Skulptūrų parko sutvarkymas: vyksta pasiruošimas rangovo paieškoms

Miestas, Svarbu

Skulptūrų parko sutvarkymo projekto sprendinių įgyvendinimo priežiūros grupė penktadienį susitiko pirmą kartą, o Klaipėdos savivaldybė pradėjo ruoštis rangovo paieškoms.

Tokia dabar yra situacija dėl Skulptūrų parko sutvarkymo, kuris turi būti baigtas iki 2023 metų, kai Klaipėda minės prijungimo prie Lietuvos šimtmetį.

Apie 9 ha ploto Skulptūrų parką tikimasi sutvarkyti iki 2023 metų. Palmiros Mart nuotr.

Minėta priežiūros grupė sudaryta Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu. Ji sukurta, nes Skulptūrų parko sutvarkymo projektas visuomenėje sukėlė diskusijų audrą, be to, ši vieta yra itin jautri, nes dalis parko yra buvusios miesto kapinės. Priežiūros grupėje yra ne tik Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovų, bet ir politikų, istorikų, menininkų, projektuotojų.

Visi jie penktadienį susitiko Skulptūrų parke. „Išvaikščiojome visą parką, projektuotojai pasakojo, kas numatyta padaryti. Ši grupė administracijos direktoriui teiks rekomendacijas, kokių sprendinių galbūt reikėtų atsisakyti. Be to, ji prižiūrės, kad ir rangovai dirbtų kultūringai, kaip dera tokioje jautrioje aplinkoje“, – po susitikimo teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Daugiausia diskusijų visuomenėje sulaukė Skulptūrų parko sutvarkymo techninio projekto sprendinys pašalinti daugiau nei 500 medžių. Diskusijų kelia ir numatoma 18 vietų automobilių stovėjimo aikštelė prie M. Mažvydo alėjos, planuojama įrengti susitikimų terasa.

„Susitikimo metu dar labiau įsigilinome į projektą, bet ateityje klausimų dar kils labai daug“, – neslėpė A. Dobranskis.

Anot jo, šiuo metu Klaipėdos savivaldybė ruošia konkurso išrinkti Skulptūrų parką tvarkysiantį rangovą sąlygas. Ir jose bus numatyta, jog pasiūlymuose konkurso dalyviai turės įvardyti techninio projekto kiekvieno sprendinio konkrečią sumą. „Tada žinosime, kiek diskusiniai elementai kainuoja. Ir jei bus nuspręstą jų atsisakyti, tai sumažės ir bendra darbų kaina“, – pabrėžė A. Dobranskis.

Klaipėdos savivaldybė sutvarkyti Skulptūrų parką tikėjosi „Ateities ekonomikos DNR“ programos lėšomis, pateikė ir paraišką. Tačiau aiškėja, kad ši programa, kurioje esą nuo pandemijos nukentėjusiam ūkiui atsigauti buvo numatyti 6,3 mlrd. eurų, buvo tik muilo burbulas. „Nors ir kaip gaila, bet viltis gauti iš DNR programos lėšų jau bandome pamiršti, Teks ieškoti kitų finansavimo šaltinių“, – teigė A. Dobranskis.

Skaičiuojama, jog sutvarkyti Skulptūrų parką gali kainuoti apie 3,7 mln. eurų.

4 Comments

  1. FAKTAS!

    Ir vėl blogi darbai prasideda kai skelbiamas karanrinas! Toje naujai sukurtoj skulptūrų parko priežiūros grupėj gali rasti ko tik nori , tik ne bendruomenės atstovų, kuriuos privalėjote įtraukti įgrupės sudėtį! Juk visuomenėj ir kilo pasipriešinimas prieš masinius medžių kitimus! Tačiau Neniškis nusprendė kitaip, tiesiog visiškai ignoruoja bendruomenės atstovus kartu su visuomene, ……. ir vėl nebus viešinama, diskutuojama, derinama su Klaipėdiečiais! ….. Ne be reikalo Vilnius prikerpa finansavimus Klaipėdai, nes mato kiek svarbių projektų yra pastrigę, ir tai tik Savivaldybės klerkų deka!!!! Po savivaldybės reorganizacijos viskas tik dar labiau pablogėjo, ir jokios atsakomybės.Baisu

    Reply
  2. Grubliauskai privalai

    Atlikti gyventojų apklausa. Ar sutinka gyventojai be jų leidimo per karantina kad tu pasisavinsi 500 geru sveiku medžių?

    Reply
  3. Toi įvedi karantina

    Grubliauskas pradės su bendrika Arbora kirsti ir vogti nacionalini turta MEDŽIUS.Grubliauskas su Arbora išvogė iš klaipedečiu Rumpiškės kvartalo medžius. Ąžuolus Tauralaukije. Išvogė Danės skvero medžius. Išvogė Debreceno g. Ir kt

    Reply
  4. Se

    Pabodo funkcionierių (portfelių pilotų) komisijos, kuriomis prisidengiama tratinant miesto pinigus. Realiai tereikia pakeisti šalutinių takelių dangą ir kažkiek išretinti medžius (tikrai ne 500). Parką pažįstu puikiai, visi takeliai išvaikščioti.

    Darbus suorganizuočiau už +- 1 mln. , o už likusius sau dar ir namą pasistatyčiau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This