Klaipėdiečių derbyje gerokai stipresnis buvo „Neptūnas“

Sportas

Visas rungtynes pirmavęs „Neptūnas“ penktadienį lengvai įveikė „Huawei“ moterų lygos debiutantes LCC Tarptautinio universiteto krepšininkes rezultatu 83:63 (22:14, 26:18, 24:14, 11:17).

moterulyga.lt nuotr.

Pirmasis kėlinys abejoms komandoms prasidėjo sunkiai. Puolime atakos nesirezgė, abi komandos neišvengė klaidų. Tačiau tai truko vos kelias pirmojo ketvirčio minutes, nes ketvirčiui įpusėjus, rezultatyvumas šoktelėjo. Puolime „Neptūno“ gretose solidžiausiai atrodė Dalia Donskichytė, kuri pirmajame kėlinyje pelnė 10 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o jai taip pat puikiai talkino Ionna Mckenzie su 6 taškais. Pirmąjį ketvirtį klaipėdietės laimėjo rezultatu 22:14.

Antrajame kėlinyje Daliaus Ubarto auklėtinės suaktyvino darbą gynyboje ir LCC pradėjo dažniau klysti – „Neptūno“ merginos pradėjo tolti nuo varžovių. Greitas puolimas ir solidi kova dėl atšokusių kamuolių po sava lenta „Neptūno“ komandai leido susikurti 16-os (48:32) taškų pranašumą po dviejų ketvirčių.

Po ilgosios pertraukos LCC komanda pradėjo rodyti atsigavimo ženklus, bet tai truko neilgai. Pastaroji komanda buvo sumažinusi deficitą iki 9-ių taškų, tačiau „Neptūnas“ greitai susigrąžino dviženklį pranašumą (58:45). Negana to, klaipėdietės spurtavo 13:2, o po taiklaus Brigitos Gudelionytės dvitaškio, pranašumas išaugo iki 20-ties (65:45). Tiesiog dominavusios trečiojo kėlinio pabaigoje, „Neptūno“ merginos prieš lemiamą ketvirtį susikrovė milžinišką 26-ių taškų persvarą (72:46).

Ketvirtajame kėlinyje LCC komandos merginos atrodė palūžusios ir nebetikėjo, kad gali panaikinti deficitą, o „Neptūnas“ priešiningai, savo persvarą tik didino. Sužaidus 5-ias paskutiniojo ketvirčio minutes, komandas skyrė 31-as (79:48) taškas. Paskutinėmis rungtynių minutėmis abi komandos apsikeitė taikliais metimais, bet rungtynių nugalėtojas abejonių nekėlė jau po trijų kėlinių.

Kitas rungtynes LCC žais lapkričio 6-ąją išvykoje su Vilniaus „Kibirkštimi-MRU”, o „Neptūnas” lapkričio 7 d. vyks susitikti su „Šiauliais”.

STATISTIKA

Klaipėdos „Neptūnas“: Dalia Donskichytė 24 (5 atk.kam, 7 rez.perd), Ionna Mckenzie ir Brigita Gudelionytė po 12, Ugnė Grinkevičiūtė ir Gintarė Paulauskaitė po 10.

LCC Tarptautinis universitetas: Laurita Jurčiūtė 22, Austė Jurevičiūtė, Maria Anufrienko ir Ana Kavtaradze po 10.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC - Moterų lygos sidabras

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ trofėjus grįžta į sostinę. Eglės Zabotkaitės vedamos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės Klaipėdoje trečiadienio vakarą rezultatu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This