Naujų COVID-19 atvejų skaičius perkopė tūkstantį

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per penktadienį Lietuvoje patvirtintas 1001 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis.

325 iš jų registruoti Vilniaus, 184 – Klaipėdos, 157 – Kauno, 105 – Telšių, 103 – Šiaulių apskrityse. Dar 36 atvejai registruoti Panevėžio, 35 – Marijampolės, 24 – Alytaus, 17 – Tauragės ir 15 – Utenos apskrityse.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš šių atvejų didžioji dauguma registruoti, kai asmenys užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas. 187 užsikrėtimo atvejai lieka neaiškūs.

Klaipėdos apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, Palangos reabilitacijos ligoninėje, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Šilutės ligoninėje, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Klaipėdos viltis“.

Taip pat Klaipėdos apskrityje registruoti COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Šilutės rajono savivaldybės administracijoje, Klaipėdos Vytauto didžiojo gimnazijoje, Klaipėdos mokykloje-darželyje „Saulutė“, Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Berželis“, Šilutės Vydūno gimnazijoje, Šilutės rajono Žemaičių Naumiesčio gimnazijoje.

Taip pat Klaipėdos apskrityje koronaviruso atvejai praėjusią parą fiksuoti įmonėse – Vakarų Baltijos laivų gamykloje, „Lietuvos geležinkeliai“, įmonėje „Home group“, „Klaipėdos baldai“, „Vakarų krova“.

Klaipėdos mieste sergančiųjų skaičius per parą padidėjo nuo 761 iki 878. Paskutinių dviejų savaičių naujų atvejų skaičius 100 000 žmonių uostamiestyje išaugo nuo 408,3 iki 472. Šalyje šis rodiklis šiuo metu siekia 292,6.

Per parą šalyje registruoti ir dar 8 mirties nuo koronaviruso atvejai. Klaipėdos apskrityje tokių mirčių išvengta.

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija per parą ištyrė 609 mėginius, infekcija buvo aptikta 242-iuose.

„1 0 0 1 Tai ne tik arabų pasakų rinkinys, tai kraupi #COVID19 statistika Lietuvoje šiandien!!! Šiandien tiesiog prisiminkite šį skaičių, kai šiomis dienomis planuosite keliones į kapines lankyti kapų… Gaunu ir seku informaciją, kad viešasis transportas, kuris veža miestiečius lankyti kapų, dažnu atveju gerokai labiau pripildytas keleivių, nei nustatytos normos ir ribojimai leidžia. Skambinau ir pavedžiau Klaipėdos Keleivinio Transporto vadovams perspėti vairuotojus, kad jie griežtai stebėtų situacijas ir reaguotų operatyviai ir žinoma adekvačiai, tačiau… Nebesinori kartoti to, kas jau skambėjo ir valstybės vadovų bei sveikatos sistemos specialistų raginimuose #SUSILAIKYKITE nuo kelionių, jei jos nėra neišvengiamo būtinumo!!! Jei nekeliauti neįmanoma, #GRIEŽTAI laikykitės visų saugumo ir higienos reikalavimų, GRIEŽTAI!!! #VENKITE be kokių susibūrimų, net nepradėdami skaičiuoti kiek ten žmonių, kokie atstumai, kokios saugumą užtikrinančios priemonės, – VENKITE!!! #SAUGOKITE save, artimuosius, aplinkinius, visi saugokime visus ir žinoma #SAUGOKITĖS !!!”, – šeštadienį savo „Facebook” paskyroje rašė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

9 Comments

  1. Na na na

    Kad ne visas įmones sugaudete ar nenorite girdeti gerbiamasis Martynai,yra gamyklu kur moka nusipirkti tyla?

    Reply
    • Anonimas

      Babkes šventa tiesa ,viskas parduodama perkama! Ypač šių dienų žiniasklaida

    • Martynas Vainorius

      Ačiū už supergalių priskyrimą, bet, deja, nesame esktrasensai – skelbiame tą informaciją, kuria dalinasi NVSC arba skaitytojai ir ją galima patikrinti. Pasidalinkit apie nutylimus židinius ir patikrinę informaciją tikrai paskelbsim.

    • oj

      tik nepūskite miglos apie skaidruma,jeigu klp yra vienas punktas ,o ten atveža puse įmones tirtis tai tikrai nes kolegai teigiamas testas,nuu nepasakokite ,kad toki ivyki butu nepastebeja

  2. Anonimas

    Topiniai Europos virusologai liepia nepanikuoti ir nesiremti vien tik užsikrėtusių skaičiumi. Kaip jie sako, bus dar gal ir trečia ir ketvirta banga, tai ką? – žlugdysite kiekvieną kartą šalį su savo lockdownais? – klausia jie. O štai visokias pasiliksminimo vietas, kur žmonės geria alkoholį ir jiems atstumai nei motais, reikėjo anksčiau uždaryti. Ir rinkimus galima buvo atidėti.

    Reply
  3. Gyventoja

    O kas kaltas, kad neklausoma ir nevykdoma nurodymų. Nejaugi prie kiekvieno reikia pastatyti po kareivį. Gal pagaliau įsiklausykime į nurodymud

    Reply
    • :)

      „Rekomendacijos” , lietuviui rekomenduoti gali tik myšti atsisėdus o jei nori ko nors rimto pasiekti reikalingos griežtos priemonės. Tad ir kareivis nepamaišytu 🙂

  4. Koronijus

    Nieko nuostabaus, juk nebuvo imtasi jokių priemonių nuo rugsėjo kai buvo pats metas užtraukti rankinį. ” Valdysime židinius” kaip juos valdė, tik skaičiuodami ir nustatynėdami vis naujus. Ir durniui buvo aišku kad išslys iš rankų. Dabar galim džiaugtis. Tik va senelių labai gaila.

    Reply
    • Nesskysiu

      Tai jei žmonės netiki tuo Korono virusu ir nesilaiko jokių apribojimų, manau gal grieščiau per piniginės
      turinį prasieit, tegul baudas moka

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This