Populiariame Klaipėdos dviračių take – problemos dėl kioskų

Miestas, Svarbu

Į Šiauriniame rage esančią Senąją perkėlą važiuojantys dviratininkai prašo iš jų tako pašalinti kliūtis – greta stovinčius prekeivių kioskus. Jie dviratininkams taip kliudo, jog net samprotauta, kad reikėtų dviračių ir pėsčiųjų takus šioje Dangės pakrantėje sukeisti vietomis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šią problemą į dienos šviesą iškėlė Lietuvos dviratininkų bendrijos tarybos narys Saulius Ružinskas, o ją nagrinėjo Saugaus eismo komisija.

Anot S. Ružinsko, dviračių takas nuo Pilies gatvės iki Senosios perkėlos patenka į visas europines trasas.

„Ką tik gavau duomenis iš „Smiltynės perkėlos“, jog šiemet per penkis mėnesius keltais į Smiltynę perkelta 250 tūkst. dviratininkų. Vadinasi, pusė jų važiavo tuo dviračių taku į Senąją perkėlą. Tai reiškia, kad šiuo taku per dieną pravažiuoja 1600 dviratininkų“, – dviračių tako reikšmę nupasakojo S. Ružinskas.

Anot jo, šis dviračių takas yra pakankamai platus, tačiau problema ta, jog prekybos kioskai yra per arti jo, todėl kioskų klientai yra priversti stovėti ant dviračių tako ir trukdo dviratininkams. Kita problema – kliūtys dviratininkams, kurios atsiranda todėl, jog per dviračių taką permesti kioskų elektros kabeliai.

„Kai kurie kioskų langai, kai yra atidaryti, būna tokiame lygyje, kokiame yra dviratininko galva. Tad skaudžių nelaimių tikrai galime sulaukti“, – tvirtino S. Ružinskas.

Eismo saugumo komisijoje Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, jog su kioskų savininkais bus bandoma susitarti, kad šie savo statinius patraukti 2-3 metrais toliau nuo dviračių tako.

„Dėl kitos problemos – nežinau, ar galime įpareigoti prekybininkus pakišti laidus po trinkelėmis. Taip pat buvo svarstoma, jog gal vertėtų sukeisti vietomis dviračių ir pėsčiųjų srautą, kad dviratininkai būtų arčiau Danės upės, tada jiems kioskai nebetrukdytų, bet nežinau, ar šitas variantas yra priimtinas“, – kalbėjo A. Dobranskis.

S. Ružinskas tvirtino, jog sukeisti srautų vietomis tikrai nereikėtų, nes žmonių įpročiai, kur ir kaip vaikščioti, jau yra susiformavę, be to, eiti palei Dangę yra maloniau, gražiau.

„Jei sukeisime vietomis, tuomet kils daugybė konfliktų tarp dviratininkų ir pėsčiųjų, nes bus nemažai pasiklydusių ne savo take“, teigė S. Ružinskas.

Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis konstatavo, jog su kioskų savininkais tikrai bus pasikalbėta, kad jie pasitrauktų.

„Bandysime tartis, kad elektros įvadai būtų po žeme. Juk pasirašome sutartis, tad jose galime nusimatyti tokią sąlygą“, – svarstė G. Neniškis.

2 Comments

  1. Se

    Tiesą sakant, kioskų toje vietoje apskritai neturėtų būti. Patraukimas 2m nieko nespręs. Begalviai valdininkai.

    Reply
  2. dviratininkas

    Savavališkai užstatė taką be projekto be supratimo nekompetetingi darbuotojai bandys tartis aišku kad nepavyks nes atrodo neįgalūs

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This