Kova su COVID-19: uždrausta atsiskaityti grynaisiais pinigais

Regionas, Svarbu

Įvažiuoti į Neringos savivaldybę, jei namie palikote banko kortelę, nuo šiol bus neįmanoma, nes Alksnynės poste rinkliavos už įvažiavimą nebegalima susimokėti grynaisiais pinigais. Neringos savivaldybė yra bene vienintelė visoje Lietuvoje, kurioje ribojamas atsiskaitymas grynaisiais.

Alksnynės postas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Į Preilą iškviestas klaipėdietis santechnikas Alksnynės poste kasoje įprastai padavė 5 eurus susimokėti rinkliavą už įvažiavimą. Tačiau kasos darbuotojas pinigus kategoriškai atsisakė priimti, o paprašė atsiskaityti banko kortele. Tačiau žmogus jos nebuvo pasiėmęs, tad jam buvo pasiūlyta apsisukti ir važiuoti Naujosios perkėlos link. Išeitis buvo rasta tik tada, kai klientai, pas kuriuos santechnikas važiavo, padarė vietinės rinkliavos pavedimą.

„Visur rašoma, kad mokėjimas kortele yra rekomendacinio pobūdžio. O gal mes jau kažką praleidome ir grynieji mūsų šalyje nebegalioja“, – stebėjosi tik per vargus santechniko sulaukę Preilos gyventojai. Beje, jų teigimu, į Smiltynę keliančiuose keltuose nėra jokios informacijos apie tai, kad Alksnynės poste grynaisiais pinigais nebegalima atsiskaityti.

Vietinę rinkliavą už įvažiavimą į Neringą renkančios biudžetinės įstaigos „Paslaugos Neringai“ Vietinių rinkliavų skyriaus specialistas Vaidotas Tunaitis patvirtino, kad grynieji pinigai Alksnynės poste nebepriimami nuo lapkričio 1-osios dienos.

„Mes vadovaujamės Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus spalio 30 dieną pasirašytu įsakymu, kuriame nurodoma, kad atsiskaitymas Alksnynės poste turi būti tik banko kortelėmis. Tačiau sutinku, kad žmonėms trūksta informacijos apie pokyčius, pasistengsime, kad jos būtų daugiau. Matyt, tokia tvarka galios dar ilgai“, – teigė V. Tunaitis.

Jo minėtame įsakyme nurodoma, kad visų viešojo ir privataus sektoriaus vadovams nustatoma užtikrinti, kad atsiskaitymas už prekes ir paslaugas vyktų tik banko kortelėmis. Taip siekiama išvengti COVID-19 ligos plitimo Neringos savivaldybėje.

„Suprantama, kad ne visi žmonės visada turi banko kortelės, ypač tie, kurie įpratę atsiskaityti grynaisiais pinigais. Susimokėti įvažiavimo rinkliavą galima ir internetu iš anksto, tada nereikės sukti galvos“, – patarė V. Tunaitis.

8 Comments

  1. G

    Ar neringos savivaldybė atskira bananu valstybė? Nori rinkliavas kelia kiek nori, grinaisiais atsiskaityti neleidžia. Vienu žodžiu, ka norim ta darom.

    Reply
    • Hmm

      Nu kausu valdzia. Tarytum Neringa yra ju nuosavybe.

    • Jonis

      Durniu krastas

  2. Neringa

    Neringos savivaldybė – nuo žodžio „savivaliauti”?

    Reply
  3. Asta

    O mygtukus dezinfekuoja po kiekvieno kliento? 😉

    Reply
  4. Sonata

    Jau valdžia visai nudurnėjo…

    Reply
    • ?

      Kokia valdžia ? Neringos ?

  5. Se

    Skystų smegenėlių biurokratai nesuvokia, kad gali būti ne tik tai, jog žmogus pamiršo arba neturi kortelės ar elektroninės bankininkystės, bet ir tai, kad gali sustreikuoti bankų sistemos, kad pastaruoju metu pakankamai dažnai nutinka .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Neringoje baigti „Zuikio daržo“ namelių griovimo darbai

Neringos savivaldybė informuoja, kad antradienį Nidoje baigtas paskutinių neteisėtai stovinčių penkių prekybinių namelių, kuriuose daugiau kaip dešimtmetį veikė kavinė „Zuikio ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė vis dar slepia informaciją apie Tarybos narių uždarbius

Neseniai paskelbtoje Klaipėdos miesto savivaldybės informacijoje apie savivaldybės politikų ir tarnautojų darbo užmokestį praėjusių metų IV ketvirtį, nėra žinių apie ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

„Neringos vandens” byloje – ilga pauzė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This