Beethovenas prie Baltijos – virtualiai

Kultūra

Šiemet minimos Ludwigo van Beethoven 250-osios gimimo metinės bei Baltijos valstybių atkūrimo 30-mečiai įkvėpė menininkus sukurti programą „Beethovenas prie Baltijos“ ir šalia klasikinės muzikos genijaus įtraukti žymių kompozitorių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos kūrinius.

Juos šį trečiadienį Klaipėdoje pristatys smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas ir pianistė Simona Zajančauskaitė.

Į programą šalia Beethoveno fortepijoninio trio D-dur (beje, turinčio intriguojančią paantraštę „Vaiduoklis“) jie įtraukė Baltijos šalių autorių Pēterio Vasko, Arvo Pärto ir Anatolijaus Šenderovo kūrybą – tarsi muzikinę refleksiją.

D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniakas anksčiau grojo Klaipėdos kameriniame orkestre, o šiuo metu dirba Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje: Glebas griežia Čiurlionio kvartete, o Dalia neseniai pradėjo eiti Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertmeisterio pareigas. Ji yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, koncertuoja daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežia solo su simfoniniais ir kameriniais orkestrais. G. Pyšniakas groja garsiausiose pasaulio salėse, pasirodo solo su įvairiausiais orkestrais.

S. Zajančauskaitė aktyviai koncertuoja kaip solistė ir įvairių kamerinių ansamblių sudėtyje. Ji yra pasirodžiusi Rusijoje, Estijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Šveicarijoje ir Austrijoje. Simona inicijavo keletą tarptautinių kamerinės muzikos projektų.

Lapkričio 11 dieną, trečiadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje be publikos vyksiantis koncertas „Beethovenas prie Baltijos“ bus gyvai transliuojamas Klaipėdos koncertų salės Facebook platformoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Legendas“ pristatys Kintuose

Dviguba vinilo plokštele „Legendos“ žinomi muzikantai – violončelininkas Glebas Pyšniakas ir pianistas Rokas Zubovas įamžino pastaraisiais metais anapilin iškeliavusių, ryškų ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

Regionas

Kintų muzikos festivalyje – kvarteto debiutas ir Baltijos šalių kompozitorių premjeros

Tradicinis Kintų muzikos festivalis toliau pristato įdomius tarptautinius projektus. Rugpjūčio 5-ąją Kintų Didžiojoje bažnyčioje, koncerte „Nauji Baltijos skambesiai“, pirmąsyk drauge ...
2023-08-02
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje koncertuos Danijos įžymybės

Kintų muzikos festivalis keliasi į kitą Kuršių marių pusę ir liepos 29-ąją, šeštadienį, Nidoje, Thomo Manno kultūros centre, kviečia išgirsti ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This