Planuoja atnaujinti konteinerių paskirstymą Klaipėdoje

Uostas ir jūra

Kad Klaipėdos uostas yra svarbi konteinerių pervežimo ir paskirstymo vieta pasaulinės laivybos kompanijos „Mediterranean shipping company“ (MSC) planuose, patvirtino šios kompanijos vadovybė nuotolinio susitikimo su Klaipėdos uosto vadovu metu. Susitikimą su laivybos kompanija dėl konteinerių srautų perspektyvų Klaipėdos uoste inicijavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas, skelbia Uosto direkcija.

„Džiaugiamės konstruktyviu susitikimu su laivybos gigantės MSC prezidentu Diego Aponte ir kompanijos vadovybe. Be abejo, dėl COVID-19 plitimo teko planuotą susitikimą pakeisti nuotoliniu. Mums buvo svarbu išgirsti kompanijos planus dėl konteinerių paskirstymo Klaipėdos uoste perspektyvų, – pranešime spaudai teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas. – Buvome patikinti, kad Klaipėdos uostas išlieka kaip svarbi vieta MSC dėmesio lauke ir artimiausiuose laivybos kompanijos veiklos planuose. Mes savo ruožtu pažadėjome užtikrinti sklandų bendradarbiavimą bei dėmesį jų poreikiams, taip pat pristatėme pradedamus ir planuojamus uosto plėtros projektus, sustiprinsiančius uosto konkurencines galimybes.“

Nuotoliniame susitikime su Klaipėdos uosto vadovu dalyvavo Diego Aponte, MSC prezidentas, kapitonas Raffaele Porzio, MSC viceprezidentas, ir  Ammar Kannan, „Terminal Investment Limited“ (TIL) generalinis direktorius. MSC yra viena iš konteinerinės laivybos linijų lyderių pasaulyje, savo atstovybes turinti 155 valstybėse. Jai šiuo metu priklauso 560 laivų. MSC grupei priklausanti TIL turi 65 konteinerių terminalus visame pasaulyje, taip pat ir Klaipėdos uoste veikiančią LKAB „Klaipėdos Smeltė“.

Pokalbio metu buvo patikinta, kad MSC planai dėl konteinerių paskirstymo centro Klaipėdos uoste yra rimti. Tai rodo ir LKAB „Klaipėdos Smeltės“ savininkų sprendimas įsigyti naujus STS kranus konteinerių krovai bei nemažinti darbuotojų skaičiaus.

Atkreiptas dėmesys, kad konteinerių pervežimai priklauso ir nuo pasaulinių tendencijų, o pastaruoju metu pokyčių atsirado ir dėl COVID-19.

„Uosto direkcijos pagrindinis uždavinys yra užtikrinti uosto konkurencingumą, vystant ir plėtojant uosto infrastruktūrą, bei garantuoti saugią laivybą. Tačiau mes taip pat siekiame, kad būtų išlaikyti esami krovinių srautai bei ieškoma papildomų“, – sako A. Latakas.

Per šių metų tris ketvirčius Klaipėdos uoste perkrauta 478 778 TEU konteinerių, tai yra 11,5 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį.  Šiemet konteinerių apyvarta mažėjo visuose pagrindiniuose konteinerius kraunančiuose Baltijos jūros rytinės pakrantės uostuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This