britanijos. Atvejai nustatyti profilaktinių tyrimų metu. Tai reiškia, kad virusas plinta šeimose, įstaigose ir įmonėse.

Šiuo metu Klaipėdos apskrityje yra 40 židinių: 22 mokyklose, 7 vaikų darželiuose, 6 židiniai – ligoninėse, kolegijose, universitetuose.

Iš namų aplinkos virusas atnešamas į įmones: šiuo metu virusas po 1-2 atvejus fiksuojamas 15 Klaipėdos įmonių.

„Pasak epidemiologų, svarbu, kad darbo pradžioje darbuotojams būtų matuojama temperatūra, fiksuojama, ar yra kitų ligos simptomų, būtina valdyti darbuotojų srautus ir judėjimą įmonių viduje. Kitaip susirgus darbuotojui privalės 14 dienų izoliuotis visi, turėję artimą sąlytį: buvę šalia ilgiau kaip 15 min. be veido apsaugos, nesilaikę saugaus atstumo arba netgi sveikinęsi rankos paspaudimu. Aptarnaujančių klientus namuose įmonių vadovams patariama tai laikinai atidėti vėlesniam laikui, o jei reikalas neatidėliotinas, išduoti darbuotojams respiratorius, iš anksto žinoti, ar klientas nėra saviizoliacijoje, neserga ir pan. Gavus informaciją apie tai, kad darbuotojas susirgo, įmonės vadovai ar atsakingi asmenys visų pirma turi nustatyti didelėje rizikoje esančius asmenis. Atsižvelgiant į tai, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai nebespėja apdoroti informacijos, vadovai turi imtis iniciatyvos atsekti kontaktus įmonės viduje, informuoti nacionalinį visuomenės sveikatos centrą el. paštu klaipeda@nvsc.lt, išsiųsti turėjusius sąlytį darbuotojus į 14 d. izoliaciją ir dezinfekuoti patalpas”, – rašoma Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų elektroniniame leidinyje „Rūmų žinios”. 

6 Comments

  1. gediminas

    Delko ju taip daroma,skelbiama dezinformacija,melas,klaidinama.Viskaa del pinigu,jie tai dirba,toks ju darbas yra.Aisku sios pajamos yra nelegalios,ir tai yra nusikalstama.Kai jie raso,si asmenu grupele kyla ispudis kad jie,lyg ir visi luetuvos zmones istikriju gan labai grieztai,piktai nusistate pries covida.Bet taip nera.Ir ju paciu rasanciu,artimieji,pazystami kaikurie,ir is ju paciu anticocidininku suserga virusu.Serga ir jie.Tai yra ju darbas,jie dirba si purvina nesvaru darba irtiek.Patys save tepdami siuo purvu,uztai gaudami soliszias pajamas.

    Reply
  2. gediminas

    Na sundaktariai,ka jus

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Kodėl neišvardina tų židinių, skaičiai didžiuliai, kas čia per paslaptys?

    Reply
  4. Anonimas

    Ka cia peiza jis sendien pati paskambinau kad turejau kontakta su serganciu dariausi testa buvo neigiamas bet darbdavys liepe izuoliotis o cia ponia pasake kas liepe izoliuotis tas tegu ir moka nedarbinguma

    Reply
  5. Sunerimusi darbuotoja

    O pas mus situacija kitokia. Darbdavys atėjo į kabinetą, pasakė kad turėjo kontaktą su susirgusiu asmeniu ir toliau laimingas eina į darbą…ką daryti šiuo atveju? „Liepti” vadovui eiti namo?

    Reply
  6. Vot

    Tai paviešinkite tas įmones,kad neitų ten žmonės.
    Dabar pilstot iš tuščio į kiaurą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This