Metų pareigūnės aistra – futbolas

Veidai

Beveik pora metų Klaipėdos miesto policijos komisariate tarnaujanti Lijana Gedminaitė sako, kad  „Metų pareigūnės“ apdovanojimas buvo labai netikėtas – džiaugėsi vien galimybe dalyvauti Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje vykusiame Policijos dienos minėjime, nes dėl COVID-19 pandemijos žmonių skaičius renginiuose yra ribojamas ir visi norintys dalyvauti negali.

L. Gedminaitė ir Klaipėdos apskrities VPK viršininkas A. Motuzas. Policijos nuot.

„ O kai skelbiant apdovanotuosius išgirdau savo pavardę – net kojas pakirto! Man tai didžiulis įvertinimas ir postūmis stengtis dar labiau. Čia kaip sporte – kam bėgti į aikštelę, jei nesieki laimėti“, – pranešime žiniasklaidai sako L. Gedminaitė.

Apie aikštelę Lijana kalba ne šiaip sau – pareigūnės aistra yra futbolas, kurį žaisti, sako, pradėjusi nuo septynerių. Po kurio laiko, „kiemo lygoje“ įnirtingai su berniukais kamuolį spardančią mergaitę pastebėjo futbolo mokyklos treneris ir pakvietė treniruotis, žaisti Klaipėdos miesto komandoje. Išbandė Lijana ir kitas sporto šakas – šuolius į tolį, aukštį ir su kartimi lengvojoje atletikoje, paauglystėje – krepšinį, tačiau, kaip pati sako – širdis visada  linko futbolo link.

Pastaruosius penkerius metus mergina žaidžia moterų komandoje „Gargždų banga“, kuri pernai aukščiausioje moterų futbolo lygoje užėmė 3 vietą, šiemet – liko ketvirta. Teko žaisti ir Lietuvos moterų futbolo rinktinėje. Šiemet vėl buvo kviečiama tapti nacionalinės rinktinės nare, tačiau kvietimą gavo per vėlai – treniruočių nebepavyko suderinti su darbu policijoje.  Futbolą Lijana žaidžia ir Klaipėdos policijos komandoje, kurioje yra vienintelė mergina.

„Kodėl taip patinka futbolas – sunku paaiškinti. Gal norisi paneigti mitą, kad tai tik vyrams tinkamas sportas. Žaidimas gana grubus, agresijos netrūksta, tačiau tokių emocijų, kurios užplūsta įmušus įvartį, nepatiriu niekur kitur,“ – sako Lijana.

Beje, tarp futbolo ir darbo policijoje jauna pareigūnė įžvelgia daug panašumų.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Futbolas – komandinis žaidimas, žaidėjai vienas už kitą stoja mūru. Policijoje taip pat niekada nebūni vienas – patruliuoji poroje ir žinai, kad, patekus į sudėtingą, ar pavojingą situaciją, padėti visada atskubės kolegos, dirbantys kituose ekipažuose“, – sako L. Gedminaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametis sužalojo policininką

Šeštadienio vakarą, apie 19.15 val., Klaipėdoje, Kauno gatvėje, policijos pareigūnams laipinant iš tarnybinio automobilio laikinojo sulaikymo kameros neblaivų (0,58 prom.) ...
2023-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This