Meistriškumo pamokas vainikavo koncertas

Mums rašo

Giedrė Zeicaitė
2020-11-02

Komentarų: 0

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje vyko kūrybinės dirbtuvės „Europos kultūros dialogas – italų vokalinės tradicijos”, kurias inicijavo visuomeninė organizacijos „Muzikos svetainė“ pirmininkė Tatjana Filatova ir šių eilučių autorė, LMTA Klaipėdos fakulteto docentė, S. Šimkaus konservatorijos mokytoja ekspertė.

Organizatorių nuotr.

Idėjos autores šiam projektui įkvėpė talentingo jaunimo noras siekti meistriškumo aukštumų. Tad siekiant jaunąją kartą dar labiau paskatinti domėtis klasikine vokaline muzika bei tobulinti įvairiapusius dainavimo įgūdžius, buvo surengtas seminaras drauge su meistriškumo kursais.

Klaipėdos muzikos mokyklų aktyvus įsitraukimas į šį projektą paliudijo, jog Klaipėda yra aktyviai muzikuojantis miestas, kuriame nuo seno saugomos ir plėtojamos ne tik džiazo, bet ir klasikinės  muzikos tradicijos.

Meistriškumo pamokas „Italų ir vokiečių dainavimo tradicijos: stiliaus suvokimas, teksto analizė, tarimo koregavimas” pravedė įžymi dainininkė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos solinio dainavimo katedros vedėja prof. Asta Krikščiūnaitė. Pranešimą apie italų dainavimo meno istorinę raidą parengė mokytoja ekspertė Rūta Agafonovienė, o šių eilučių autorė aptarė M.K. Oginskio vokalinės muzikos ypatumus.

Seminaro organizatores nudžiugino gausus dalyvių skaičius. Meistriškumo pamokose dalyvavo skirtingo amžiaus gražiabalsiai dainininkai nuo 9 iki 25 metų iš Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos, Karalienės Luizės jaunimo centro, Šiaulių Juventos progimnazijos, Stasio Šimkaus konservatorijos ir LMTA Klaipėdos fakulteto.

Atvirose meistriškumo pamokose vokalo meistrė prof. A. Krikščiūnaitė vedė užsiėmimus su kiekvienu dalyviu individualiai, dosniai dalinosi savo žiniomis ir patirtimi. Pamokose buvo tobulinama dainavimo meistrystė, ugdomas italų kalbos taisyklingas tarimas, supažindinama su klasikinio dainavimo stilistika. Profesorė pasidžiaugė, kad į LMTA Dainavimo katedrą kasmet įstoja puikiai paruošti jaunieji dainininkai iš Klaipėdos ir nuoširdžiai padėkojo vokalo pedagogams už jų entuziastingą darbą, ruošiant jaunąją vokalistų kartą profesionaliai scenai.

Trijų  dienų darbą karūnavo spalvingas meistriškumo kursų dalyvių koncertas S. Šimkaus konservatorijos salėje. Jaunieji dainininkai ir jų mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Organizatorių nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

XV festivalis „Pasaulio balsai“ Palangoje pristatys žanrų įvairovę

Rugpjūčio 6 – rugsėjo 8 d. Palangoje vyks jau XV muzikos festivalis „Pasaulio balsai“. Šįkart jis dedikuojamas Palangai ir kurorto ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje jungiasi pasaulio balsai

Rugpjūčio mėn. jau keturioliktą vasarą iš eilės Palangos miesto gyventojus ir svečius kviečia muzikos festivalis „Pasaulio balsai“. Turiningomis koncertų programomis, ...
2022-08-07
Skaityti daugiau

Veidai

Iš Kūlupėnų kilęs solistas Vilius Trakys žemaičių tarmės nepamiršta

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas bosas Vilius Trakys į profesines viršukalnes kopia sąžiningai palaikydamas tiek fizinę, tiek vidinę pusiausvyrą. Jis ...
2022-05-16
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This