Nauja „RETAL Baltic Films“ laboratorija padės kurti tvaresnes pakuotes

Verslas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti maistinės APET plėvelės ir butelių kamštelių gamintoja UAB „RETAL Baltic Films“
užbaigė 1 mln. EUR vertės investicijų į laboratorijos plėtrą projektą. Jo metu buvo atnaujinta laboratorija.

Anot pranešimo spaudai, ši laboratorija bendrovei leis imituoti savo klientų gėrimų bei maisto produktų pakavimo procesą naudojant įmonės gaminamus pakuotės elementus bei šitaip greičiau tirti ir rinkai pasiūlyti tvaresnes pakuotės naujoves.

Atnaujintoje laboratorijoje šiuo metu nuolat dirba 5 tyrėjai, ja naudojasi ir dar 5 kompanijos kokybės skyriaus specialistai.

„RETAL Baltic Films“ nuo 2016 m. Klaipėdoje jau vystė mokslinius tyrimus bei produkcijos testavimo projektus, o per šį laiką bendrovės laboratorija įgijo vieno didžiausių pasaulio gėrimų gamintojų sertifikatą.

„RETAL Baltic Films“ ligšioliniai mokslinių tyrimų pajėgumai bendrovei sėkmingai leido vystyti pritvirtinamų kamštelių (angl. tethered caps) tyrimus, kūrimą ir testavimą, šitaip prisidedant prie didesnio kiekio pakuotės elementų grąžinimo perdirbimui ir įgyvendinant ES vienkartinių plastiko gaminių direktyvos tikslus. Vis dėlto matydama laboratorijos svarbą ir indėlį į rinkai reikalingų bei tvaresnių produktų vystymą, kompanija priėmė sprendimą plėsti savo tyrimų pajėgumus. Dėl šios priežasties šiemet buvo užbaigtas laboratorijos patalpų plėtros projektas bei dalies naujos laboratorijos įrangos pirkimai.

Visą suplanuotą įrangą į Klaipėdą „RETAL Baltic Films“ planuoja atsigabenti ir įdiegti iki antro ateinančių metų ketvirčio.

Šiame etape į laboratorijos patalpas ir įrengimą investuota 1 mln. EUR, o pirmame etape nuo 2016-ųjų į įrangą investuota 800 tūkst. EUR. Ateinančiais metais įmonė ketina įsigyti papildomos laboratorijos įrangos
už dar 700 tūkst. EUR.

Viktorija Grižienė, „RETAL Baltic Films“ generalinė direktorė, komentuoja, kad naujoji laboratorija bendrovei leis plėsti tyrimus kamštelių srityje bei atvers visiškai naujas galimybes maistinės plėvelės segmente.

Viktorija Grižienė

„Kamštelių srityje jau anksčiau buvom tapę ne tik visos tarptautinės RETAL grupės tyrimų centru, bet ir esame užmezgę solidžias partnerystes su trečiosiomis šalimis. Visą pasaulį šiuo metu domina galimybė kamšteliuose ir butelių ruošiniuose naudoti daugiau perdirbtų bei tvaresnių medžiagų, o laboratorijoje galime kiekvieną idėją ir galimybę ištestuoti imituodami pilną pakavimo procesą, atkartodami mūsų klientų ir užsakovų turimas sąlygas ar technologijas. Dar daugiau naujų galimybių matome maistinės plėvelės srityje. Šiandien daugelį rinkoje esančių maisto pakuočių sudaro skirtingų gamintojų tiekiami komponentai, dėl ko nėra užtikrinimas optimalus jų suderinamumas, funkcionalumas, tvarumas bei galimybės tobulinti pakuotę. Naujojoje laboratorijoje galėsime kurti bei klientui siūlyti optimalesnį, tvaresnį ir geriau perdirbamą produktą“, – pranešime cituojama V. Grižienė.

Atnaujintoje laboratorijoje šiuo metu nuolat dirba 5 tyrėjai, ja naudojasi ir dar 5 kompanijos kokybės skyriaus specialistai. Laboratorijoje taip pat epizodiškai dirba kitų RETAL grupės įmonių atstovai, kitų įmonių profesionalai bei akademinės bendruomenės atstovai.

Kartu su laboratorija „RETAL Baltic Films“ užbaigė ir 3,5 mln. EUR vertės sandėliavimo patalpų plėtros ir automatizavimo projektą. Teigiama, kad naujieji sandėliai ir skaitmenizuoti jų procesai bendrovei leis pasiekti didesnį veiklos efektyvumą.

„RETAL Baltic Films“ prognozuoja, kad šiemet gaus 47 mln. EUR pajamų ir uždirbs 3,4 mln. EUR pelno, o gamybos apimtys šiemet augs 14% iki 25,5 tūkst. tonų. 2021-iesiems bendrovė prognozuoja 50 mln. EUR pajamų, gamybos apimčių augimą 17% iki 29,8 tūkst. tonų ir 3,8 mln. EUR pelno.

„RETAL Baltic Films“ priklauso tarptautinei grupei „RETAL Industries Ltd.“, gaminančiai polietileno tetraftalato (PET) pakuotės sprendimus, įskaitant ruošinius, kamštelius, tarą ir plėvelę. RETAL grupė eksportuoja produkciją į daugiau kaip 60 pasaulio valstybių. RETAL grupės būstinė yra Kipre, jos
prezidentas yra Anatolijus Martynovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Verslas

Paskutinio dešimtmečio Klaipėdos LEZ mokestinė nauda miestui ir valstybei - pusė milijardo

Per paskutinius 10 metų Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiantys investuotojai sumokėjo 66 mln. Eur gyventojų pajamų mokesčio (GPM) – ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Verslas

Atlyginimai Klaipėdos LEZ įmonėse – 400 Eur didesni nei regione

Vidutinis atlyginimas iki mokesčių Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) investuotojų įmonėse prieš metus sudarė 2084 Eur ir 26 proc. pranoko ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This