Dėl du kartus Dangės upėje skendusio laivo – galutinis verdiktas

Svarbu, Uostas ir jūra

Jau antrą kartą Dangės upėje skendęs laivas „Ole Wilassen“ iš jos turi būti pašalintas, o kitų prišvartuotų laivų būklė profilaktiškai patikrinta ir įvertinta, kad tokie incidentai nepasikartotų.

Taip konstatuota pirmadienį vykusiame pasitarime dėl laivų švartavimo Dangės upėje. Toks pasitarimas surengtas, nes sekmadienį upėje paskendo 1948 metais statytas laivas „Ole Wilassen“. Jis skendo ir prieš mėnesį.

Laivas „Ole Wilassen” sekmadienį skendo jau antrą kartą per pastarąjį mėnesį. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Nusprendėme, kad tokiems plaukiojantiems objektams Danės upėje yra ne vieta, kad tokių objektų upėje neturi būti, kad turime dėti visas pastangas, jog jų nebūtų. Pirminė užduotis yra iš laivo išpumpuoti vandenį ir jį pakelti nuo dugno, o paskui jau įgyvendinti tolimesnius planus“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis pabrėžė, jog savo laivu privalo pasirūpinti jo savininkas.

„Tikiuosi, kad savininkai kategorišką miesto poziciją išgirs ir supras, o jei ne, tai padėsime jiems suprasti. Pirmas uždavinys yra laivą pakelti nuo dugno, kad jis taptų plaukiojančiu. Kita vertus, praėjusį kartą, kai jis skendo, savininkai laivu pasirūpino – išpumpavo vandenį, užlopė skyles, tad laivas vėl buvo prišvartuotas. Ir jis atrodė visai neprastai, bet pasirodo, tai buvo laikina. Trečio karto tikrai niekas nesiruošia laukti. Laivas iš Danės upės turi būti išgabentas, tik tai sudėtinga padaryti, daug sudėtingiau nei „Meridianą“ ištempti“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis tvirtino, jog šią savaitę dar vyks išplėstinis pasitarimas su Lietuvos transporto saugos administracija, perėmusia Saugios laivybos administracijos funkcijas, Uosto kapitono tarnyba, Danės krantinių valdytojais.

„Aptarsime konkrečią situaciją ir tuo pat metu sutarsime dėl tam tikro konsiliumo, kad būtų atlikta analizė tų laivų, kurie šiandien yra Danės upėje. Žiūrint logiškai, atrodo, kad tie, kurie atplaukia, turi turėti techninę būklę lydinčius dokumentus. Bet pasirodo, kad ne visais atvejais turi. Aišku tik tai, kad plaukiojančių objektų Danės upėje neturi būti, kad jie nekeltų pavojaus laivybai, jau nekalbant apie ekologinę grėsmę“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

3 Comments

  1. Ops

    Tai nesupratau kieno lešomis bus iškeltas ir isperdolintas tas laužas

    Reply
  2. SS

    Saugios laivybos administracija dar egzistuoja????gal LTSA???

    Reply
    • akadministratorius

      Ačiū, kad pastebėjote. Pataisėme.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This