„Eglė žalčių karalienė“ pasipuošė dviem „Auksiniais scenos kryžiais“

Kultūra

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklis „Eglė žalčių karalienė“ ketvirtadienio vakarą pelnė du „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimus: 2019-ųjų geriausiu choreografu tapo Martynas Rimeikis, o pagrindinio vaidmens atlikėja Julija Stankevičiūtė apdovanota kaip geriausia praėjusių metų šokėja.

Šokio spektaklio „Eglė žalčių karalienė“ choreografas Martynas Rimeikis, kaip geriausias 2019-ųjų choreografas, už baletus „Eglė žalčių karalienė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir „Dienos, minutės“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras) pelnė jau trečią savo karjeroje „Auksinį scenos kryžių“.

Martynas Rimeikis. Martyno Aleksos nuotr.

„Esu dėkingas teatrams, kad leidžia daryti tai, ką noriu. Noriu padėkoti žmonėms, su kuriais dirbu: scenografui Marijui Jacovskiui, šviesų dailininkui Levui Kleinui, kostiumų dailininkei Elvitai Brazdylytei, o labiausiai noriu padėkoti šokėjams. Atsiprašau, kad retai dėkoju ir retai sakau, kokie jūs man svarbūs“, – sakė M. Rimeikis.

Vilnietė balerina Julija Stankevičiūtė, kaip geriausia 2019-ųjų šokėja, apdovanota už du sukurtus vaidmenis – Eglę Eduardo Balsio balete „Eglė žalčių karalienė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir Moterį Marijos Paškevičiūtės balete „Dienos, minutės“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

Julija Stankevičiūtė. Martyno Aleksos nuotr.

„Esu labai laiminga, kad galiu šokti. Dėkinga visiems, kurie įkvepia ir padeda man augti: šeimai, kuri visada mane palaiko, išmintingiems pedagogams, kūrėjams, menui, gamtai ir pasauliui. Gražiausia dovana, kurią man suteikė likimas – galimybė sukurti Eglę, kurią pamilau visa širdimi ir labai branginu. Dėkoju M. Rimeikiui už galimybę ir pasitikėjimą“,- sakė J. Stankevičiūtė.

M. Rimeikis šiuo metu laikomas perspektyviausiu šokio kūrėju Lietuvoje, turinčiu išskirtinį talentą bei gilų, savitą braižą. Visame pasaulyje stebimas TV kanalas „Mezzo.tv“ neseniai pirmą kartą rodė Lietuvoje darytą spektaklio įrašą ir šiuo istoriniu spektakliu tapo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Martyno Rimeikio sukurtas baletas „Procesas“.

J. Stankevičiūtė pastaraisiais metais šoka pagrindinius vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose „Spragtukas“, „Snieguolė ir septyni nykštukai“, „Čipolinas“ ir kt. Šiemet šokėja buvo pripažinta LNOBT Metų soliste.

„Eglė žalčių karalienė“, kaip geriausias 2019 metų spektaklis, apdovanota ir „Padėkos kauke“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Samanta Pinaitytė: „Klaipėdoje menininkams tobula terpė kurti – nėra skubėjimo, milžiniškos konkurencijos"

Aktorė Samanta Pinaitytė Klaipėdos dramos teatre vos keleri metai. 2021 m. įsijungusi į šio teatro aktorių trupės gretas ji spėjo ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This