Malūno parko tvenkinio vanduo ištekėjo į Dangę

Miestas, Svarbu

Malūno parko lankytojai pastebėjo, jog tragiškai nukrito jame esančio tvenkinio vandens lygis. Akys iškart nukrypo į statybininkus, kurie parką ir tvenkinį tvarko savivaldybės užsakymu. Tačiau išsiaiškinta, jog vanduo „netyčia“ iš tvenkinio ištekėjo į Dangės upę.

Malūno parko tvenkinyje vandens lygis nukrito 1,5-2 metrus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Mes patys matome, kad vanduo Malūno tvenkinyje nusėdo apie 1,5-2 metrus. Tačiau šis nusėdimas nesusijęs su savivaldybės projektu. Vandens tvenkinyje sumažėjo lyg dėl bendrovės „Klaipėdos vanduo“ avarijos“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

Tačiau nusekus vandeniui paaiškėjo, jog pakrantės yra pilnos šiukšlių. „Vykstame į vietą, viską įvertinsime ir, žinoma, įpareigosime rangovą, kad pakrantės būtų sutvarkytos, šiukšlės surinktos iki vandeniui sugrįžtant į įprastą lygį“, – tvirtino I. Kubilienė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė sakė, jog incidentas, dėl kurio Malūno tvenkinyje nuseko vanduo įvyko netyčia.

„Nuo Malūno tvenkinio Bangų gatvėje iki Danės upės statomas paviršinių nuotekų kolektorius, turi būti įrengta lietaus nuotekų priėmimo kamera su vandens reguliavimo įrenginiu. Tam, kad nuolat būtų galima kontroliuoti vandens lygį Malūno tvenkinyje. Rangovai, vykdydami darbus, tarp Malūno tvenkinio ir statomo kolektoriaus buvo suformavę užtvarą ir ruošėsi betonavimo darbams. Tačiau tvenkinyje naktį pakilus vandeniui iš grunto suformuota užtvara dalinai buvo išplauta ir vanduo pateko į naujai nutiestą kolektorių. Per jį ištekėjo į Danės upę. Iš karto buvo pranešta aplinkosaugininkams, tačiau šie, mūsų žiniomis, gamtai padarytos žalos nenustatė. Nuo tokių incidentų nei mes – įmonė, nei rangovai nesame apsaugoti ir viliamės, kad vandens lygis Malūno parke atsistatys dar šią savaitę“, – teigė G. Butkienė.

2,286 mln. vertės sutartį dėl tokių darbų atlikimo Jūrininkų prospekte ir Bangų bei Joniškės gatvėse AB „Klaipėdos vanduo” yra pasirašiusi su bendrove KRS.

Malūno parke nuo pavasario dirba ir kiti statybininkai, tarp jiems numatytų darbų – ir tvenkinio prieigų sutvarkymas.

Klaipėdos savivaldybė 1,2 mln. eurų vertės sutartį dėl Malūno parko sutvarkymo pirmojo etapo darbų šiemet vasarį pasirašė su bendrove „Tilta“. Sutartyje numatyta, jog darbų trukmė yra 14 mėnesių su galimybe sutartį pratęsti dar 4 mėnesiams.

Pirmajame Malūno parko sutvarkymo darbų etape numatyta įrengti pontoninį pėsčiųjų tiltą per tvenkinį, du priėjimo prie tvenkinio lieptelius, dvi aikšteles, kurių viena bus vaikų žaidimų, o kita – poilsio. Vaikų žaidimų aikštelė bus skirta 2-6 metų vaikams, o poilsio aikštelėje turi būti įrengta infrastruktūra gana netradiciniams užsiėmimams – laipiojimo kalnelis, vandens ir smėlio žaidimo sistema.

Pirmuoju etapu taip pat bus sutvarkyti inžineriniai tinklai, vandens, nuotekų, elektros tinklai, įrengiama mažoji architektūra – suoliukai, šiukšliadėžės, stendai, rodyklės.

Šiuo etapu taip pat numatoma sutvarkyti didžiąją dalį pėsčiųjų ir dviračių takų, o želdinius paliesti tik minimaliai, pavyzdžiui, sutvarkyti tvenkinio pakrantes.

Atnaujinant Malūno parką bus išnaudotas esamą takų tinklas, sutvarkant ir išryškinant svarbiausius takus, jais apjuosiant tvenkinį, tiesiant trūkstamas jungtis. Prie pagrindinio tako, kuris driekiasi aplink visą tvenkinį, numatoma įrengti stendus, pristatančius parko istoriją, čia buvusius dvarus, malūną.

Pirmasis etapas yra maždaug pusė visų Malūno parke numatytų darbų. Jis turi būti baigtas iki kitų metų vasaros.

Antrajame Malūno parko sutvarkymo etape jau turėtų būti sutvarkyti ir likę pėsčiųjų bei dviračių takai, įrengti dar du pontoniniai liepteliai prie vandens, dar viena vaikų žaidimų bei poilsio aikštelė.

Bendras Malūno parko plotas yra daugiau nei 15 hektarų.

14 Comments

  1. Klaipėdietė

    Grynas „tarybinis vadovavimas -pradėta i nebaigta,pradėta i numesta”…Visa Klaipėda „apkandžiota”,kaip neskanus gabalas – apgriauta iš visų pusių ir palikta.Kas per projektai,kurie ne žmogui,o biesas žino kam?!Pažiūrėkit į „Ąžuolyno parką”,į „Trynyčių parką”- baisu ir gėda.Takeliai,kurie buvo visą gyvenimą,panaikinti.Čia smulkmė ,apeisit dvigubai ilgesniu keliu ir tai,jei pasiseks ,neaptaškytas ir pasšvariais batais.Gėda.Baisu.Šlykštu.

    Reply
    • Klp

      Viskas gerai su Ąžuolų giraitė. Kaip tik gerai, kad su daryta galimybė ramiai apeitu ratu. Jei jau labai reikia eiti tiesiai, yra pridaryta pilna takų kampams kirsti. Ir apie kokius sustojusius darbus kalbi? Taikos pr. alėja netrukus bus baigta, kaip ir Rumpiškės 1 kvartalas. Kitur darbai irgi sparčiai juda.

  2. matome konservatorių valdžios Klaipėdoje

    darbus ir elgesį, kitaip sakant tik chaoso sėjimą, projektų nebuvimą bei atliekamų darbų šnipštą…

    Reply
  3. Magyla

    O kuriam galui, ponai galvažudžiai, nupjovėt puikų gluosnį tvenkinio vakariniame krante? Žmonėms jis jokio pavojaus nekėlė, nes sviro į vandens pusę. Vien džiaugsmą teikė, kiek nuotraukų prie jo padaryta! Amžiną atilsį tau, gluosneli, ir tenudžiūva rankos ir dar kai kas tave nugalabijusiems!

    Reply
  4. sakiau

    kai konservatoriai atėjo į Klaipėdos valdžią bus blogai. Tik politikuoja tik kontroliuoja, bet miestas eina dugnan.

    Reply
    • Konservatorius

      Kas tokioms padugnėms, kaip tu, gali eiti dugnan? Niekada nebuvot nuo jo pakilę.

    • Konservatoriui

      kur konservatorius, ten patyčios ir užgauliojimai liejasi laisvai..

  5. Anonimas

    Pirmiausiai ačiū A,.K už operatyvumą…
    Kada Kl. savivaldybės administracija pareikalaus atsakomybės iš Aplinkos apsaugos sk. vedėjos Javaitienės, taip,pat p. Šakalienės?
    Gal te baigs meras ir admistratorius JUOKAUTI- ” kas dieną-po naujieną ” (BEVEIK) apie mūsų gyvenamosios aplinkos teršimą.
    Šiandie lankėmės prie Trinyčių tvenkinio. Atrodo kad po karo – vyksta milžiniški darbai.Sujaukta visi keliukai,atrodo nėra jokios darbų sistemos. Savivaldybė neskelbia viešai kad jie vykdo aplinkos tvarkymą.O iš ES sanglaudos fondo finansuojami Paviršinių nuotekų projektas – net 6 stendai. Aiškiai parašyta Atsakingas UAB „Kl. vanduo” t.y. savivaldybė. GAILA bet neskelbiama kad dėl jų „kokybiškai” vykdomų darbų, tvenkinio vanduo kažkur dingo. O kur žuvims dėtis, gulbės, antelės dar randa pasmirdusį nuo šiukšlių tvenkinio vandenį…

    Reply
    • Trinyčius

      Akivaizdu, kad tamstai problemos su teksto suvokimu. Kur parašyta, kad vanduo „dingo”? Nuseko 1,5-2 metrais, o ne dingo, maušpeli tu.

  6. Moteris su spuogu ant kaktos

    Tai kas siukles turi surinkti TILTA ar KLAIPEDOS VANDUO? nesupratau…
    Žinokit gyvenu šalia net šiandien eisiu pažiūrėti ar šiuksles renka ir viską fiksuosiu ir perduosiu savivaldybei

    Reply
  7. Kur savivaldybė prikišo nagus - visur naikini.as ir žala

    O kas bus kai įšorini uosta statys?Paleis jūros vandeni gyventojams į namus

    Reply
    • Anonimas

      Savivaldybė uostą statūs???

  8. Zydra

    Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė, jog incidentas, dėl kurio Malūno tvenkinyje nuseko vanduo įvyko netyčia. Kas čia ?Gal klaidas ištaisykite prieš platindami…

    Reply
  9. klp

    Rangovai pataupė ant laikinos užtvankos, reikia žiūrėti, kad ant pastovios užtvankos nepataupytų…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This