Dangėje vėl skendo laivas

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Šeštadienio ryte, apie 8 val., Uosto dispečeriai per vaizdo stebėjimo kameras pastebėjo, kad pavojingai pasviro Dangėje greta Pilies uostelio stovintis laivas „Ole Wilassen“.

Krantinės, prie kurių stovi laivas, priklauso Klaipėdos savivaldybei, todėl operatyviai informuoti jos atstovai, laivo savininkas, apie incidentą pranešta Klaipėdos pilies uostelio kapitonui, aplinkosaugininkams, praneša Uosto direkcija.

Laivas buvo aptvertas bonų užtvaromis – anot Uosto direkcijos, teršalų pėdsakų nebuvo nematyti. Tačiau „Atvirai Klaipėdai” padarius nuotraukas su dronu apie 11 val. šalia laivo buvo matyti žalsvos dėmės.

Per incidentą žmonės nenukentėjo. Tas pats 1948 m. pastatytas Norvegijos laivas čia skendo ir prieš mėnesį.

„2-oji vadinamojo „Danės skenduolio” serija – visiškas savojo turto nepriežiūros ir aplaidumo pavyzdys. Neįtikina ir neguodžia bei nenuramina pažadai išplukdyti dokavimui, rezultatas – akivaizdus. Jau iš turimos patirties skubos tvarka ieškomi ir bus kviečiami avarijos likvidavimo specialistai, narai, reikiama technika – tai neišvengiami veiksmai ir jie bus atliekami nedelsiant. Tačiau kuomet privataus turto nepriežiūra kelia grėsmę viešajam saugumui, manau, kad be teisėsaugos institucijų vertinimo šioje situacijoje jau vargu bau adekvatūs sprendimai įmanomi. Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl kreipimosi į teisėsaugos institucijas, galimai į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo, nes privačių ūkio subjektų tarpusavio nesusikalbėjimas ir nesusitarimas tampa ta realia grėsme, kuriai privalome užkirsti kelią nedelsiant”, – taip šį incidentą savo „Facebook” paskyroje šeštadienio rytą įvertino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

3 Comments

  1. Ops

    Dudoriu lauk atgal i alubari pusti duda

    Reply
    • 2 ops

      Cia kuri stadija?

  2. Klaipėdietis

    Kada mūsų mieste baigsis Dangės upės -marių naikinimas? Visokio šlamšto -laiviukščių savivaldybė įsigyja ir leidžia kitiems tai daryti. Gėda ,kad jūrinis miestas gyvena stagnacijoje, kaip koks Kaliningradas. Ar meras skaito, girdi klaipėdiečius? Jo žodžiai ‘NELEISIU MIESTUI NUGRMIZTI į CHAOSĄ” -nepamiršti. Deja tai melas…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This