Po studentų organizuotos šventės jos dalyviams nustatytas koronavirusas

Koronavirusas

Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas kreipiasi į akademinę bendruomenę ragindamas būti atsakingiems ir susilaikyti nuo dalyvavimo susibūrimuose bei šventėse, taip mažinant koronaviruso plitimo riziką. Dėl tarptautinės mobilumo programos ERASMUS studentų surengto vakarėlio universiteto darbuotojams jau tenka organizuoti pagalbą Covid-19 užsikrėtusiems jo dalyviams.

Paaiškėjo, jog įvairiose uostamiesčio aukštosiose mokyklose studijuojantys užsienio šalių jaunuoliai mieste drauge organizavo Helovino šventę. (Organizuoti tokį renginį Klaipėdos universitete buvo atsisakyta dėl galiojančių prevencinių ribojimų). Po vakarėlio mieste daliai dalyvių ir pasireiškė koronaviruso simptomai –  karščiavimas, skonio ar kvapo praradimas. Apie tai Klaipėdos universiteto tarptautinės mobilumo programos koordinatorė buvo informuota savaitgalį. Atlikus testus, COVID-19 virusas patvirtintas dešimčiai Klaipėdos universitete studijuojančių ERASMUS mobilumo programos dalyvių.

Visi jie izoliuoti specialiai tam paruoštose patalpose, stebima jų sveikatos būklė, tiriama, su kuo jie kontaktavo iki pajuntant susirgimo simptomus. Kontaktų universitete infekuotieji neturėjo.

KU vadovai teigia, jog šis atvejis tik dar kartą parodo, kaip svarbu pandemijos sąlygomis laikytis epidemiologų rekomendacijų ir vengti gausesnių susibūrimų bei švenčių, kuriose didėja viruso plitimo grėsmės.

„Blogėjant Lietuvos epidemiologiniams rodikliams, Klaipėdos universitete ėmėmės visų riziką mažinimo priemonių: suplanuoti renginiai nukelti vėlesniam laikui, paskaitos, kurios gali būti skaitomos nuotoliniu būdu, vyksta virtualioje aplinkoje, dėstytojai ir studentai, atliekantys laboratorinius darbus, įspėti atidžiai laikytis saugumo reikalavimų, apribotas interesantų patekimas į Universiteto padalinius. Tikimės bendruomenės supratingumo ir atsakomybės saugant save ir kitus“,- sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This