Kas Klaipėdoje sulaukė daugiausiai paramos?

Miestas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pirmadienį pranešė, kad pradeda pervesti gyventojų paramos gavėjams, meno kūrėjams, profesinėms sąjungoms ir profesinių sąjungų susivienijimams bei politinėms partijoms skirtą paramą.

Iš viso nuo 2019 m. sumokėtų mokesčių 470 tūkst. gyventojų paramai skyrė 20,1 mln. eurų. Didžiausia paramos dalis skirta organizacijoms ir paramos gavėjams – 470 tūkst. gyventojų jiems skyrė 18,5 mln. eurų. Politinės partijos sulauks 1,1 mln. paramos, profsąjungos ir jų susivienijimai – 547 tūkst. eurų.

Taip atrododaugiausiai paramos Klaipėdoje sulaukusių įstaigų sąrašas. Su visu galima susipažinti čia.

VMI atkreipia dėmesį, jog šie rodikliai nėra galutiniai, nes ne visi paramos gavėjai yra pateikę Paramos gavimo ir panaudojimo metines ataskaitas. Tokios organizacijos, besinaudojančios „Mano VMI” jau pirmadienį turėtų sulaukti pranešimų apie nepateiktas ataskaitas, kitus informacija pasieks e. paštu ar skambučiu. Parama bus pervedama tik tada, kai bus pateiktos minėtas ataskaitas. Šiuo metu tokių paramos gavėjų yra 1,5 tūkst.

12 tūkst. gyventojų teiktų prašymų dar nėra patvirtinti, nes juos teikusių asmenų pajamų deklaracijose yra trūkumų, apie kuriuos jie buvo informuoti VMI pranešimu. Pašalinus trūkumus, deklaracijos bus pripažintos kaip teisingos ir prašymuose nurodyti paramos gavėjai sulauks skirtos paramos.

„Gyventojai ir šiais metais aktyviai naudojosi VMI Elektronine deklaravimo sistema (EDS) pateikdami prašymus skirti paramą. Iš viso 2020 m. e. būdu paramą skyrė 88 proc. mokesčių mokėtojų, o tai yra 12 proc. daugiau nei 2019 m. ir net 18 proc. daugiau nei 2018 m. Perėjimas prie elektroninių paslaugų paramos skyrimo procese – svarbus, kovojant su neteisėtu asmens duomenų naudojimu“, – teigia VMI Mokestinių prievolių departamento vyresnioji patarėja Inga Gedminienė pridurdama, jog nuo 2022 m. prašymus dėl paramos skyrimo gyventojai galės pateikti tik elektroniniu būdu per EDS sistemą.

Pastebima ir tai, jog vis rečiau sulaukiama pranešimų apie galimai suklastotus paramos skyrimo dokumentus. 2020 m. tokių atvejų užfiksuota 45, 2019 m. – 59, o 2018 m. – 167.

Šiais metais per 25,3 tūkst. pateiktų prašymų liks neįvykdyti – 15,5 tūkst. juos teikusių žmonių nepateikė laiku (iki liepos 1 d.) metines pajamų deklaracijas, o 9,8 tūkst. gyventojų paramos prašyme nurodė neturinčius teisės gauti paramą juridinius asmenis.

Primenama, jog 2020 m. taikytos naujos paramos procentinės dalys. Paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. GPM , politinėms partijoms – iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 proc.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pajamas dar turi deklaruoti 190 tūkst. smulkiųjų verslininkų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik pusė gyventojų, praėjusiais metais vykdžiusių individualią veiklą (IDV), jau pateikė savo pajamų mokesčio ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

Daugiau įmonių galės naudotis VMI kuratorių pagalba

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo šiol jos kuratorius turės didesnis klientų skaičius. Papildoma mokesčių specialistų pagalba bus teikiama ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Neo Group” paguldė ant menčių Mokesčių inspekciją

2022-ųjų vasarį Europos patentų organizacijos patentą sukurtai cheminio antrinės PET pakuotės perdirbimo technologijai gavusiai Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančiai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This