Didysis ledo ritulys sugrįžta į Klaipėdą

Sportas

Sekmadienį, 13.50 val., Klaipėdos „Akropolio“ ledo arenoje po daugiau nei metų pertraukos siaus didysis ledo ritulys. Jungtinė, beveik vien iš klaipėdiečių sudaryta „Energija Hockey – HC Klaipėda“ komanda priims Kauno „Baltų ainių“ komandą ir sieks pirmosios pergalės šių metų Lietuvos ledo ritulio čempionate.

Ledo ritulio rungtynės. Tito Pačausko nuotr.

Abi ekipos turnyrinėje lentelėj žengia greta ir yra čempionato autsaiderės, – rašoma pranešime žiniasklaidai. Kauniečiai po vienintelės pergalės sezone namų aikštelėje 5:1 prieš „Energija Hockey – HC Klaipėda“ turi 3 taškus ir yra ketvirti, klaipėdiečiai kol kas neiškovojo nė vieno taško ir yra paskutiniai, penkti.

Klaipėdiečiai sekmadienio kovai ruošis po ketvirtadienio vakaro pralaimėjimo 3:8 (2:2, 1:2, 0:4) Vilniuje vietos „Hockey Punks“ komandai, kuri turnyrinėje lentelėje žengia antra.

Užpraėjusiame sezone uostamiesčio ekipa šalyje rungtyniavo „Baltijos“ pavadinimu, šį rudenį didžiojo ledo ritulio ėmėsi sparčiai augantis ir beveik 200 aktyviai sportuojančių klubo narių skaičiuojantis HC „Klaipėda“ ledo ritulio klubas. Subūrę vyrų komandą klubas turėjo jungtis su Elektrėnų „Energija Hockey“ klubu ne iš gero gyvenimo – uostamiestis neturi tinkamos profesionaliam ledo rituliui aikštelės.

„Klaipėdoje verkiant reikia ledo arenos. Mes negalime žaisti namų rungtynių Klaipėdoje ir tinkamai atstovauti Klaipėdai todėl, kad vienintelio Klaipėdos ledo bortai neatitinka minimalių reikalavimų šalies čempionate. Jie nėra amortizuojantys ir žaisti arenoje galim tik tada, kai įkalbinam varžovus atvykti į Klaipėdą. Todėl prieš sezoną teko priimti sprendimą jungtis su kolegomis ir didžiąją dalį namų rungtynių žaisti Elektrėnuose“,- apie tai, kodėl Klaipėdos komanda bus retai matoma namų aikštelėje sakė klubo direktorė Natalija Alfiorova.

Beje, viešojoje erdvėje pasigirdo kalbų, kad tai ne Klaipėdos komanda, nes joje žaidžia vos keli klaipėdiečiai. Komandos paraiškoje iš 30 žaidėjų, 19 yra klaipėdiečiai, likę – Elektrėnų auklėtiniai. Ir kone kone visi vedantys klubo žaidėjai yra iš uostamiesčio. Neseniai klube vaikų treneriu pradėjęs dirbti Timūras Muginovas (30) atvyko iš Rusijos, kur anksčiau yra žaidęs šios šalies aukščiausioje jaunimo lygoje, buvo KHL klubo iš Čeliabinsko „Traktor“ sistemos narys. Timūras (2 įvarčiai), kartu su kitu puolėju klaipėdiečiu, įvairiose JAV jaunimo lygose nuo 2015 metų rungtyniavusiu, Denisu Kuzminovu (22) (1 įvartis + 1 perdavimas)  turi po 2 rezultatyvumo balus ir yra klubo lyderiai.

Dar du HC „Klaipėda“ klubo vaikų komandų treneriai – gynėjas Artiomas Suminas (35) ir vartininkas Maksimas Ponomarenka (24) yra pagrindiniai žaidėjai savo pozicijose. M.Ponomarenkai tenka išskirtinis krūvis vartuose, mat jis per 4 rungtynes jau patyrė 150 smūgių į savo vartus ir juos gina 90,67 procento efektyvumu.

Šalia patyrusių legionierių rikiuojasi jaunimo eilė, kurių gretose po vieną rezultatyvumo balą turi klaipėdiečiai puolėjas Anatolijus Sedura (17), gynėjai Olegas Peliušenokas (22) ir Ilja Kuznecovas (17).

Komandos sudėtyje yra į Kanadą išvykti negalintis, sutartį su vienu iš šios šalies klubų turintis Nojus Kudzevčius (17), kurio tėtis ir senelis gerai žinomi buriavimo pasaulyje. Klubo spalvas gina broliai dvyniai klaipėdiečiai Matas ir Arnas Palšauskai (19), į komandą palengva traukiamas Ugnius Šimbelis (15), sekantis tėčio pėdomis.

„Komanda būtų tikrai stipresnė ir pajėgesnė, jei Klaipėdoje būtų likę visi mūsų klubo vaikai.  Sparčiai populiarėjantis ledo ritulys Lietuvoje ir Klaipėdoje turi konkurencingą vaikų lygą, tačiau iš jos išaugę klaipėdiečiai neturi kur tobulėti ir išvyksta į kitas šalis mokytis ir žaisti ledo ritulį. Todėl mes su pavydu žiūrime į Kauną, kur vėliau nei Klaipėdoje pradėta planuoti arena netrukus bus baigta ir atvers, duris, Vilnius paskelbė konkursą arenos statybos leidimui, o mes ir toliau gyvename nežinioje“,- skėsčiodama rankomis sakė N.Alfiorova.

Nepaisant paskelbto karantino, ledo ritulio mačas Klaipėdoje sekmadienį įvyks. Ir jį bus galima stebėti „Akropolyje“, tik laikantis visų saugumo reikalavimų ir kitų privalomų nurodymų.

39 Comments

  1. Ilona HC

    Labai gaila ir apmaudu,kad ledo arena taip ir liko amzino įšalo žemėje….Dukra lanko ledo ritulį,turi tobulą pavyzdį-mūsų nuostabiają Klarą….Apmaudu,kad neturime savo ledo arenos,kur kur vaikai galetu tobuleti,priimti priešininkus. Manau Klaipėda galėtu pati turėti savo ledo ritulininkių komandą,o ne vykti i kitus miestus,kadangi mergaičių gretos dideja. Norisi matyti savo vaiką laimingą užsiiminant savo mėgstama veikla,o ne tikėtis,kad gal anūkams pasiseks. Brangieji,prašau,nebūkit stabdžiais,gyvenimas toks trumpas,leiskit mūsų vaikams įgyvendinti svajones!

    Reply
  2. Ernesta

    Taip! O kur Klaipėdos ledo arena??? Čia butinybė.

    Reply
  3. Ace

    Jos reikėjo jau pries 5 metsu, o darbar tiesiog būtina.

    Reply
  4. Artis

    Toks miestas didmiestis, uostas. O arenos neturi normalios ir dar sitiek metų.. Svyturio arenoje buvi varzybos, pilnos tribunos buvo. Zmonems reikia renginiu. Ateitu ziureti..

    Reply
  5. Julija ?

    Didmiestis, o arenos nėra, didžiulė gėda miestui ir merui dėl tuščių pažadų!!!

    Reply
  6. Ledo ritulio fanai

    Ledo arena mūsų mieste leistų išugdyti ne tik gabius žaidėjus, bet ir pritrauktų varžybų ir kitų renginių gausybę. Jaunimas Klaipėdoje intensyviai sportuoja, tačiau sudėtingomis sąlygomis. Turim vilties, kad arenos klausimas bus išspręstas ir Klaipėdoje galėsime stebėti aukšto lygio ledo ritulio varžybas ir ne tik!

    Reply
  7. Inga

    Tikrai būtų gerai turėti Klaipėdai ledo areną. Auganti karta turi garsinti mūsų miestą profesionaliais sportininkų vardais.

    Reply
  8. Mama

    Klaipedai butinai reike ledo arenos.

    Reply
  9. Merui

    matyt nelabai išeina atkatų schemos sugalvot, kaip praplaut ledo arenos bablo, tai todėl ir stringa visas procesas. Gaila tik vaikų ir būsimo potencialo nubyrėjimų. Norim būti stiprūs ir žinomi, tačiau vis randame valios nieko nedaryti. Ech, kokie valingi tie Klaipėdos valdininkai !!!

    Reply
  10. Hocky Mama

    Apmaudu, kad Klaipėdoje per keletą metų Ledo arena taip ir liko mirties taške. Per tą laiką Kaunas, Vilnius kiti miestai sugebėjo: suremontuoti, pastatyti, suprojektuoti naujas ledo arenas. Toks jausma, kad Klaipėdai nerūpi jaunimo užimtumas, jų ateitis. Labai liūdna, kad negali pasidžiaugti ir pasakyti, kad mūsų miestas Klaipėda rūpinasi savo sportininkais, jų ateitim… Vien pažadai…
    Kaip gražiai skambėtų KLAIPĖDOS LEDO ARENOJE sekmadienį vyks varžybos, o dabar. ..

    Reply
    • Klaipėdietė

      Klaipėda, ar tau rūpi jaunimo ateitis? Kokį jaunimą auginaname? Motyvuotą, aktyviai sportuojantį, siekiantį užsibrėžto tikslo ar šliaužiojantį prekybos centruose ir besivaikantį mados ir akcijų?

  11. Jekka

    Jeeee, gerai. tikiuos neatšauks dėl karantino! O jeigu būtų arena, tai išvis būtų TO BU LA!

    Reply
  12. Gėda pelėda

    Mažesni miestai statosi ledo arenas ir vargo nemato, o Klaipėdai gėda – dėl neveiksnumo, tuščių pažadų, dėl to, kad vaikai turi sportuoti prekybos centro arenoje, kur sąlygos toli gražu ne tokios, kokių reikia.

    Reply
  13. As

    Latvijoje kiekviename kaime yra savo ledo arena! O musu ledo ritulininkai sportuoja maisto prekiu parduotuveje! Geda!!!

    Reply
  14. L.R

    Vien pažadai apie arenos statyba ypač kai artėja rinkimai į savivaldybę. Ateina,gražiai dainas dainuoja. Pastatysime,padarysime, o paskui projektą giliai į stalčių įkiša. Kuo mes blogesni už kitus miestus? Ar pačiam merui negėda,kad Klaipėdos vaikus „parduotuviniais” vadina, nes treniruojasi parduotuvėje.

    Reply
  15. Mama

    Klajpeda, privalo turet ledo arena.!!!!!

    Reply
  16. Vera

    Klaipėda didelis ir gražus miestas. Ledo arena miestui būtina, kaip oras.

    Reply
  17. Miestietė

    Valdžiai turi būti gėda, kad iki šiol Klaipėda neturi LEDO ARENOS! Net maži miesteliai turi arenas ir jų vaikai gali sportuoti. O uostamiestis tik duoda pažadus į visas puses. GĖDA TOKIAI VALDŽIAI!

    Reply
    • Ledo manežas

      Lietuviai kantrus źmones , bet kantribe turi rybos! Man atrodo mes pradesime gatveje parašus rinkti už arenos statybos pradžia ir streiką pakeisime prie kažkieno durų gal tada atsiras noras subine pajudinti ir pradėti daryti o ne p…ti protą 10 metų. Mūsų valdininkai tik svetimą daržą nuolat kontroliuoja ir nurodimus siunčia ką ir kaip reikia daryti , bet palyginus su tą pačią Baltarusijos valdžia su kuria tik pats leviausias politikanas nespėjo paloti , mes atsilekame sporto kompleksų kiekiu ir specializacijos atžvilgiu kaip nuo Amerikos . Man gieda kad viskas sukasi tik valdininkū kišenėse ir pirmiausia jų interesai , sveika nacija jiems nereikalinga , reikalingi avinai kurie eis balsuoti už eilinius pažadukus ir muzikantus gastrolerius.

  18. Meruu

    Gerb.mere,

    Gal pagaliau prisiimsite atsakomybę ir pradėsite tęsėti pažadus?

    Reply
  19. Al.C

    Klaipedoj reikalinga nauja ledo arena.

    Reply
  20. Ieva

    Klaipėdoje tikrai reikalinga ledo arena, tad taip pat prisidedu prie klausiančiųjų, kada galima jos tikėtis?

    Reply
  21. MR.T

    Supuvo liberalu valdzia Klaipedoje, didele geda, ziurint i kitus miestus, Kaunas baigineja antros ledo arenos statybas, atrestauravo senaja ledo ritulio arena, Vilnius statys nauja ledo ritulio arena, turedamas jau viena arena, o Klaipeda neturi nei vienos arenos, bet kelintus metus maitina pazadais, turetu mirt is gedos pazadukas.

    Reply
  22. N.A.

    Kada bus ledo arena Klaipėdoje ?????

    Reply
  23. Asta

    Geda Klaipedos valdziai tiek metu tik pazadais maitina. O kiti miestai realius darbus daro tuo tarpu

    Reply
    • Rolandas

      MERE VYTAUTAI GRUBLIAUSKAI, KUR ŽADĖTA LEDO ARENA KLAIPĖDOJE???

  24. Kl.

    Meras padudavo prieš keletą metų ir tiek ?

    Reply
  25. Ledo rirulininko mama

    Kita karta geriau pagalvokit už ką balsuoti. Panašu, kad šiam merui ir savivaldos politikams labiau rūpi asmeninė gerove, nei miestas. Tas išvadas galima daryti remiantis ne tik ledo arenos likimu. Gėda!

    Reply
  26. Tėvas

    Statykit ledo areną!!!!

    Reply
  27. Geda merui

    Valdžiai turi buti geda uz tuščius pazadus! Kiek metu jau žada pastatyti arena? O vaikai turi treniruotis PC.

    Reply
  28. LR

    Ledo arena-tai ne tik ledo aikştė, tai visas kompleksas su rūbinėm, duşo kambariais, sporto salėmis. Sportudami Akropolyje vaikai neturi galimybės daryti apšilimo, tempimo pratymų, negali nusiprausti po treniruotės, rūbinės yra mažos… Čia tokios sąlygos yra vaikų sportui. Gėda.

    Reply
  29. Atvirai

    Palaikom mūsų trenerius ir visą komandą! Nepaisant to, kad neturime arenos, ledo ritulys gyvuoja! Mūsų vaikai juo gyvena. O miesto valdžiai gėda, nes pažadai lieka tik gražiais pažadais. O mero apsilankymas Akropolio ledo arenoje prieš porą metų buvo tik gražus pasirodymas. Gėda!

    Reply
  30. J. Č

    Mūsų uostamiestis privalo turėti LEDO ARENA, kitaip mes praradom šitą sporto šaka.

    Reply
  31. Klaipėdietė

    Mažesni miestai baigia pastatyti savo ledo areną, Kaunas, Vilius turės ne vieną. O Klaipėdos savivaldybė neįgali? Man gėda už mūsų miestą, o dar skaudžiau, kad mano sūnus turėjo išvykti iš gimtojo miesto, nes sąlygų treniruotis vis dar neturime….

    Reply
  32. Pritariu

    Pritariu, kad Klaipėdoje mes turim tureti ledo arena!!! Tiek stiprių trenerių dirba, tiek daug norinčių vaikų ateina į klubą, o treniruotis nėra kur:(

    Reply
    • mama

      Klaipeda privalo tureti ledo arena. Tiek padare musu ledo ritulio klubai , kad pritraukti tiek vaiku , o jus norit kad nebutu sita sportu saka?

  33. Ledo ritulininkas

    Tikrai visiems labai apmaudu, kad niekam nerūpi Klaipėdos vaikų ir suaugusiųjų ledo ritulio ateitis…o tikrai labai daug perspektyvių ledo ritulininkų būtų, jeigu tik turėtume savo ledo areną, bet deja, deja…gaila, bet nerūpi tai mūsų savivaldai :(…visi perspektyvesni būsimieji ledo ritulininkai ir vėl kels sparnus svetur…o Klaipėda vėl liks be lyderių….gerb. mere, kada pagaliau bus statoma ledo arena Klaipėdoje???????????????

    Reply
  34. Sirgalis

    Jau vaikai užaugo, kuriems meras žadėjo ledo arenos… kalbos apie areną lieka tik kalbomis! Tai jau kada ponai valdininkai dirbs Klaipėdos naudai? Kada atsiras ledo arena? Gėda.

    Reply
  35. Mama

    Didžiuojamės savo Klaipėdos klubu!!! Duokit galimybę žaisti ledo arenoj žaidėjams!!! Klaipėda gėda neturėti ledo arenos !!!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Teisininkas Jurijus Martinaitis: „Gyvenimo prasmė yra būti laimingam“

Klaipėdiečio Jurijaus Martinaičio pavyzdys parodo, kad siekti savo svajonių niekada nevėlu. Netgi rekomenduotina išbandyti kelias profesijas, skirtingas šalis, kad suprastum ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdietės ledo ritulininkės - šalies čempionės

Net ir neturėdamos visus reikalavimus atitinkančio „podiumo“, uostamiesčio ledo ritulio klubo HC „Klaipėda“ ir toliau sėkmingai diktuoja moterų ledo ritulio ...
2023-03-03
Skaityti daugiau

Sportas

Surengtas vaikų ledo ritulio turnyras Jurijui Merkutovui atminti

Klaipėdoje surengtas Jurijaus Merkutovo taurės vaikų ledo ritulio turnyras. Taip „Baltijos“ ledo ritulio klubas kasmet pagerbia ilgamečio Klaipėdos komandos lyderio, Lietuvos ...
2022-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This