Konfliktas „Žaliakalnio” gimnazijoje: draudikai palaiko statybininkus

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybei, nutraukusiai sutartį dėl „Žaliakalnio” gimnazijos remonto, bent jau kol kas nepavyko gauti išmokos iš draudikų pagal laidavimo sutartį, kurią buvo sudaręs rangovas UAB „Išskirtinio būsto statyba“.

Savivaldybės vertinimu, iki sutarties nutraukimo buvo atlikta 56 proc. darbų.

„Atviros Klaipėdos” jau ne kartą parašyta šios gimnazijos istorija virto teismais – beveik 1,2 mln. eurų vertės rangos sutartį savivaldybė nutraukė, nes esą smarkiai vėlavo darbai, o ir padaryti esą kėlė įtarimų dėl blogos kokybės. Savivaldybės vertinimu, iki sutarties nutraukimo buvo atlikta 56 proc. darbų.

Su tokiomis pretenzijomis nesutikusi bendrovė kreipėsi į teismą, kad šis pripažintų, jog sutartis nutraukta neteisėtai.

Savivaldybė savo ruožtu kreipėsi į AB „Lietuvos draudimas“, su kuria „Išskirtinio būsto statyba“ buvo sudariusi laidavimo draudimo sutartį, kad draudikai susiklosčius tokiai situacijai išmokėtų daugiau nei 56 tūkst. eurų.

Tačiau savo atsakyme savivaldybei „Lietuvos draudimas“ tvirtina, kad žalos administravimo metu surinktą informaciją ir dokumentai rodo, kad ji netinkamai vykdė rangos sutartyje numatytus įsipareigojimus ir įmonė nesutinka su reikalavimu išmokėti laidavimo sumą.

„Draudėjas („Išskirtinio būsto statyba“ – M. V.) atliko darbus laikantis visų teisės aktų bei pateikto projekto reikalavimų. Draudėjas nuolat informuodavo Naudos gavėją (Savivaldybę – M. V.) apie padėtį objekte bei apie atsiradusias nenumatytas aplinkybes, o būtent apie poreikį atlikti papildomus darbus bei būtinybę inicijuoti Sutarties kainos keitimo procedūras. Tačiau Naudos gavėjas vengė spręsti papildomų darbų atlikimo ir apmokėjimo klausimus. Draudėjas paaiškino, jog neatlieka tik tų darbų, kuriuos būtina atlikti patikslinus projektą, kurio pats Naudos gavėjas netikslina. Statinio dalinės ekspertizės akte Nr. 20-15E yra nurodyta, jog būtina tikslinti projektą, kad būtų tenkinami esminiai statinio reikalavimai. Taigi, paties Naudos gavėjo veiksmai sąlygojo situaciją, jog ne visus darbus Rangovas gali atlikti”, – rašom draudikų atsakyme savivaldybei.

Anot draudikų, tam, kad būtų galima išmokėti laidavimo išmoką, reikia teismo sprendimo byloje dėl sutarties nutraukimo teisėtumo.

Likusius darbus gimnazijoje turėtų užbaigti UAB „Klaipėdos apdaila”, su kuria savivaldybė pasirašė atitinkamą sutartį.

4 Comments

  1. Nu ir nu

    Antras komentaras, tai IBStatybos direktoriaus mintys, ha-ha-ha….

    Reply
  2. Klaipėdietė

    Ar aš teisingai suprantu,kad tai ir yra tos grindys,kurių nenorėjo tvarkyti savivaldybė,pagal tos pačios savivaldybės užsakytas dalinės ekspertizės išvadas,kurios ne tik,kad patvirtino,jog reikia tvarkyti grindis,bet net nurodė kaip turi būti atlikti darbai (turbūt čia tos grindys kur matome straipsnio foto),kad statinys atitiktų esminius statinio reikalavimus? Bet savivaldybė tai gerulė,pati nesugeba priimti sprendimų,dėl ko rangovas negali atlikti darbų,nebežinodama kaip išsisukti iš situacijos savivaldybė vienašališkai nutraukia sutartį ir dar kaltina rangovą,kad „smarkiai vėlavo atlikti darbus” nu geruliai,nieko nepridursi! Šaunuolis rangovas,kad nepasidavė ir belieka tikėtis,kad su nauju rangovu nebus irgi nutraukta sutartis.

    Reply
    • Klaipėdos giventoja

      Rangovas dar uzmokes ez padarita zala.

  3. Neabejinga liudininkė

    O kur foto iš Klaipėdos „Žaliakalnio” gimnazijos 1 aukšto valgyklos,1-2 aukšto mokomųjų kabinetų??? Ir bus įdomų ką tada sakys DRAUDIKAI ir neabejingi šiai problemai skaitytojai. Nusibodo skaityti šias melagystės ATVIROJE KLAIPĖDOJE, kad kiekviename straipsnyje tendencingai pateikiami vienašališki IBStatybos samprotavimai. Greitai atsiusime foto ir prašome jos paviešinti, tada bus tikrovė kaip dirbo buvęs RANGOVAS ir ką sugebėjo padaryti su įstaigą nuo 2019-06-01 iki 2020-10-01. kur turėjo atlikti tik paprastą remontą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Regionas

„Lietuvos draudimas“ dėl liūties Vakarų Lietuvoje jau rezervavo beveik 90 tūkst. eurų nuostoliams padengti

Praėjusią savaitę Vakarų Lietuvoje kiek daugiau nei per parą iškrito viso lapkričio mėnesio kritulių norma, buvo užtvindytos gatvės ir kiemai. ...
2023-11-13
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Audra žalos pridarė ne tik Vakarų regionui

„Lietuvos draudimo” ekspertai skaičiuoja, kad po savaitgalio išlikę audringi orai pirmadienį  gyventojų ir verslo įmonių turtui sukėlė dar daugiau žalos. ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This