Karantinas skelbiamas jau visoje šalyje, bet sveikatos įstaigų darbas nestabdomas

Svarbu, Sveikata

Nors trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje pranešta apie visoje šalyje nuo šeštadienio skelbiamą trijų savaičių karantiną, tačiau konkrečių sprendimų, kas griežtai draudžiama, o kas tik rekomenduojama, įvardinta nebuvo.

Visgi skirtingai nei pirmojo karantino metu šįsyk pranešta, jog tiek stacionarių, tiek ambulatorinių medicinos paslaugų teikimas stabdomas nebus.

„Ambulatorines paslaugas specialistai teiks, atsižvelgdami į pacientų poreikius, nėra tokio imperatyvo, kad būtinai jos turi būti tik nuotolinės”, – sakė sveikatos ministras. Palmiros Mart nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras ir ekstremalios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga pakartojo jau įvestus ribojimus – įpareigojimą nesibūriuoti daugiau nei 5 asmenų grupėms, būtinybę visur dėvėti veido kaukes, laikytis saugių atstumų ir kt.

Pasak A. Verygos, gyventojams „rekomenduojama riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių, apsiribojant vykimu į darbą, prekybos vietas, sveikatos priežiūros ar kitų paslaugų gavimo vietą”.

Taip pat, ministro teigimu, rekomenduojama atsisakyti asmeninių švenčių privačiose erdvėse arba jas lokalizuoti, dalyvaujant ne daugiau kaip 10 asmenų, riboti kontaktą su svetimų šeimų nariais.

Kalbėdamas apie ribojimus asmens sveikatos priežiūros srityje, jis teigė, jog „jos nėra kažkaip dirbtinai stabdomos ar ribojamos”.

Pasak A. Verygos, ligoninėms bei poliklinikoms palikta teisė pačioms spręsti, kaip teikti pacientams paslaugas, tačiau akcentuota, jog nei planinės operacijos, nei kitos numatytos procedūros nėra stabdomos, tik išlieka draudimas lankyti ligonius ligoninėse, išskyrus kai kurias išimtis.

„Ambulatorines paslaugas specialistai teiks, atsižvelgdami į pacientų poreikius, nėra tokio imperatyvo, kad būtinai jos turi būti tik nuotolinės. Specialistai įvertins, kokios jos turi būti”, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Jo teigimu, kontaktiniu būdu privalu teikti tik odontologines paslaugas ir visas su nėščiųjų ir naujagimių priežiūra susijusias medicinines procedūras bei taikant pacientams būtinas profilaktines programas.

Registruotis tyrimams – ir internetu

Sveikatos ministerija skelbia, jog nuo lapkričio 3 d. sudaryta galimybė profilaktiniams tyrimams dėl koronaviruso (COVID-19) keturių didžiųjų miestų gydymo įstaigų bei socialinės globos įstaigų darbuotojams užsiregistruoti ir internetu.

Registruotis tyrimui dėl koronaviruso internetu gali Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestų gydymo įstaigų bei socialinės globos įstaigų darbuotojai.

Elektroninės registracijos formą galima rasti tinklapyje 1808.lt.

Be to, artimiausiu metu planuojama dar išplėsti tyrimų galimybes, kad poliklinikos, savo teritorijoje įsteigusios specialius patikros punktus, galėtų gauti apmokėjimą už atliekamus tyrimus, o registruotis į poliklinikose įsteigtus punktus būtų galima per jį įsteigusią gydymo įstaigą.

1 Comment

  1. Pilietis

    Reiketu pradeti kontruoliuoti viesaji transporta. Jei kavines ir barus dar bandoma kontoliuoti, tai viesasis transportas paliktas likimo valiai. Keleiviai apie 80 proc nedevi arba netaisiklingai devi kaukes.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Alus gerti sveika, - ar ne taip, Leonai?*

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Leonas Makūnas vieno komiteto posėdžio metu, viešai girdint per YouTubą visam pasauliui, baisią istoriją apie ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This